Tüm Zamanların En Çok Hasılat Elde Eden Filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Tüm Zamanların En Çok Hasılat Elde Eden Filmler – Teknolojinin günden güne gelişmesi film ve dizi sektörünün de gelişmesine sebep olmuştur. Her yıl devrim niteliğinde yeni filmlerin bizimle buluşması sonucunda film yapımcıları gişe hasılatıyla dünya genelinde yankı uyandırabiliyor. Biz de size milyonlarca kişinin izlediği ve gişe hasılatı ile rekor kıran Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan Filmlerini derledik.

Tüm Zamanların En Çok Hasılat Elde Eden Filmler

6) Jurassic World (2015)

@pinterest

IMDb Puanı: 7,0

Küresel Hasılat: 1,670 milyar dolar

Macera filmi izlemeyi sevenlerin vazgeçilmezi olan Jurassic World, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri arasında 6. sırada yer almaktadır. 2015 yılında yayınlanması ile birlikte kısa sürede 1,670 milyar dolar hasılat elde etmiştir. Bilim kurgu ve macera filmi arıyorsanız Jurassic World serisini izlemenizi tavsiye ederiz.

5) Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018)

@marvel

IMDb Puanı: 8,4

Küresel Hasılat: 2,048 milyar dolar

Avengers serisinin en pahalı filmi olarak bilinen ve sonuyla bir sonraki film hakkında heyecan uyandıran Avengers: Sonsuzluk Savaşı, 2,048 milyar dolar hasılat yapmıştır. Ülkemizde de en çok izlenen yabancı filmlerden birisi olmasıyla birlikte uzun süre ülke gündeminde yer almıştır. Bilim kurgu türünün en iyi temsilcilerinden olan Marvel, bu yapımında toplamda 360 milyon dolar bütçe kullanmıştır. Marvel Sinematik Evreni fanatiklerinin izlemeye doyamadığı bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.  

4) Star Wars: Güç Uyanıyor (2015)

@pinterest

IMDb Puanı: 7,9

Küresel Hasılat: 2,068 milyar dolar

İlk 10 gün içerisinde 1 milyar dolar hasılat yaparak rekor kıran ve toplamda 2,068 milyar dolar hasılat yaparak listede kendine 4. sırada yer bulan Star Wars: Güç Uyanıyor, 200 milyon dolar bütçesiyle birlikte dünya gündeminde uzun bir süre yer almıştır. Ayrıca bilim kurgu türünün en güzel örneklerinden biri olan Star Wars serisinin bu filmi de hayranları tarafından büyük bir heyecanla izlendi ve beklentileri fazlasıyla karşıladı.

3) Titanik (1997)

tum-zamanlarin-en-cok-hasilat-elde-eden-filmler
@pinterest

IMDb Puanı: 7,8

Küresel Hasılat: 2,194 milyar dolar

Titanik, vizyona girdiği tarihten beri tüm dünyada yankı uyandırmış ve toplamda 2,194 milyar dolar hasılatın sahibi olmuştur. Bununla birlikte 11 farklı dalda Oscar’a layık görülmüştür. Film, James Cameron tarafından yönetilmiş ve uzun yıllar boyunca gösterimde kalmıştır. 90’lı yıllarda yayınlanmasıyla birlikte daha önce görülmemiş bir gişe başarısına da imza atmıştır.  

2) Avatar (2009)

tum-zamanlarin-en-cok-hasilat-elde-eden-filmler
@pinterest

IMDb Puanı: 7,8

Küresel Hasılat: 2,790 milyar dolar

Terminatör ve Titanik gibi büyüleyici filmlerden tanığımız James Cameron tarafından yazılan ve yönetilen Avatar, bugüne kadar yapılmış en iyi filmlerden birisi olarak adlandırılmaktadır. Sinemanın teknolojik imkanlarının nerdeyse tümünü bu filmde görebileceğimiz gibi üç boyutlu sinema tekniği de filmin akıllara kazınmasında büyük rol oynamıştır. Avatar, devrim niteliğindeki gerçekçiliği sayesinde uzun yıllar en çok hasılat yapan film olarak adlandırılmış ve yerini yıllarca kimseye kaptırmamıştır.   

1) Avengers: Endgame (2019)

tum-zamanlarin-en-cok-hasilat-elde-eden-filmler
@marvel

IMDb Puanı: 8,4

Küresel Hasılat: 2,798 milyar dolar

Günümüzde kadar yapılmış bütün filmlerden daha çok izlenen ve yaptığı hasılat ile eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atan Avengers: Endgame, özellikle finaliyle uzun bir süre tüm dünyanın gündemine girmeyi başarmıştır. Film sadece 356 milyon dolarlık bütçeyle çekilmesine rağmen tüm dünyada toplamda 2,798 milyar dolar hasılat elde etmiştir. Ayrıca uzun süreler en çok hasılat sahibi olan Avatar filmini de geride bırakmış ve listede liderliği eline almıştır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar