Trendyol Yatırım Anlaşması Yapmak Üzere – İki Milyar Dolarlık Anlaşma

Paylaşmayı unutmayın.

Trendyol Yatırım Anlaşması Yapmak Üzere – İki Milyar Dolarlık Anlaşma. Trendyol’un 2 milyar dolarlık yatırım yapma arifesinde olduğu duyuruldu. Türkiye’nin en büyük internet ticareti yapan platformlarından birisi olan Trendyol ile ilgili şok edici bir gelişme ve iddia gündeme getirildi. Taraflara yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Türkiye’de e-ticaret piyasasında büyük bir yere sahip olan Trendyol’un 2 milyar dolarlık bir yatırım yapmak üzere olduğundan bahsedilmekte ve bu yatırımla ilgili görüşmelerin devam ettiği yönündedir.

Trendyol Yatırım Anlaşması Yapmak Üzere – İki Milyar Dolarlık Anlaşma

Yatırım devi olma hazırlığı içindeki Trendyol 2 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına imza attığı taktirde bu konuda da bir ilk olma özelliği taşıyacaktır.

trendyol-yatirim-anlasmasi-yapmak-uzere-iki-milyar-dolarlik-anlasma
@medium

İnternet üzerinden alışveriş yapmak son günlerde pandemi nedeniyle daha da yoğunlaşmış durumdadır. Diğer yandan ülkemizin en büyük internet alışveriş platformlarından birisi olan Trendyol; ile ilgili olarak dev yatırım projesine adını yazma girişimi gündeme taşınmıştır. Ancak konuyla ilgili kişilerden alınan bilgilere göre e-ticaret konusunda önemli bir yere sahip olan Trendyol şu sıralarda 2 milyar dolarlık bir yatırım yapma ile ilgili görüşmeler sürdürmektedir. Ek olarak Trendyol’un yapmayı planladığı 2 milyar dolarlık yatırım görüşmesini; yalnızca bir şirket ile yapmadığı da alınan bilgiler arasında yer almaktadır.

Konuyla ilgili aldığımız bilgilere göre Japon kökenli Softbank ve General Atlantic ile aynı anda görüşme yapmaktadır. Görüşmelerin bitiminde karar netlik kazanacaktır. Konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı, resmi açıklamaların konunun netlik kazanmasının akabinde yapılacağı da gelen bilgiler arasındadır.

Konu Haziran Ayı Sonunda Netliğe Kavuşacak – Trendyol Yatırım Anlaşması

trendyol-yatirim-anlasmasi-yapmak-uzere-iki-milyar-dolarlik-anlasma
@sistema

Son olarak E-ticaret devi olan Trendyol’un yapma kararı alma aşamasında olduğu biliniyr. 2 milyar dolarlık büyük yatırımla ilgili olarak City isimli bir gruptan danışmanlık aldığı verilen bilgiler arasındadır. Bu bilgilerin doğrultusunda çalışmalarını şekillendirdiği söylenmektedir. Yapılan görüşmelerin Haziran Ayı sonunda şekilleneceği; belirtilerek konu ile ilgili resimli açıklamalarında son olarak haziran ayı sonunda yapılmasının beklendiği söylenmiştir.  Eğer bu yatırım gerçekleşmiş başarısını olursa Trendyol e-ticaret platformundaki yaptığı yatırımla da ilerletme şansına kavuşacaktır.

Ek olarak Trendyol’un yüzde 86,5 gibi büyük bir kısmının bir Çin e- ticaret platformu olan; AliBaba firmasına ait olduğu konuyla ilgili bilgiler arasında yer almaktadır. Ek olarak Çin kökenli Alibaba firmasının ise geçtiğimiz yıllarda sermaye artırımına gittiği bilinmektedir.

Ek olarak Trendyol Türkiye’nin en iyi e-ticaret sitesi olmasının yanında; reklamcılık konusunda da bir süre çok eleştirilmesine rağmen o konuyu da düzeltmiş gibi görünüyr. Ek olarak bu anlaşma ve yatırımlar ile birlikte yükselişine yükseliş katmasını destekliyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar