TikTok’tan Yeni Hamle: Reklamlar

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük hayatımızda sürekli olarak gezindiğimiz bazı sosyal medya hesapları veya web siteleri mevcut. Hatta ne kadar bağımlı olduğumuzu da hepimiz biliyoruz. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmaya da ayrıca “Araştırmalar Sosyal Medya Bağımlılığı Hakkında Ne Söylüyor?” yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim, bu mecraların nasıl gelir elde ettikleri konusuna. Tabii ki bu alanda söyleyeceğimiz en mantıklı gelir kaynağı reklamlar olacaktır. Hemen hemen bütün mecralarda karşımıza çıkıyor ve açıkçası bu reklamların sürekli olarak karşımıza çıkması da çoğumuzu rahatsız ediyor diyebiliriz. Fakat dur durak bilinmiyor. Bu konu hakkında en güncel reklam türü ise şu anda TikTok tarafından geliştiriliyor.

@webrazzi

TikTok Yerel Video Reklamları

TikTok, kullanıcıları daha az rahatsız etmesi ve daha fazla bilgilendirmesi için yeni bir reklam ürününü test ediyor. Bu reklam türü, herhangi bir reklam verenin profil sayfasına girip herhangi bir videosunu izlediğinizde videonun hemen altında “Daha Fazla Bilgi Al” butonunun aktif hale gelmesi. Bu sayede insanlar videonun asıl içeriğini merak edip daha detaylı bilgi almak isterse tek tuşla bilgilendirici web sitesine gidebilir.

Ayrıca buna ek olarak; reklam verenin profil sayfasını ziyaret ettiğinizde, herhangi bir video açmadan sayfanın en altında “Web Sitesine Git” veya “Daha Fazla Bilgi Al” butonları sayesinde kullanıcının asıl bilgiyi paylaştığı adrese kolayca ulaşabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılacak

Bu reklam türü yukarıda bahsettiğimiz gibi, henüz deneme aşamasında. Yani henüz giderilememiş olan birkaç sorunu daha bulunuyor. Ancak reklam verenlerin sabırsızlıkla beklediği bu yöntem, en kısa sürede uygulama üzerinde kullanılacak gibi gözüküyor.

TikTok kullanıcı sayısıyla her geçen gün adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Bunu düşününce; reklamverenlerin fazlasıyla kullanmak isteyeceği ve fayda sağlayacağı bir reklam türü olacak diyebiliriz. Çünkü pop-up kullanıcıların fazlasıyla tepkisini çekebiliyor. Üstelik, sizi takip etmeyen veya hiç ilgisini bile çekemeyeceğiniz insanlara da gösteriliyor. Tabii ki bu yöntem daha çok sizi takip eden insanlara verimli olacak gibi görünüyor.

@tiktok

TikTok uygulamasının 1 milyardan fazla insanın indirdiğini ve 500 milyondan fazla insanın aktif olarak kullandığını düşünürsek reklam verenler için oldukça potansiyel bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Ne diyelim, bekleyelim ve görelim! TikTok hakkında merak ettikleriniz varsa; sizi Nedir Bu TikTok Çılgınlığı? yazımıza da bekleriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar