TikTok’tan İş Bulmak – LinkedIn’e Rakip Geliyor!

Paylaşmayı unutmayın.

TikTok’tan İş Bulmak – LinkedIn’e Rakip Geliyor! TikTok son zamanlarda yaptığı yeni girişimler ile birlikte oldukça dikkat çeken şirketler arasında bulunuyor. Özellikle uygulama içerisinde aktif bir şekilde güncellemelerle yeni özellikler eklenmesi kullanıcıları memnun ediyor. Bütün bu yeniliklerin yanına özel bir program eklenmesiyle de dikkatleri bir hayli üzerine çekmeyi başarıyor. TikTok Resumesadını verdikleri bu program sayesinde kullanıcıların videolu şekilde iş başvurusu yapacağı aktarılıyor.

TikTok’tan İş Bulmak – LinkedIn’e Rakip Geliyor!

TikTok Resumes ile Video Özgeçmişi Zamanı

TikTok Resumes kullanıcıların video özgeçmişi hazırlayarak iş başvurusu yapma imkânını sunuyr. Chipotle, Shopify ve Target gibi şirketlere video özgeçmişle başvuru yapma dönemi ise bu programla resmen başlıyor. Şirketlerde bulunan açık iş pozisyonlarına direkt olarak başvurmayı sunan özelliğin bugünlerde ise test aşamaları gerçekleştiriliyor. Pilot bir program olarak geçen TikTok Resumes’in iş başvurularına yenilik getireceği düşünülüyr. İnsanların artık direkt TikTok üzerinden iş arama ve başvurma gibi faaliyetleri yaygınlaşacak gibi duruyor.

tiktoktan-is-bulmak-linkedine-rakip-geliyor
@newsroom

Artık Linkdln’e Rakip Oluyorlar – TikTok’tan İş Bulmak

TikTok tarafından geliştirilen bu programın LinkedIn gibi şirketlere rakip olacağı tahmin ediliyor. Genel olarak iş arayan kişiler bu gibi aracı sitelerle birlikte işlerini buluyor. Ancak TikTok Resumes kullanıcıların farklı bir aracıya gerek kalmadan video özgeçmişle iş başvurusu olanağını sunuyr. Böylece şirketlerin başvuru yapan kişileri video sayesinde görerek daha iyi analiz etme şansı bulunuyr.

TikTok Resumes programının geleceğini öğrenen kullanıcılar ise yine TikTok üzerinden videolu şekilde beğendiklerini ifade ediyor. Özellikle bu program ile ilgili olan #CareerTok gibi hashtag’lerle videolar yayınlanıyr. Genel olarak trend dans videoları ile bilinen uygulamanın iş başvurularında da sıklıkla kullanılacağı düşünülüyr. Pek çok kişi de TikTok’un bu program sayesinde oldukça fazla yeni kullanıcıya ulaşacağını söylüyor.

Ayrıca ilginizi çekebilir; TikTok E-Ticarete Giriyor!

TikTok Resumes Sayesinde İş Bulma Kolaylaşacak

Firma Global Pazarlama Başkanı Nick Tran ise programın kısa süre içerisinde kullanıma açılacağını aktarıyor. Program sayesinde kullanıcılara özgün ve yaratıcı bir iş başvurusu yapma imkânının verileceğini de konuşmasına ekliyor. Özellikle bu konu hakkında yeni iş birliklerinin de ilerleyen dönemlerde açıklanacağını ifade ediyor. Henüz pilot program olarak geçen TikTok Resumes’in iş dünyasına etkilerini merak ettiklerinin de altını çiziyor.

tiktoktan-is-bulmak-linkedine-rakip-geliyor
Photo by Josh Rose on Unsplash

TikTok Resumes Peki Ne Zaman?

Herkesin merak ettiği TikTok Resumes hakkında şu an net bir tarih belirtilmiyor. Henüz test aşamasında olduğu ve geliştirildiği söylenen programın ilerleyen dönemde kullanıma açılacağı söyleniyr. Kısaca kullanımından bahsedilen programın kullanıcılara güncel iş listelerine bakma imkânı sunacağı ifade ediliyor. #TikTok Resume etiketi sayesinde iş arayan kullanıcıların işverenler ile birlikte iletişime geçebileceği aktarılıyor. Video özgeçmişin etkisiyle iş bulmanın daha da kolaylaşacağı söyleniyr.

Genellikle eğlence platformu olarak bilinen TikTok’un bu gibi programlarla gelmesi kendini geliştirdiğini gösteriyor diyebiliriz. Özellikle işsizliğin bu denli arttığı dönemde bu gibi yenilikler birçok kişinin işine yarayabileceği gibi duruyr.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar