Tersine Görsel Arama Nasıl Yapılır?

Paylaşmayı unutmayın.

Tersine Görsel Arama -İnternetin kullanımının yaygınlaşmasının ardından bilgi kirliliği de ortaya çıkmış durumda. Özellikle son dönemde yaygınlaşan resim düzenleme programlarıyla birlikte (photoshop , deepfake) sosyal medyada gördüğümüz resimlerin çoğu değiştirilmiş yada üzerinde oynanan resimler oluyor. Ünlü bilim adamlarından tutun kendi profilinizde paylaştığınız resmi bile görmeniz mümkün raddeye geldi. Gerek sosyal medya üzerinde çalışmalar yapan şirketler tarafından gerekse sadece yanlış yönlendirme amacıyla yayılan bu görseller toplumumuzda büyük bir sorun. Çok basit yöntemler izleyerek bu durumdan kaçınabilirsiniz. Tersine görsel arama yapmak çoğu arama motorunda mevcut. Gelin birkaç tanesine beraber bakalım.

Tersine Görsel Arama

Neden Tersine görsel arama yapmalısınız?

@pixabay by@PublicDomainPictures

Konuyla ilgili detaya inmeden önce son bir şeye bakalım. Bu araştırmayı neden yapmalısınız?

1-Sahte bilgilerden kurtulmak için; Doğrululuğu kanıtlanamamış ya da şüpheli bir bilgiyi paylaşmak hem ilgili kişilere hem de size zarar verir.

2-Kişilerin gerçek kimliklerini bulmak için; Maalesef günümüzde sosyal medyada sahte hesap kullanımı çok yaygın. Sosyal medyada tanıştığınız kişilerin profil fotoğraflarına koydukları kişiler olup olmadıklarını anlamak içinde tersine aramayı kullanabilirsiniz.

3-Kendi fotoğraflarınızı güvenliğini sağlamak için; Çoğumuz az ya da çok sosyal medya ya da başka mecralar üzerinden fotoğraf paylaşımı yaparız. Tersine görsel arama yaparak paylaşımlarımızın bizden izinsiz kullanılıp kullanılmadığını öğrenebiliriz.

Nasıl arama yapabilirsiniz

Öncelikle masa üstü bilgisayar kullanıyorsanız;

 Google Chrome üzerinden aramayı yapabilirsiniz. Eğer bir web sitesi üzerindeyse resmini fare üzerinde sağ tuşa tıklayıp “Google içinde resim ara” tıklayarak resminizi Google üzerinden arayabilirsiniz. Direkt resim olarak aramak isterseniz images.google.com adresinden yükleme yapabilirsiniz.

Tersine görsel arama

 Bing sitesi de görsel arama yapmak için güzel bir alternatif. Linke tıklayarak Bing üzerinden görsel arama yapabilirsiniz.

ImgOps Önerlimizi arasında en basit ara yüze sahip olan. Sitenin içinde görsel arama için URL yapıştırmanız yeterli. Aramak istediğiniz resmin üstüne sağ tıklayıp URL sini alıp arama yapabilirsiniz. Ayrıca site içerinde bazı özellikler var. İncelemek için tıklayabilirsiniz.

Mobil cihazdan giriş yapıyorsanız;

Google chrome Web sitesi üzerinden aynı şekilde görsele basılı tutup aramaya yapabilirsiniz.

Bing mobil cihazdan giriş yaptıktan sonra fotoğraf makinesi simgesine tıklayabilirsiniz.

İmgOps masaüstü uygulaması ile aynı şekilde resmin adresini kopyalayıp arama yapabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar