Tercih Edilen En Orijinal Yatırımlar – En Orijinal 10 Yatırım

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim

Paylaşmayı unutmayın.

Tercih Edilen En Orijinal Yatırımlar – En Orijinal 10 Yatırım – “Yatırım” denince genel olarak aklımıza ev, araba, arsa gibi temel ihtiyaçlarımızı oluşturan ve uzun süre kullanılabilecek şeyler geliyor. Bu standart yatırımların dışında gerek hobi için gerek yıllandıkça değerlenen eşyalar için sermayesini harcayan birçok insan mevcut. Bazılarımıza bu tarz yatırımlar anlamsız gelse de şu bir gerçek: en iyi yatırımcı bilgili bir yatırımcıdır.  Akıllı bir yatırımcı, kalbiyle değil, kafasıyla satın alır. Paralarını madeni paralara, antikalara veya yüksek kaliteli şaraplara yatıranlar sahte ve sahteciliği görebilirler. Yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla satın alırlar, ancak yalnızca birkaçında uzmanlaşırlar. 

Tercih Edilen En Orijinal Yatırımlar – En Orijinal 10 Yatırım

10. Sanat

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim
@culturetrip

Sanat onlarca yıldır çekici bir yatırım olmuştur. Ama ne yaptığını bilmelisiniz. Tek bir sanatçı üzerinde çalışmamalısınız. Çeşitli ortamlara ve tarzlara aşina olmanız sizi doğru yatırıma bir adım daha yaklaştıracaktır.  Tüm yatırımlar gibi, sanatın fiyatı da dalgalanıyor.  Bugünün mücadele eden sanatçısı, yarının Van Gogh’u olabilir. Her zaman bir sanat eserinin perspektifine, rengine ve kompozisyonuna bakılmalı.

9. Spor Koleksiyonları

@justcollecting

Son 30 yılda nadir bulunan spor hatıralarının ve koleksiyon eşyalarının değeri giderek arttı. Ciddi yatırımcıların satın aldıkları ve sattıkları nesnelere aşık olmadıklarını unutmayın. Para kazanmanın anahtarı, herhangi bir duygusal bağlılığı koparmaktır. Unutmayın ki her yatırım, arz ve talep fiyatı belirler. Çeşitli spor ürünlerine yatırım yapın. Değerli oyuncular tarafından imzalanmış eşyalar her zaman iyi fiyatlar getirir. 

8. Çizgi Romanlar

@NYPost

Eskiden çocuklar çizgi roman okur ve genellikle onları çöpe atar veya bir arkadaşıyla paylaşırdı. Çok azı hayatta kaldı. Teknoloji çağına geçtikçe insanlar çizgi romanlara değer vermeye başladı. Eksik sayfalar, gevşek orta kıvrımlar ve diğer kusurlar bir çizgi romanın ve sayfa kalitesinin değerini düşürür. Popüler bir karakterin ilk görünümünü işaretleyen çizgi romanlar, önemli hikayeleri olan çizgi romanlar gibi pahalıdır.

Mart 2010’da, Superman’ın ilk çıkışı olan Action Comics No. 1’in yeni bir kopyası, açık artırmada 1,5 milyon dolara satıldı(Çizgi roman hiç bozulmamış durumdaydı.).

7. Eski Paralar

@muzayedeevleri

Bir kuruş ne kadar eder? 1943 bronz Lincoln kuruşuysa, 1.7 milyon dolar değerindedir.

Tabii kumbarayı açmadan veya kanepenin arkasını kontrol etmeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Madeni para koleksiyoncuları, iyi durumda olan, yeni basılmış veya eski nadir madeni paraları ararlar. Özellikle kağıt paralarda paranın deformasyonu değerini çok etkiler.

6. Şarap

@pinterest

Uzmanlar, şarap işinde para kazanmak istiyorsanız en iyi şarapları en iyi şaraplarla hedeflemeniz gerektiğini söylüyor. Ayrıca, tercihen iklim kontrollü bir ortamda şarapları uygun şekilde saklamanız ve sahte ürünleri tanıyabilmeniz gerekir. Şimdiye kadar satılan en pahalı şarap şişesi 1787 Chateau Lafite’dir. 160.000 dolarlık Bordeauxonce şişesi Thomas Jefferson’a aitti .

5. Oyuncak

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim
@fineartamerica

Pek çok insan nostaljik nedenlerle oyuncaklara yatırım yapar. Eski oyuncaklar hiçbir zaman çekiciliğini yitirmez. Örneğin, Alman Margarete Steiff tarafından yapılan doldurulmuş ayılar, pelüş dünyanın en tatlısıdır. Yaklaşık 1905 16 inçlik Steiff tarçınlı ayının değeri 10.000 $ .

Bir oyuncak bulduğunuzda, onu kutusunda veya kabında saklayın çünkü koşul her şeydir. Yontulmuş, kırılmış veya kullanılmış oyuncakların yerini hiç kullanılmamış durumdaki oyuncaklar tutamaz. Müzayedelere katılın ve pazarınızı tanıyın. 

4. Kitaplar

@pixabay

Uzun vadede yatırım yapıyorsanız ve harcayacak biraz paranız varsa, nadir kitaplar ve diğer edebi hazineler oldukça karlı olabilir.

Kitap satıcıları ve müzayedeler, nadir bulunan kitapları elde etmenin en iyi kaynağıdır. Dahası, popüler olan bir kitap daha iyi bir yatırımdır . İlk baskılar gibi imzalı kitaplar da talep görmektedir. Bazı kitap satıcıları yeni yazarlara yatırım yaparak para kazanıyor, bu eserlerin değerinin zamanla artacağını iddia ediyor.

3. Antik Çağ ve Savaş Eşyaları

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim
@AA

Arjantin ordusundan bir çift 20. yüzyıl piyade kitabı çok değerli değil, ancak tam bir ortaçağ vücut zırhı on binlerce doları netleştirebilir. Bir kişinin yapabileceği en kazançlı yatırımlardan biri ABD İç Savaşı eserleridir. Bayraklar özellikle değerlidir. Bir Konfederasyon savaş bayrağı 100.000 $ değerinde olabilir. İç Savaş tacirleri her zaman iyi bir kökene sahip eserler arayışındadır. Aynı askerden bu tür eşyaların gruplandırılması – üniformalar, mektuplar ve madalyalar – pahalıdır, ancak değerlerini iyi korur.

2. Klasik Arabalar

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim
@carandclassic

Arabalar çok da iyi yatırımlar değildir. Ancak klasik arabalar farklıdır. Bir arabanın kıtlığı, aracın değeri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.  1967 Mustang’i veya 185.000 dolara çok daha nadir bir 1969 Shelby’ i örnek gösterebiliriz.

Uzmanlar, eski model arabaların son birkaç yılda stoklardan daha iyi performans gösterdiğini söylüyor. Ek olarak, bir arabada ne kadar orijinal parça varsa, aracın değeri o kadar artar. Gövde hasarını onarmak ve arabayı orijinal fabrika rengine boyamak da fiyatını artıracaktır.

1. Enstrümanlar

tercih-edilen-en-orijinal-yatirimlar-en-orijinal-10-yatirim
@fulcrumgallery

Tercih Edilen En Orijinal Yatırımlar listemiz son üyesi: Stradivarius, Fender, Gibson, Steinway gibi isimlerin elinden çıkmış çeşitli müzik aletlerinin nadirliği ve kalitesi, özellikle Antonio Stradivari tarafından yapılan kemanlar genellikle milyonlarca değerdedir. Stradivari, 17. yüzyılda 1.100 keman yaptı; 650 hala hayatta. 1699 Stradivarius, 2005 yılında açık artırmada 2.03 milyon dolara satıldı. Satış özel olsaydı, miktar daha yüksek olabilirdi.

2000 yılında da, İngiliz pop yıldızı George Michael, John Lennon’ın hit “Imagine” ı bestelemek için kullandığı Steinway piyanosunu satın aldı. Michael piyanoya 2.08 milyon dolar ödedi. Bir enstrüman satın alırken şunlara dikkat: yapıcı; kalite; kondisyon; ve tarih. Yatırımınızın geri dönüşü melodik olacaktır.

Tercih Edilen En Orijinal Yatırımlar – Yatırımcılara Tavsiyeler

Alışılmadık ürünlere yatırım yapmayı düşünüyorsanız, birkaç hatırlatma yapmanın faydası var. Alanınızda uzman olun. Diğer satıcıların ve koleksiyoncuların beyinlerini seçin ve ardından alabileceğinizin en iyisini satın alın. Öğelerin imzalandığından veya orijinal kutularında olduğundan emin olun. Bir öğenin durumuna bakın. İyi bir kaynağı olan bir ürün satın alın. 

KAYNAK: Money.howstuffworks

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar