Girişimleriniz için Yatırımcı Nasıl Bulunur?

girisimleriniz-icin-yatirimci-nasil-bulunur?

Paylaşmayı unutmayın.

Girişimleriniz için Yatırımcı Nasıl Bulunur? – Her geçen gün yeni fikirler, yeni planlar ve yeni üretimler meydana geliyor. Fakat bunların her birini gerçekleştirebilmek için yeterli gücü kendimizde bulamıyoruz. Bu gibi durumlarda ise melek yatırımcılar dediğimiz yatırımcılar karşımıza çıkıyor.

Girişimleriniz için Yatırımcı Nasıl Bulunur?

Eğer sizinde özgün ve süper bir fikriniz, dünyanın kullanacağını düşündüğünüz bir projeniz varsa ve bunu şirketleştirip bir an önce yatırımcıyla buluşturmak istiyorsanız. Bu rehberimiz çok hoşunuza gidecek.

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur?

Melek yatırımcısının bulunması için belirli bir faktörler vardır. Bu faktörler içerisinde en önemli olan kısmını üst bölümde de adını geçirdiğimiz “özgünlük” parolası ön plandadır. Eğer özgün bir içerik üretmişseniz ve bunun insanlar tarafından ilgi çekici olduğunu düşünüyorsanız yatırımcı aramak için ilk adımı geçmişsiniz demektir.

Yatırımcılar Sizden Neler Bekler?

girisimleriniz-icin-yatirimci-nasil-bulunur?
@pexels

Yatırımcı bulmanın bir diğer yolu da, yatırımcının sizden ne istediğini iyi kavramanızdır. Yatırımcılar sonuç odaklı çalışan aslında dernek oluşumundadır. Her ne kadar bu tanım uymamış olsa da bu denli çalışırlar. Yatırımcılar sizden özgün projeler beklerler.

Bu adımları izleyerek;

  • Yatırımcılar özgünlüğün yanında özellikle tüm dünyada ses getirecek projeleri de görmek isterler. Bunun için teknoloji ya da insanlığın yararına katkıda bulacak projelerinizi sunmanız sizin bir adım daha önde olmanızı sağlayacaktır.
  • Ayrıca yatırımcılar kısa sürede exit dediğimiz yani kısa sürede kar getirecek, yatırımcısına da para kazandıracak projeleri isterler. Bununda en önemli ayağının kendisini organik bir biçimde büyümesine ön ayak olabilecek yatırımlar oluşturmaktadır. Burada organik büyümeyi amaçlayan fikir, yatırımcılarında kendi ağları içinde büyümesine katkı sağlayabilir olmasından meydana gelmektedir. Yani sizin projeniz hem sizi hem de yatırımcınızı büyütmelidir. 
  • Yatırımcıların en önemli beklentilerinden bir tanesi de mali planınızın olmasıdır. Mali plandan kasıt, firmaların finansal bir boyutta yapılandırılmasının ardından satış politikalarının belirlenmesidir. Ayrıca piyasaya sunulup talebe katkı sağlayacak bütçeleme ve yapılandırma dosyalarının bulunmasıdır.
  • Aslında bilindiği üzere yatırımcılar daha çok kişilere yönelik yatırımlar yaparlar. Sizler şirket olsanız dahi sadece sizin projelerinize yatırımlar gerçekleşmez. Bazen de kişiliklerinize bakılarak yatırımlar elde edebilirsiniz. Burada önemli olan yeniliklere açık olmanızdır. Çünkü bir ürün yıllar içerisinde farklı değişimlere uğrayarak hiç ummadığınız şekillere dönüşebilir. Buna bilgisayarların küçülüp cebimize girmesini örnek gösterebiliriz. Bunun için sizler yeniliklere açık olduğunuzu kanıtlarsanız, ürününüzün gelecekteki şekillerinin demolarını ya da çizimlerini yaparak yatırımcıların gözünde bir adım daha öne çıkabilirsiniz. Ayrıca ilk başta da söylediğimiz gibi dürüstlüğünüzden ve kişiliğinizden asla ödün vermeyin. Olduğunuz gibi görünün!

Bir Tavsiye;

Yatırımcı bulmayla ilgili daha fazla sorunuzun olduğunu biliyoruz. Fakat projenize gerçekten güveniyorsanız siz başlangıcı yapın; yatırımcı zaten sizi bulur.

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar