Yatırım Arayan Bir Türk Scaleup Mısınız? İşte Yapmanız Gerekenler

yatirim-arayan-bir-turk-scaleup-misiniz?-iste-yapmaniz-gerekenler

Paylaşmayı unutmayın.

Yatırım Arayan Bir Türk Scaleup Mısınız? İşte Yapmanız Gerekenler – Türk girişimcilik ekosistemi gelişirken Türk startuplar girişimlerine yeni yatırımlar bulmak üzere yurtdışına açılmaya başladılar. Bunlardan en ünlüsü Zingat emlak dünyasının gelişen bir startup’ı olarak General Atlantic ve Property Finder Group’tan 12 milyon dolarlık yatırım almasıyla girişimcileri heyecanlandırdı.  Bir başka heyecanlandıran haber ise bu yılın başlarında 1.8 milyar dolarlık bir satış ile oldu.

Yatırım Arayan Bir Türk Scaleup Mısınız?

Dünyaca ünlü mobil oyun uygulamaları firması Zynga, 2010 yılında İstanbul’da kurulan Peak Games’i 2020 yılında 1.8 milyar dolar ile bünyesine kattı. İşte bu hikayeler fazlalaştıkça Türk girişimciler de daha fazla üretken olmanın yollarını arıyor.

Ancak Uluslar arası böyle yatırımlar almak o kadar da kolay değil. Türkiye sınırları içinde kalmak yerine büyük sektör etkinlikler tercih edilirken bunun da yeterli olmadığını kabul etmek gerekiyor. Peki, yatırım alabilmek için bunca girişimci varken yatırımcının sizi hatırlamasını mümkün kılmak nasıl bir çalışma gerektirir? Ayrıca bir de bölgesel olarak katılınan uluslar arası etkinlikler de bu özellik asla dikkate alınmaz. Kısacası İngiltere’den bir katılımcı ile Türk katılımcı aynı kefede değildir.

yatirim-arayan-bir-turk-scaleup-misiniz?-iste-yapmaniz-gerekenler
@pexels – Startup Stock Photos

ScaleIT Nedir?

Uluslar arası yatırımcıları ve kuruluşları buluşturma platformu olan ScaleIT, bir scaleup programı sunmaktadır.  Yüzlerce başvuru arasından en yüksek performansa sahip 15 scaleup seçilerek bir kampa alınan bu finalistler, yatırım yapmaya hazır 150 başarılı yatırımcı ve 70 risk sermayesi önünde şirketlerini tanıtma fırsatı buluyor. 15 finalist 150 yatırımcı sağlıklı bir denge kurularak yarışmaları sağlanıyor. ScaleIT platformu sayesinde 230 milyon doların üstünde yatırım alan firmalardan bazıları ise Buzzoole,  BeMyEye, Shopfully, Supermercato24’dır.

ScaleIT’nin platformunun 2019 yılındaki etkinliğine 30 uluslararası fon katılırken, 3 Milyon Euro – 30 Milyon Euro arasında yatırım almak üzere çalışan scaleup ’lar, kendilerini kanıtlamaya çalıştı. Şirketler ve uluslararası yatırımcılar arasında 100’den fazla toplantı düzenlendi. Seçilen scaleuplar’ın uluslararası satışlarında % 31, gelirlerinde ise ortalama % 127 artış yaşandığı verilen bilgiler arasında yer alıyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar