Tembellikten Kurtulmanın Yolları – Tembellikten Kurtulamak için 10 Yol

Paylaşmayı unutmayın.

Tembellikten Kurtulmanın Yolları – Tembellikten Kurtulamak için 10 Yol – Yoğun bir tempoyla çalışıyorsanız, arada sırada tembel bir gün geçirmek istek dışında ihtiyaç haline gelir. Ancak, çok fazla tembel günler geçiriyor ve işlerinizi halletmek konusunda sorun yaşıyorsanız, ters giden şeyler vardır. Sizin işinize karşı tutku eksikliği, bunaltıcı bir yapılacaklar listesi ve hatta altta yatan bir tıbbi durum, işleri halletme arzunuzu engelleyebilecek şeylerden sadece birkaçı. Bunlar ışığında temel sorunları ele alalım ve daha üretken olabilmeniz için tembelliği nasıl durduracağınıza bakalım.

Tembellikten Kurtulmanın Yolları

1. Hedeflerinizi Yönetilebilir Hale Getirin

tembellikten-kurtulmanin-yollari-tembellikten-kurtulamak-icin-10-yol
@TLNT

Aynı anda çok fazla şey üstlenmek tükenmişlik hissine yol açabilir. Bu tükenmişlik, bitkinliğe, ilgi ve motivasyon kaybına sebep olur. O yüzden yol boyunca sizi ezmeden olmak istediğiniz yere götürecek daha küçük, ulaşılabilir hedefler belirleyerek aşırı yüklenmekten kaçının.

2. Mükemmel Olmanızı Beklemeyin

@studenthut

Mükemmeliyetçilik yükselişte ve psikolojik olarak zarar görüyor. Gerek ev hayatında, gerek iş hayatında mükemmeliyetçilikte inanılmaz bir artış söz konusu. Araştırmacılar, gençlerin şimdi daha rekabetçi ortamlarla, daha gerçekçi olmayan beklentilerle ve önceki nesillere göre daha endişeli ve kontrolcü ebeveynlerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Mükemmeliyetçilikteki bu artış, insanların kendilerini ve başkalarını aşırı derecede eleştirmesine neden oluyor. Aynı zamanda depresyon ve anksiyetede artışa neden olur .

3. 10 Dakikalık Bir Alarm Kurun.

@New Hampshire Women’s Foundation

Sevmediğiniz bir işi yapmak için harika bir başlangıç! Asıl amaç 10 dakikalık bir süre içinde ne kadar iş yapabileceğinizi ölçmek. Bu 2 açıdan da karlı bir oyun! Çünkü, zamanlayıcı kapandıktan sonra devam etmek sizi gururlandırır. Eğer etmezseniz de “En azından ben bir şeyler yaptım.” diye düşünebilirsiniz.

4. Kendinizle Olumlu Konuşun – Tembellikten Kurtulmanın Yolları

Kendinizle olumsuz konuşma, kendinizi sabote etmenin başka bir şeklidir. Mesela, kendine tembel biri olduğunu söylemek, kendi kendine olumsuz konuşmanın bir şeklidir. Olumlu konuşma pratiği yaparak olumsuz iç sesinizi durdurabilirsiniz. Örneğin,  “Bunu başarabilmemin hiçbir yolu yok” demeyin. Aksine “Bunun gerçekleşmesi için her şeyimi vereceğim” deyin.

5. Giyinin (SUIT UP!) – Tembellikten Kurtulmanın Yolları

tembellikten-kurtulmanin-yollari-tembellikten-kurtulamak-icin-10-yol
@twitter

İşte özellikle uzaktan çalışanlar için yararlı olan bir ipucu. Facebook’ta oyalanmayı bırakıp proje teklifinizi yazmaya başlayacak enerjiyi bulamıyorsanız, o lekeli eşofmanlarınızı değiştirmeyi düşünün. Şunu kabul edelim ki: aynada ne görüyorsak o gün onun ruhunu taşıyoruz. Evde çalışırken pijamanın konforu üzerinize çöküyor ve asla çalışamıyorsunuz. Bu nedenle çalışmak için konfor alanınızdan çıkın, üzerinizi değiştirin!

6. Bir Eylem Planı Oluşturun

@DEMANDGEN

Bir şeyi nasıl yapacağınızı planlamak, hedefe varmanızı kolaylaştırır. Bu arada hedefinize ulaşmak ve bir eylem planı oluşturmak için ne kadar zaman, çaba ve diğer faktörlerin gerekli olduğu konusunda gerçekçi olun. Bir plana sahip olmak, yol boyunca bir engelle karşılaşsanız bile yardımcı olur ve güven sağlar.

7. Karşılaşmayı Ertelediğiniz Sorunları Yazın

tembellikten-kurtulmanin-yollari-tembellikten-kurtulamak-icin-10-yol
@BBC

Ertelemek, sizi bekleyen sorunları düşünmekten kaçınmakla başlar. İşinizin enerjisini yükseltmeden önce durun ve sorunları, ayrıntıları düşünün. Hatta bunları kağıda dökün, bir liste, bir grafik yapın, onu tarif etmek istediğiniz her şeyi yapın. Belki sorunların hayal ettiğiniz kadar büyük olmadığını ya da onları daha küçük parçalara ayırabileceğinizi fark edeceksiniz ve onlarla mücadele etmeye başlamak daha kolay olacaktır.

Ek Bilgi: Oscar ödüllü Pixar yönetmeni Pete Docter, aynı taktiği bunaltıcı görevleri için kullanıyor.

8. Yol Boyunca Başarılarınızın Farkına Varın

İster işte ister evde olsun, yaptığınız her şeyde yol boyunca tüm başarılarınızı yazmayı düşünün. Güveninizi ve pozitifliğinizi artırmanın ve devam etmeniz için size yakıt vermenin harika bir yolu!

9. Yardım İsteyin – Tembellikten Kurtulmanın Yolları

Çoğu zaman yardım istemenin bir zayıflık işareti gibi görürüz. Ancak yardım istememek sizi başarısızlığa hazırlar. Fakat yardım istemek, başarı şansınızı artırır. Ve sizi cesaretlendirip motive eder.

10. Dikkatinizin Dağılmasını Önleyin

tembellikten-kurtulmanin-yollari-tembellikten-kurtulamak-icin-10-yol
@TheMirror

İster sosyal medyada gezinmek ister bir evcil hayvanla oynamak olsun, yapmak istemediğimiz işler karşısında hep bir kaçış olumuz vardır.

Dikkatinizi dağıtan şeyleri daha az erişilebilir hale getirmenin yollarını bulabilirsiniz. Bu, kütüphane veya boş bir oda gibi çalışmak için sessiz bir yer bulmak olabilir. Veya kendimizi kaydırmaktan alamadığımız internet sitelerini engellemek için bir uygulama kullanmak anlamına gelebilir.

KAYNAK: HEALTHLINE, INC

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar