Telefonu Güvende Tutmak – Kişisel Telefonunuzu Nasıl Güvende Tutarsınız?

Paylaşmayı unutmayın.

Telefonu Güvende Tutmak – Kişisel Telefonunuzu Nasıl Güvende Tutarsınız? – Gizliliğin önemli olduğu bu günlerde yaşanan sosyal medya krizlerinin ardından telefonlar için güvenlik meselesi daha önem kazandı. Sosyal medya uygulamaları ve telefonunuzdaki diğer uygulamalar telefonunuzdaki bazı verileri alır. Gerek verilerin satış amaçlı gerekse yüzeysel olsalar da bunlar bizim canımızı sıkabilir bu yüzden telefonumuzum güvenliğini sağlamamız gerekebilir. Kendi güvenlik uygulamaları sayesinde genellikle güvenli olsalar da kendi kontrolünüzle daha güvenli hale gelir. Peki şimdi telefonunuzu nasıl güvende tutabilirsiniz?.  Bu güvenliği sağlamanın bazı ufak yolları var. Bu yollara bakarak güvenliğimizi sağlamaya çalışalım.

Telefonu Güvende Tutmak – Kişisel Telefonunuzu Nasıl Güvende Tutarsınız?

Telefonu Güvende Tutma Listesi

@pixabay

Ekranınızı Kilitli Tutun!

Öncelikle dışarıdan bir erişim için telefon ekranınızı kilitlemeniz gerekmektedir. Bazı telefonlarda parmak izi bazılarında dese kullanılabilir ama ne olursa olsun kilitli tutmak önemlidir. Telefon zaten sürekli yanımda ya da çevremde güvenli insanlar var demek çok makul değil. Uzaktan erişimde olsa telefon kilidi koymak telefonunuzu güvende tutar.

Casus Yazılımları Yüklemeyin!

Telefonu Güvende Tutmak
@pixabay

En çok kullanılan Android ve IOS yazılımlarının uygulama yüklemek için bazı platformları vardır. Bu platformlar bir uygulama için en güvenli yerlerdir. Platformların kendilerine özgü güvenlik protokolleri olduğu için uygulamaların kendilerini gizlemelerine izin vermezler. Diyelim ki platformların dışından bir uygulama veyahut dosya indirimi aktarımı gibi bir durumlar karşılaştınız. Bu durumda telefonunuzu virüs programları tarafından tarayabilirsiniz ya da bilgilerinizi yedekledikten sonra telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Paylaşımlarınızı Kontrol Edin!

Yüklediğimiz çoğu programların bazı izin isteklerini fark etmişsinizdir. Bu istekler kimi zaman konum bilgilerine erişmek ya da galerinizde ki fotoğraflara erişmektir. Telefonunuzun erişim istekleri bölümünden hangi uygulama neyi kullanıyor tespit edin. Paylaşılan takvim ve fotoğraf albümleri tehdit oluşturabilir .Android ya da ios da bulun paylaşım grupları Herhangi bir paylaşım grubunda ya da ailesindeyseniz çıkın.

Telefonu Güvende Tutmak – Hesaplarınızı Koruyun

Telefonu Güvende Tutmak
@pixabay

Çoğu kişi kendi hesaplarında resimlerini belgelerini ve bilgilerini saklıyor. Cloud denilen bu saklama alanları genellikle saldırı alanları oluyor bu yüzden sıklıkla hesap güvenliğinizi kontrol edin. Sürekli aynı şifreleri tekrar tekrar kullanmayın. Hesaplarınızda iki adımlı doğrulamaları etkinleştirin.

Telefonu Güvende Tutmak – Antivirüs Programı Kullanın

Play store ve ios da bulundan ücretli veya ücretsiz bir anti virüs kullanabilirsiniz. Ücretsiz anti virüsler aşırı bir biçimde etkili olmasalar da bilgilerinizi koruyacaklardır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar