Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey

Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey

Paylaşmayı unutmayın.

Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey – Teknoloji dünyası her geçen gün hız kesmeden ilerliyor. Hal böyle olunca güncel trendleri ve haberleri takip etmek bir o kadar zorlaşıyor. Sizler için, bugünün teknolojisinde bilmeniz gereken 10 noktaya değindik.

Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey

Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey
Photo by ThisIsEngineering on Pexels

1. Google, düşük ücretli geçici işçilerini tazmin etme çağrılarıyla karşı karşıya. 

Teknoloji devinin binlerce sözleşmeli işçiye yasa dışı olarak düşük ücret ödediği haberleri duyuldu. Ardından, 140’tan fazla Google çalışanı, durumu ‘büyük bir ahlaki çöküntü’ olarak nitelendiren bir dilekçe imzaladı. Google, durumun “kapsamlı bir incelemesini” üstlenmeyi taahhüt ettiğini söyledi. 

2. Sam Adams, SpaceX’in Inspiration4 aracıyla Dünya’nın yörüngesine gönderilen şerbetçiotu kullanarak bira üretecek. 

İlk tamamen sivil mürettebat, bu haftaki yolculuklarında yanlarında – diğer tuhaflıkların yanı sıra (SpaceX’in ilk sivil ekibi, uzaya ukulele, şiir ve TIME dergisinin bir kopyasını götürdüklerini söylemişti.) – 66 kilo şerbetçiotu aldı. Döndüklerinde, şerbetçiotu Sam Adams’a sınırlı sayıda bir “uzay birası” hazırlaması için verilecek. 

  • Şirket, SpaceX ve Jared Isaacman’dan gelen bir Twitter çağrısının ardından tedariği münhasıran almayı ayarladı.
  • Bira fabrikaları ve tarım bilimciler, mikro yerçekiminin bira üretimi üzerindeki etkilerini analiz etmek için daha önce uzaya malzeme göndermişlerdi.

3. Mailchimp çalışanları, şirketin Intuit ile olan anlaşmasına çok kızdı. 

Çalışanlar, kurucuların öz sermayeyi asla satmamaya söz verdiklerini ve ardından şirketi 12 milyar dolara satmaya başladıklarını söyledi.

  • Insider, mevcut ve eski Mailchimp çalışanlarıyla şirketin yakın zamanda Intuit tarafından satın alınması hakkında konuştu.
  • Çalışanlar, kendilerine sürekli olarak Mailchimp’in kurucuları tarafından, şirketin asla satılmayacağı söylendiğini ifade etti.
  • Çoğu girişimin aksine, Mailchimp çalışanları öz sermayeye sahip değil. Kurucular, ABD’deki en zengin iki kişi olarak statülerini pekiştirdiler.

4. Sinema biletlerinizi yakında kripto ile satın alabilirsiniz. – Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey

 Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey - Kripto
Photo by David McBee on Pexels

AMC’nin CEO’su, film zincirinin yıl sonuna kadar bilet ve imtiyazlar için ödeme seçenekleri olarak Ethereum, Litecoin ve Bitcoin ekleyeceğini söyledi.

  • Ağustos ayında Aron, tiyatro zincirinin bu yıl Bitcoin’i kabul edecek teknolojiye sahip olacağını söyledi.
  • AMC’nin hisse fiyatı, büyük ölçüde meme-stok çılgınlığı nedeniyle 2021’de şimdiye kadar %2.000’den fazla arttı.

5. Apple, kendisini Peloton’un daha kapsayıcı kardeşi olarak konumlandırıyor. 

Şirketin bu haftaki etkinliğinde Apple, çeşitliliğe ve kapsayıcılığa verdiği önemi vurgulayarak fitness platformundan bazı eğitmenlere dikkat çekti.

  • Apple, iPhone 13 lansman etkinliği sırasında fitness platformundan bazı eğitmenlere dikkat çekti.
  • Eğitmenleri, kendi başlarına ünlü olan Peloton gibi ünlü isimler değil.
  • Ancak Apple, platformunu Peloton’dan daha az korkutucu ve daha kapsayıcı olarak konumlandırıyor. 

6. Amazon çalışanlarının bir sürü gizli kod kelimesi var.

“Water spider”dan, “swag buck”a (veya swaggies) kadar, Amazon çalışanları tarafından kullanılan kendi iç dilleri mevcut. Birçok şirket terimi, gizli üretkenlik ölçümlerine ve çalışan programlarına atıfta bulunmakta. Örneğin “Swaggies” yalnızca Amazon içinde harcanabilen bir tür şirket para birimidir. Ayrıca, yalnızca Amazon çalışanlarının bildiği 15 gizli terim için buradan detaylı inceleme yapabilirsiniz.

Amazon
Photo by Bryan Angelo on Unsplash

7. GM, Chevrolet Bolt EV sahiplerinin, akünün alev alması durumunda diğer arabalardan 50 metre uzağa park etmeleri gerektiğini söyledi. 

2016 yılından bu yana şirket, 142.000 aracı yangın tehlikesi nedeniyle geri çağırdı ve aynı nedenle araç sahiplerini en üst kattaki otoparklara park etmeye teşvik etti.

  • Bloomberg tarafından bildirilene göre; GM, bazı Chevrolet Bolt EV sahiplerine diğer arabalardan 50 metre uzağa park etmelerini söyledi.
  • GM, önlem sayesinde pil yangınının yakındaki araçlara sıçrama riskini azaltacağı iddiasında bulundu.
  • Son olarak GM, potansiyel pillerin alev alma riski nedeniyle toplam 142.000 Bolt EV’yi geri çağırdı.

8. Facebook, yanlış ve yanıltıcı içeriği etiketlemek veya kaldırmak için 2,8 milyon saat harcadı. – Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey

Teknolojide Bugün Bilmeniz Gereken 10 Şey
Photo by Tobias Dziuba on Pexels

Facebook, yalnızca geçen yıl ABD’deki sitelerinde yayınlanan yanlış bilgileri aramak için 2,8 milyon saat (319 yıl) harcadı. 

  • Wall Street Journal’a göre kaçırılan bazı içerikler çete şiddeti, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu kartellerini içeriyordu.
  • Nefreti veya şiddeti teşvik eden bazı grupların, kullanıcı toplamak için sahte Facebook, Messenger ve Instagram hesapları kullandığı ortaya çıktı.

9. Bret Taylor’ın başlangıç ​​kurucusundan Salesforce CEO’su Marc Benioff’un en olası varisi konumuna yükselişi. 

Sadece beş yıl içinde Taylor, Benioff’un en iyi yöneticisi ve muhtemel varisi olarak ortaya çıktı. 

  • Salesforce’ta geçirdiği beş yıl içinde Bret Taylor, Marc Benioff’a göre üst düzey bir yönetici ve varis olarak ortaya çıktı.
  • Insiders ekibi, tipik olarak bir CEO’dan beklenen görevleri devraldıkça Taylor’ın profilinin büyüdüğünü söylüyor.
  • Taylor’un Benioff’un gösterişli satıcılığıyla tezat oluşturduğu, ancak mühendislik becerisini telafi ettiği söyleniyor.

10. Charlie Bell’in Microsoft’ta işe alınması, AWS’nin rekabet etmeyen anlaşmaları kullanması hakkında bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. 

Kıdemli Amazon Web Servisleri yöneticisi Charlie Bell kısa süre önce Microsoft’ta işe başladı. Microsoft’un yaptığı açıklamada, AWS ile “bir çözüme ulaşılana” kadar başlamayacağı söylenmişti. Bununla birlikte, Bell’in Microsoft’ta işe alınması, Amazon’un rekabet etmeyen anlaşmaları kullanması hakkında bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar