Teknoloji Özeti – 7 Haziran

teknoloji-ozeti-7-haziran

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji Özeti – 7 Haziran – Dünya yeni normal ile birlikte düzen kurmaya çalışırken bir çok zarar görmüş sektör vardır. Bunlardan biri hiç şüphesiz teknoloji sektörüdür. 2020 ilk çeyrek bitimi ve ikinci çeyreğin yarısına kadar olan küresel boyutta ki sorunlar bir çok firmayı etkilemiştir. Ayrıca Amerika’da yaşanan olaylar büyük şirketlerin merkez üssü olduğu için hala etkilemeye devam etmektedir. Haziran ayının ilk haftasında yaşanan olayların Teknoloji Özeti ;

Teknoloji Özeti – 7 Haziran

teknoloji-ozeti-7-haziran

1) Reddit Kurucusu İstifa Etti Ve Yerine Bir Siyahinin Alınmasını İstedi

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım uygulaması Reddit kurucu ortakları arasında bulunan Alexis Ohanian, yönetim kurulu görevinden istifa ederken, kişisel internet sayfasında bir duyuru yayınladı. Alexis Ohanian duyurusu ile birlikte Reddit yönetim kurulundaki pozisyonundan istifa ederek, siyahi bir aday ile bu pozisyonun doldurulması istediğini belirtti. Ayrıca şirketteki hissesi sayesinde kazandığı para ile birlikte ırkçılığa karşı siyahlara hizmet için harcama yapacağını ifade etti. 

Kaynak: TechCrunch

teknoloji-ozeti-7-haziran
@Zanka

2) ABD’de Protestolar İle Birlikte Twitter Bir Gün İçerisinde Bir Milyon Üstünde İndirilme İle Rekor Sağladı

Siyahi Amerikan vatandaşı George Floyd polisler tarafından öldürüldükten sonra ABD ve diğer dünya ülkelerinde protestolar yaşanmaya devam ederken, bu süreçte sosyal medya uygulaması Twitter büyük bir rekor elde etmeyi başardı. Twitter sosyal medya uygulaması, sadece bir gün içerisinde 1 milyondan fazla kişi tarafından indirilerek, daha önce kırdığı rekorunu aşmayı başardı. 

Kaynak: SensorTower

3) Teknoloji Şirketleri Protestolara Gerçekten Destek Veriyor Mu Yoksa İtibar İçin Mi Katılıyor?

Son dönemlerde teknoloji dünyasında birçok farklı teknoloji şirketi Amerika’da gerçekleştirilen ırkçılık karşıtı protestolara katılmaya devam ediyor. Her şirket ve şirket yöneticisi kendine ait bir yöntem ile bu protestoya destek verirken, teknoloji takipçilerinin aklında ise bu şirketlerin protestolara neden katıldığı sorusu oluşuyor. Acaba teknoloji şirketleri bu protestolara gerçekten destek veriyor mu veya tamamen şirketlerinin iyi bir itibar oluşturması için mi bu protestolara katılıyorlar?

teknoloji-ozeti-7-haziran
@sondakika

4) Amazon Kurucusu Jeff Bezos, Bir Instagram Paylaşımı İle Black Live Matter Protestolarını Destekledi

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Amerika’da yaşanan Black Lives Matter protestoları kapsamında destekçi olduğunu Instagram üzerinden gerçekleştirdiği bir paylaşım sayesinde belirtti. Ayrıca Amazon Twitter hesabı üzerinde yapılan bir paylaşımda, siyahlara karşı eşitsiz ve acımasız tutumun son bulması gerektiği ifade edilirken, bu konuda mücadele eden sosyal kurumlara 10 milyon dolar bağış yapılacağı belirtildi. 

Kaynak: Bloomberg

@milliyet

5) Tüm Zamanlar İçinde Apple Hisseleri En Yüksek Değerine Ulaştı

Protestolar dışında ise diğer yanda koronavirüs salgını dolayısıyla ekonomide daralma yaşanırken, Apple hisseleri 224 dolar gibi bir rakama kadar düşüş göstermişti. Fakat geçtiğimiz hafta Cuma günü içerisinde son anlarda şirketin hisse değeri 331,5 dolar rakamı ile en yüksek değerine ulaştı.

Kaynak: MacRumors

@özelBüro

6) Google Tehdit Analiz Grubunun İfadesine Göre İran Ve Çin Bağlantılı Hacker Grupları Amerika Başkanlık Adaylarına Saldırılar Gerçekleştiriyor

ABD’de protestolar sürerken, Google tehdit analiz grubu açıklamalarında ise Çin ve İranlı hacker gruplarının ABD başkan adaylarının kampanya personellerine korsan e-posta gönderimleri gerçekleştirdiği ifade edildi. Bu e-postalar sayesinde kimlik avı yapılmaya çalışılırken, e-mailler Joe Biden ve Donald Trump kampanya ekiplerine gönderildi. Gönderilen e-postalar, resmi bir görünüşe sahip olmakla birlikte kullanıcıların kişisel bilgilerini vermesini istiyor. Bu sayede kişisel bilgilerin çalınması ile birlikte kişiye şantaj yapılması planı bulunuyor. 

Kaynak: Wired

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar