İlhamı İçinde Saklı 5 Film!

Photo by Jeremy Yap on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Filmler genel olarak eğlenme amaçlı olsa da aslında izlediğimiz her filmden bir şeyler öğreniriz. Nuri Bilge Ceylan’ın dediği gibi “Her yeni film, hayatımı nasıl idare edeceğimi öğretiyor.”. Biz de yoğun geçen günler arasında mükemmel bir hediye olan tatil günlerinde izleyebileceğiniz eğitici ve motive edici filmlerden oluşan bir liste derledik. İş dünyası, girişimcilik ve başarı ile ilgili olan bu filmleri izledikten sonra inanıyoruz ki tatil bittiğinde bambaşka bakış açılarıyla hayata devam edeceksiniz.

Inside Job-İç İşler

2008 yılı ekonomik krizini konu alan film finans ve ekonomi konusunda aslında işlerin nasıl işlediği konusunda önemli ipuçları veriyor. 2008 yılında yaşanan durgunluğun dünyayı nasıl etkilediği ve ekonominin her daim belli bir kesimin elinde olmasının korkutucu yanlarına şahit olacağınız belgesel tarzındaki bu filmi mutlaka izleyin.

İç İşler-Inside Job

@imdb

Moneyball-Kazanma Sanatı

Kısıtlı bir bütçe ile takımı neredeyse yoktan var eden Billy Beane (Brad Pitt) zengin kulüplere meydan okuyor. Geleneksel oyuncu seçimlerine karşı çıkarak seçimlerini istatistikler ve analizler üzerinden yapan Billy Beane’nin mücadelesini ve takımını başarıya taşıma hikayesini anlatan film sadece bir spor filmi değil aynı zamanda kazanmak konusunda muhteşem bir motivasyon kaynağıdır.

Kazanma Sanatı-Moneyball

@imdb

A Thousand Words-Kelimeler Yetmez

Bencilliğiyle ve çok konuşmasıyla bilinen Jack McCall (Eddie Murphy) bir gün ruhani bir liderle görüşür ve o günden sonra olaylar başlar. Jack’in yaşadığı evin bahçesinde Bodhi adında bir ağaç çıkar. Ağaçta sadece 1000 yaprak vardır ve Jack her konuştuğunda bir yaprak düşer. Son yaprağın düşmesi demek Jack’in ölmesi demektir. Çok konuşan biri için kelimelerin sınırlı olması gerçekten son derece zor bir sınavdır. Jack’in bu sınırlı kelimelerle nasıl iletişim kurduğunu izlemenizi öneririz.

A Thousand Words-Kelimeler Yetmez

@imdb

Flash of Genius-Zeka Pırıltısı

Otomobil üreticileri yağmurlu havalarda sürücülerin görüşlerini kaybetmeden araba kullanabilecekleri bir çözüm aramaktadırlar. Çözüm ise, üniversitede hocalık yapan Robert Kearnes’in bulduğu silecektir.

Otomotiv sektöründe büyük ilgi uyandıran bu buluş üreticiler tarafından alınır ve Robert saf dışı bırakılır. Büyük şirketlere karşı çok fazla şansı olmayan Robert öyle azimlidir ki icadının peşine düşerek kendini hukuk kitaplarına adar ve adalet arar. Detroit Otomotiv Sektörü’ne kafa tutan Robert Kearnes’ın gerçek hikayesi aynı zamanda ürün geliştirme ve yenilikçilik üzerine bir film.

Flash of Genius-Zeka Pırıltısı

@imdb

Our Brand Is Crisis-Bizim Markamız Kriz

Bir belgesel uyarlaması olan film Amerikan siyasi kampanya stratejilerine odaklanıyor. Kampanya danışmanı olan Jane son seçimlerde ezeli rakibi Pat Candy’e kaybedince kendini bu işlerden uzak tutmaya karar verir ancak, bir gün yeni bir teklif gelir. Seçimler Bolivya’dadır. Üstelik kampanyasını yürüteceği aday araştırmalarda 4.sıradadır ve halk tarafında da pek sevilmez. Teklife hayır diyecekken seçimlerin ilk sıradaki adayının kampanyacısının ezeli rakibi Pat Candy olduğunu öğrenir. Algıları yönetmek açısından öğretici bir film.

Our Brand Is Crisis-Bizim Markamız Kriz

@imdb

BONUS:The Founder-Kurucu

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald’s), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc’un hikayesi. 2016 yapımı olan film Mcdonal’s şirketi ve fast food restoran zincirlerinin nasıl oluştuğunu anlatıyor.

The Founder-Kurucu

@imdb

Bu filmlerin bayram tatilinizi değerlendirmek için karşınıza çıkacak en güzel seçeneklerin arasında olmasını dileriz.

Keyifli seyirler, İyi bayramlar…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar