Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

Paylaşmayı unutmayın.

Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan – Dünya günümüze dek bir çok trajediye sahne oldu. Savaşlar, soykırımlar, isyanlar, cinayetler, kıtlıklar ve daha neler neler. Ancak asıl kötülük, bu insanlık dışı uygulamaların mimarlarında yatmaktadır. Çünkü, bu insanlar, suçu kimsenin kavrayamayacağı bir düzeye kadar savunmuşlardır. Acımasız kararları, insanlığa ve onunla birlikte gelen her şeye zarar verdi.

İşte bugüne kadar tarihin gördüğü en acımasız 15 insan:

Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

1. Adolf Hitler (1889-1945)

@ScoopWhoop Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

1933’ten 1945’e kadar Almanya şansölyesi ve Nazi Partisi’nin Führer’i olan Adolf Hitler, belki de en zeki, yaratıcı ve acımasız diktatörlerden biriydi. Ayrıca, Holokost ve İkinci Dünya Savaşı’ndan büyük ölçüde sorumluydu. Ona göre, Yahudiler tüm sorunların temel nedeniydi ve onları ortadan kaldırmak için yola çıktı. Eylemleri, 50 milyondan fazla insanın ölümüne sebep oldu. Hitler, 30 Nisan 1945’te sığınağında intihar etti. Bir zamanlar yetenekli bir sanatçı ve Bohem topluluğunun bir parçası olduğuna inanmak oldukça zor.

2. Joseph Stalin (1878-1953)

Iosif Vissarionovich Stalin, 1922’den 1953’teki ölümüne kadar Sovyetler Birliği’nin diktatörüydü. Aynı zamanda, bir soyguncu ve suikastçıydı. Yaklaşık 30 yıl boyunca Sovyetler Birliği’nde terör ve şiddetle hüküm sürdü. Kararları, milyonları öldüren bir kıtlığa yol açtı. Hatta, düşmanlarını unutun, kendisine düşkün insanların bile ailelerini öldürdü. Aynı zamanda, onun yönetimi altında 1,5 milyondan fazla Alman kadına tecavüz edildi. Toplamda 20 milyondan fazla insanı gözünü kırpmadan öldürdü. Üstelik, bir keresinde, “Bir kişinin ölümü trajedidir, bir milyonunki ise sadece bir istatistiktir” dedi. Ne gariptir ki, 1945 ve 1948’de Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. 1953’te felçten öldü.

3. III. Vlad (1431-1476/77)Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

tarihin-gordugu-en-acimasiz-10-insan
@CarolinaFearFest Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

Kazıklı Voyvoda ve Kont Drakula olarak da biliniyordu. Drakula, sadist bir kişiliğe sahipti. 1448 ile 1462 yılları arasında üç kez prens olarak hüküm sürmüştür. Hükmü süresince, Wallachia halkının %20’sini acımasızca öldürmüştür. Ayrıca, kazığı, kurbanın ağzından çıkana kadar kalçasına saplardı. Bir Alman broşüründe şöyle yazıyordu: ‘Çocukları kızarttı ve annelerine yedirdi. Kadınların göğüslerini kesti ve kocalarına onları yemeye zorladı. Ondan sonra hepsini kazığa oturttu.’

4. Pol Pot (1925-1998)

Pol Pot, Kamboçya soykırımını düzenleyen Kamboçyalı devrimci grup Khmer Rogue’un lideriydi. Pol Pot, yeni bir rejim ve yeni bir çağı başlatmak için Kamboçya medeniyetini yok etmek istiyordu. Muhtemelen, kendi ülkesinde toplu soykırım emrini veren tarihteki tek adamdır. 1976 ve 1979 yılları arasındaki başbakanlığı boyunca, yaklaşık 2 milyon insanın ölümüne yol açtı. Ayrıca, öldürdüğü insanların kafataslarını saklamayı severdi ve bebeklerin uzuvlarının koparılmasını emredecek kadar ileri gitti. 72 yaşında, doğal sebeplerden öldü.

5. Heinrich Himmler (1900-1945)

tarihin-gordugu-en-acimasiz-10-insan
@BBC Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

Schutzstaffel’in başıydı ve Avrupa’daki tüm Yahudiler’in yok edilmesi gerektiği fikrinin öncüsüydü. Himmler, yaklaşık 6 milyon Yahudi’nin, Rusların ve yaşamaya değer olmadığına inandığı diğer birçok grubun öldürülmesini emretmişti. Hatta, Yahudi kurbanların kemiklerinden ve derilerinden yapılmış mobilyaları kullandığına inanılıyordu. 1945’te intihar etti ve açıklanmayan bir yere gömüldü.

6. Elizabeth Báthory (1560-1614)

Macar Kontes Elizabeth Báthory veya ‘Kanlı Kontes’, Guinness Rekorlar Kitabı’nda insanlık tarihinin en kanlı manyağı olarak anılıyor. Tarihi kayıtlara göre, erken yaşlarından itibaren, vahşi öfke nöbetlerinden mustaripti. Çocukluğu boyunca, babası, erkek kardeşleri ve diğer akrabaları tarafından, hizmetçilere ve köylülere tarifsiz işkence yapıldığına sık sık tanık oldu. 1585-1610 yılları arasında, yüzlerce çiftlik kızını döverek, şekillerini bozarak, yakarak ve hatta yüzlerini çiğneyerek vahşice öldürdü.

Kanlı Kontes 650’ye kadar cinayetle suçlansa da, unvanı nedeniyle asla mahkemeye çıkmadı. Kanlı suçları, 300 tanık, kurbanların ifadeleri ve ayrıca şatoda bulunan kanıtlarla doğrulandı.

7. Mary Ann Cotton (1832-1873)Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

Marry, ilk İngiliz seri katili olarak kabul edilir. İlk olarak, 20 yaşında evlendi. Düğünden kısa bir süre sonra, yeni evliler Devonshire County’deki Plymouth şehrine yerleşti. Çift, beş çocuk dünyaya getirdi. Bu çocuklardan dördü ateş ve gastrit nedeniyle öldü. Durham County’ye döndükten sonra, Mary ve kocası nereye giderlerse gitsinler talihsizlik onları takip ediyor. gibiydi. Mary üç çocuk daha doğurdu, ancak üçü de kısa süre sonra öldü. Onların ölümünden kısa bir süre sonra Mary’nin kocası da öldü. İddiaya göre, ölüm nedeni mide-bağırsak sorunlarıydı.

Mary ikinci kez evlendi. Ne yazık ki, Mary’nin ikinci kocası ve iki çocuğundan biri kısa süre sonra öldü. Bu olaydan sonra yerel gazeteler bu kadının hayatını takip etmeye başladı. Kuzey İngiltere’de bir yerden başka bir yere taşınan Mary, üç kocasını, bir sevgilisini, bir arkadaşını, annesini ve on iki çocuğunu kaybetti. Hepsi de karın hummasından ölmüştü. Son çocuğunun ölümünden kısa bir süre sonra ölüm nedeninin karın virüsü değil, arsenik zehirlenmesi olduğu ortaya çıktı. Mary, akrabalarından hayat sigortası parası ve onların mallarını almak için sevdiklerini öldürmüştü. 24 Mart 1873’te yargılandı ve asılarak idama mahkum edildi.

8. Irma Ida Grese (1923-1945)

Almanya’da Nazilerin egemenliği sırasında Irma, Auschwitz, Ravensbruck ve Bergen-Belsen toplama kamplarındaki kadınlar bloğunun şefiydi. Tanıklara göre, Irma, mahkumlara işkence yapmaktan ve onları öldürmekten olağanüstü bir zevk alırdı. Örneğin, sık sık ağır çizmeler, kırbaç ve tabanca kullanarak toplama kamplarındaki mahkumlara işkence yapardı. Irma, birkaç kadın mahkûmu kırbaçla öldüresiye dövmüştü. Ayrıca, bazen mahkumlara işkence yapmak için köpeğini kullanırdı. Mahkumlarına hem fiziksel hem de psikolojik olarak işkence etmekten zevk alırdı. Sonuç olarak, 1945’te İngiliz askeri mahkemesi, Irma’yı insanlığa karşı suçlardan yargıladı. 22 yaşında asılarak idama mahkum edildi. Ve bu, onu 20. yüzyılda İngiliz yasalarına göre ölüme mahkum edilen en genç kişi yaptı.

9. Katherine Knight (1955-)

Katherine Knight, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ilk Avustralyalı kadındır. Kocasından birini vahşice döverek öldürmüştü. Ayrıca ikinci kocasının, sekiz haftalık köpek yavrusunun boğazını gözünün önünde şiddetle parçalamıştı.

Suçlarının en kötüsü, son kocasının şiddet içeren davranışları hakkında şikayette bulunmasından sonra gerçekleşti. Adamı bir kasap bıçağıyla vahşice 37 yerinden bıçaklayarak ona bunun bedelini ödedi. Ondan sonra kocasının derisini yüzdü ve kanlı kupayı oturma odasının kapısının üzerine astı. Daha sonra kocasının kafasını kesip çorba tenceresine koydu. Ayrıca cinsel organlarını pişirdi ve onlardan bir ‘yemek’ hazırladı. Bu ‘akşam yemeğini’ çocuklarına sunmayı planladı. Neyse ki, polis onlardan önce geldi ve suçluyu tutukladı.

10. Belle Gunness (1859-1908)Tarihin Gördüğü En Acımasız 10 İnsan

Belle, ABD tarihinin en kötü şöhretli kadın seri katillerinden biridir. İki kocasını, iki kızını ve birçok sevgilisini ve tanıkları öldürdü. Ayrıca, kayıtlara göre, 40’tan fazla insanı öldürdü. İnsanları öldürmesinin ana nedeni, hayat sigortası parasını ve kurbanların mallarını almaktı. Belle’in cinayetlerini polise anlatan Ray Lamphere’di. Başlangıçta, Belle kanlı planlarını gerçekleştirmesine yardım etmesi için onu işe almıştı. Belle’in ölümü bu güne kadar gizemini korumaya devam ediyor. Evi, Şubat 1908’de yandı. Polis, evinin kalıntıları arasında yanık bir kadın cesedi buldu. Tuhaf olan, vücudun kafasının olmamasıydı. Otopsi, bulunan cesedin gerçekten Belle olup olmadığını doğrulayamadı. Cesedin Belle’e ait olup olmadığı bugüne kadar bilinmiyor.

Kaynak

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar