Şubat Ayı Teknoloji Bülteni

Paylaşmayı unutmayın.

Şubat Ayı Teknoloji Bülteni – 2020 yılı birçok kişi tarafından kayıp bir yıl olarak değerlendirilse de teknolojinin hızlıca geliştiği bir yıl oldu. Özellikle dijital pazarlama anlamında büyük gelişmeler kaydedildi. Sonra yeni uygulamalar geliştirildi. Son olarak ise hayat kolaylaştıran inovasyonlar sunuldu. 2021 yılında da teknoloji gelişime hız kesmeden devam ediyor. Geliştirilen yeni uygulamalar, bu uygulamalar üzerinden yapılan yeni pazarlama stratejileri, üç boyutlu sistemlerden yararlanılarak üretilen eşyalar bu durumu kanıtlar nitelikte.

Şubat Ayı Teknoloji Bülteni

subat-ayi-teknoloji-bulteni
@unsplash

1) Amazon Satış Ortaklığı Programı: Mobile GetLink

Amazon.com paylaşım sitesi, insanların içerik paylaşma şekillerine göre değişimler yaşıyor. Bu değişimlere uygun olarak piyasaya sürülen bir yenilik MobileGetlink, Amazon duyurdu. Mobile GetLink, Amazon’un bağlı bulunduğu kuruluşları sosyal medyada ve doğrudan mesajlarda  paylaşılması için çözüm önerisi olarak piyasaya sundu. Amazon’a bağlı bulunan şirketlerle her zaman ve her platform üzerinden bağlantı kurma kolaylığı sağladı.

Amazon’un bağlı bulunduğu şirketlerin içerisine kodlanan ID’ler sayesinde hedef siteye gelen ziyaretçilerin kim tarafından yönlendirildiği rahatça belli oluyor. Daha sonra yönlendirilen kişiler tarafından paylaşılan bağlantı sayesinde Amazon’da satın alma işlemi gerçekleştiğinde yayıncı komisyon kazanılıyor. Mobile Getlink üyelik oluşturmak isteyenler Amazon Satış Ortağı Kontrol Paneli’nde bir oturum açar, satış ortaklığı bağlantısı oluşturur ardından içeriklerine ekler.

2) Facebook ClupHouse’a Rakip Oluyor

subat-ayi-teknoloji-bulteni
@unsplash

ClupHouse ; son zamanlarda hızla popülerlik kazanan, sesli sohbet odaları sayesinde keyifli vakit geçirmeyi sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulamaya üye olabilmek için bir süre beklemek veya halihazırda üye olan birinden davet almak gerekmektedir. Davet sistemiyle çalışması bu uygulamanın daha ‘kaliteli’ bir izlenim bırakmasını sağlar. Facebook uygulaması ise kısa bir zamanda popülerliğe ulaşmış bu uygulamaya rakip olma ihtimalinde yer alıyor. New York Times’da yayınlanan bir habere göre Facebook, ClupHouse benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ClupHouse’ta bulunan bir sohbet odasına katılması sonucu bu iddialar gündeme geldi. Facebook bu haberi resmi olarak doğrulamasa da daha öncesinde de diğer sosyal medya platformlarından esinlenerek yeni özellikler geliştirmesinden dolayı uzak bir ihtimal gibi görünmüyor.

3) ClupHouse’da Yapılan Açık Arttırma:

subat-ayi-teknoloji-bulteni
@unsplash

ClupHouse, çok kısa bir zamanda hem markalar hem de kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Bu ilginin artmasıyla markalar stratejilerini bu uygulama üzerinden geliştirmeye başladı. 10 Şubat 2021 tarihinde ise ünlü influencer Mert Vidinli moderatörlüğü üstlenerek ilk açık arttırmayı gerçekleştirdi. Bir marka ilk kez satış stratejisini Cluphouse uygulamasına yöneltmiş oldu. Üstelik birçok ünlü markanın ürünleri 1 dolar üzerinden Amerikadaniste sitesi tarafından açık arttırmada yer aldı. Daha sonra dinleyiciler satın almak istedikleri ürünlere el kaldırarark teklif verip sahip oldular. Marc Jacobs, Moschino, Pinko gibi ünlü markaların ürünleri piyasa fiyatının çokça altında alıcılarına ulaştı. Amerikadaniste pazarlama direktörü Taner Özçelik ise Cluphouse uygulamasının bir satış platformu olmasına aday gösterildiğini belirtti.

4) 3D Yazıcı İle Üretilen Koltuk:

subat-ayi-teknoloji-bulteni

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte üç boyutlu yazıcıların kullanımı da arttı. Ayrıca hayatın her alanında üç boyutlu yazıcılar devreye girmeye başladı. Ek olarak Amerika’da üç boyutlu yazıcılar ile hazırlanan evler düşük gelirli insanlar için umut oldu. Hazırlanan üç boyutlu evlerden sonra sıra üç boyutlu bir koltuğa geldi. İlk olarak MEAN tarafından tasarlanan üç boyutlu koltuk, plastik polimerler kullanılarak 6mm kalınlığında üretim gerçekleşti. Koltuğun oluşmasında Arapça’da dalga dalga anlamına gelen Majw ismi esin kaynağı oldu. Algoritmik tasarım kullanılarak, sandalye bir dizi şeklinde tekrar ederek oluştu. Ayrıca bu koltuk sadece 100 adet özel siparişe göre çeşitli renklerde üretilecek. Başka bir deyişle bize kalmaz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar