Steve Jobs Kitap Tavsiyeleri – 7 Kitap Tavsiyesi

Paylaşmayı unutmayın.

Steve Jobs Kitap Tavsiyeleri – 7 Kitap Tavsiyesi – Geleceğe yön veren sayılı isimlerden birisi olan Steve Jobs, teknolojiye olan merakının yanında edebiyata da büyük ilgisi bulunmaktaydı. Bununla birlikte Jobs, kendisine yeni bakış açısı oluşturmuş kitaplar arasından bazılarını herkese tavsiye etmiştir. Biz de size teknolojide devrim yapan Steve Jobs’ın tavsiye ettiği 7 kitabı bir araya getirdik.

Steve Jobs Kitap Tavsiyeleri – 7 Kitap Tavsiyesi

1. King Lear | William Shakespeare

steve-jobs-kitap-tavsiyeleri-7-kitap-tavsiyesi
@Amazon

William Shakespeare’in baş yapıtlarından birisi olarak kabul edilen “Kral Lear” adlı eseri, Steve Jobs’ın tavsiyeleri arasında. Fikirleriyle dünyayı değiştiren Steve Jobs, bu eserle lisenin son döneminde tanışma fırsatı buldu. Jobs, lise döneminde teknoloji ve bilim kitapları dışında William Shakespeare’in eserlerini de okumuştur. Bununla birlikte bu eşsiz trajediyle genç yaşta tanışma imkanı bulmuştur. Bu nedenle Jobs, William Shakespeare’in bu önemli trajedisini önerileri arasında bulundurmakta.

2. Zen Mind, Beginner’s Mind | Shunryū Suzuki

@Amazon

Jobs, hayatı boyunca teknolojinin dışında birçok alana ilgi duymuş ve birçok konuda kendini geliştirmeye başarmıştır. Nitekim her geçen gün kendini farklı alanlarda geliştirmesiyle birlikte geleceğe ışık tutan bir kişi olmuştur. Ayrıca hayatının bir döneminde de meditasyona ilgi duymuştur. Bu nedenle Shunryū Suzuki’in kaleme aldığı Zen Mind, Beginner’s Mind üzerinden kendini meditasyon konusunda büyük oranda geliştirmiştir. Jobs, kitabı okumasının ardından farklı bir insan olmaya başladığını ve hayata farklı bir bakış açısıyla bakmayı başarmıştır. 

3. The Collected Poems of Dylan Thomas

@Amazon

Steve Jobs, teknolojiye olan merakının yanı sıra edebiyata da büyük ilgi duymuştur. Bu nedenle lise yıllarının sonlarında şiirlere ayrı bir ilgi duymaya başlamıştır. Bununla birlikte Dylan Thomas’ın kaleme aldığı bu eseri büyük bir merakla okumuştur. Aynı zamanda bu şiir kitabını herkesin okumasını şiddetle tavsiye etmiştir.

4. Autobiography of a Yogi | Yogānanda

steve-jobs-kitap-tavsiyeleri-7-kitap-tavsiyesi
@Amazon

Steve Jobs’ın defalarca okuduğu bu eşsiz eser, 19 dile tercüme edilmesiyle birlikte bir dünya klasiği haline gelmiştir. Kitapta, yazar kendi hayat hikayesini konu almasının yanında günlük hayatta yaşadığı olayları anlatmakta. Steve Jobs bu kitabı birçok kez okuduğunu ve her defasında çok etkilendiğinden bahsetmiştir. Steve Jobs’tan önemli bir tavsiye olan bu kitap size yeni bir bakış açısı sağlayabilir.

5. Moby Dick | Herman Melville – Steve Jobs Kitap Tavsiyeleri – 7 Kitap Tavsiyesi

@Amazon

Herman Menville tarafından 1851 yılında kaleme alınan Moby Dick, dünya edebiyatının en çok okunan eserleri arasında bulunmakta. Kaptan Ahab’ın, gemisine zarar veren balina Moby Dick’ten intikam almak için yola koyulmasını konu alan eser, Steve Jobs’ın hayatına yön veren eşsiz romanlardan biridir.. Steve Jobs okuduğunu en iyi romanlardan birisi olduğunu belirtmesiyle birlikte bu kitabı herkese tavsiye etmekte. Ayrıca kitabın baş kahramanı Kaptan Ahab’ın sahip olduğu azim ve inancın, Steve Jobs’ın hayatına büyük bir etkisi olduğunu söylemek mümkün.  

6. The Innovator’s Dilemma | Clayton Christensen

steve-jobs-kitap-tavsiyeleri-7-kitap-tavsiyesi
@Amazon

“The Innovator’s Dilemma” girişimciliğin ve şirket yönetiminin nasıl yapılacağı hakkında önemli tüyoları içerisinde bulundurmaktadır. Aynı zamanda ürünlerin nasıl pazarlanması gerektiğinden, şirketin büyümesindeki önemli faktörlere kadar birçok konuda eğitim niteliğinde bilgiler içermektedir. Steve Jobs’ın hayatına yön veren birçok kitap bulunmaktadır. Ancak bu kitap Steve Jobs’a girişimcilik alanında yön göstermek gibi önemli bir rol üstlenmiştir. Harvard profesörü olan Clayton Christensen tarafından kaleme alınan bu kitabın mutlaka her girişimcinin kitaplığında bulunmasını tavsiye ederiz.

7. Cutting Through Spiritual Materialism | Chögyam Trungpa

steve-jobs-kitap-tavsiyeleri-7-kitap-tavsiyesi
@Amazon

Jobs’ın teknolojiye olan merakının dışında düşünmeye de ayrı bir ilgi duymaktaydı. Bu nedenle özellikle Hindistan kaynaklı kitapları okuyup Budizm hakkında araştırmalar yapmıştır. Nitekim Cutting Through Spiritual Materialism de Jobs’ın bu merakını gidermek için başvurduğu kaynaklardan birisidir. Steve Jobs’ın bakış açısının şekillenmesi için önemli eserlerden biri olan bu kitap, okuyucularını özgürleşmenin kişinin kendini serbest bırakmasından geçtiği hakkında bilgilerle donatmakta.

Sesli Kitap Dinleyebileceğiniz En İyi Mobil Uygulamalar

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar