Steam Oyun Konsolu – Steam Kendi Konsolunu Geliştiriyor

Paylaşmayı unutmayın.

Steam Oyun Konsolu – Steam Kendi Konsolunu Geliştiriyor – Söylentilere göre; dijital oyun marketi Steam, kendi oyun konsolunu geliştirmeyi hedefliyor. Henüz tüm konuşulanlar söylenti niteliğinde olsa da iddiaların güvenilir kaynaklar tarafından ortaya atıldığını belirtmekte fayda var.

Bildiğiniz gibi Steam, kendi alanının açık ara farkla öncüsü. Bilgisayar oyunları satış, online oyun platformu olarak rakiplerinin çok önünde. Öyle ki bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir olupta Steam’in adını duymamış bir oyuncu yok diyebiliriz.

Sektörünün en iyi olan Steam, şimdi de farklı bir alanda yine oyun dünyasına hitap etmeyi hedefliyor. Steam’in henüz konsol alanında bir çalışması yok. Zaten mevcut oyun konsollarına baktığımızda Steam’in bu alanda faaliyet göstermesi mümkün değil. Dediğimiz gibi, Steam’in işleri son derece iyi. Hatta her geçen günle birlikte daha iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Zaman zaman Steam’in tahtı yıkılack mı acaba diye düşünsek de henüz buna yaklaşan bir rakibi olmad.

Steam Oyun Konsolu

steam-oyun-konsolu-steam-kendi-konsolunu-gelistiriyor
@karpersky

Steam Oyun Konsolu Çıkartacak

Peki, işler bu kadar iyiyken neden yeni bir sektöre atılım yapıyorlar? Takdir edersiniz ki dünyada zamanla her şey değişiyor. Oyun dünyası da bu değişimden nasibini alıyor. Her geçen günle birlikte konsol oyunculuğu önem kazanyor. Gelecekte oyun sektörünün konsollar üzerinden devam etme ihtimali yıllardır konuşuluyor. Ayrıca, konsolların oyun sektörünün ciddi bir payını oluşturduğunu belirtmekte de fayda var.

Durum böyle olunca Steam’de sektöre giriş yaparak; büyümeyi, daha geniş bir kitleye hitap etmeyi ve kazancını arttırmayı hedefliyor. Steam’in sahibi olan Valve şirketinin yetkili isimlerinden Gabe Newell tarafından yapılan açıklamalara göre Steam oyun konsolu geliştirecek. Üstelik bu girişim hem konsollar için oyun marketi hem de kendi konsolunu geliştirmek yoluyla olacak. Ayrıca SteamDB kurucularından Pavel Djundik’inde konuya ilişkin iddiaları var. Ek olarak, çıkan haberler sektörün güvenilir kaynakları arasında kabul görmekte olan Ars Technica tarafından da doğrulandı.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen ilk bilgilere göre Steam’in çıkartacağı konsol Nintendo Switch tarzı olacak. Yani, taşınabilir bir yapıya sahip olacak. Henüz Steam cephesinden gelen resmi bir açıklama yok. Fakat iddialar oldukça kuvvetli. Kurucu şirket Valve’nin önceden yaptığı işleri de göz önünde bulundurduğumuzda konsol çıkartma fikri, akla yatkın hale geliyor. Kısacası, yakın bir gelecekte konsol sektörüne güçlü bir aktörün girdiğini görebiliriz.

steam-oyun-konsolu-steam-kendi-konsolunu-gelistiriyor
Photo by Fredrick Tendong on Unsplash

Steam’ın bu ve benzeri hareketleri pazarı bir tık hareketlendiriyor. Tekel Sony’i tahtını korumak için yeni bir çok adım atması gerekiyor. Bu sayede pazarda bir rekabet oluşuyor. Bu durumda bizi olumlu yönde etkiliyor. Umarız bunlar olmaya devam eder ve olumlu etkilerini göremeye devam ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar