Startup Kurmak İçin En İyi Şehirler

Paylaşmayı unutmayın.

Startup Kurmak İçin En İyi Şehirler – 2020 tüm sosyal ve ekonomik zorluklara rağmen girişimciler için önemli bir yıl oldu. Bir çok girişim ideal olmayan ortamlarda gelişmeye çalıştı, bir kısmı iflasın eşine geldi.

Ortam ne kadar zorlu olsa da bazı şehirler girişimcilerin yarattığı yenilik konusunda diğerlerinin önüne geçiyor. Biz de bu yazımızda sizin için bunları derlemek istedik. İşte karşınızda “Girişim Kurmak için En İdeal 7 Şehir”. Keyifli okumalar. 

Startup Kurmak İçin En İyi Şehirler

7. Tel Aviv, İsrail

@pymnts

Nüfusunun büyüklüğü düşünüldüğünde, İsrail Ekosisteminin gücü açıktır. Tel Aviv, genel sıralamada bir sıra düşmesine rağmen ilk on ekosistem içerisinde olmaya devam ediyor. İsrail, nispeten küçük boyutuna ve karmaşık jeopolitik durumuna rağmen küresel bir merkez olma kabiliyeti nedeniyle diğer ülkelere harika bir örnek oluşturuyor. Tel Aviv, şehir olarak Wix, Fiverr, eToro ve Viber gibi başarı hikayeleri üretmiştir.

6. Pekin, Çin

@innovationiseverywhere

Pekin bu yıl 11 basamak birden yükselerek ilk 10’a girmeyi başardı ve ve bu sadece onun değil, Çin’in dünya sahnesinde hızlı büyümesini temsil ediyor. bu artış, ülkenin kaçınılmaz yükselişine katkıda bulunan girişimlerinin nicelik ve kalitesindeki net artışla gerekçelendiriliyor.

Çin’in başlangıç ekosistemini ölçmek, benzersiz doğası nedeniyle daha zordur, ancak hükümetin stratejik bir hedef olarak teknolojiyi geliştirmeye verdiği önemin başarısı olarak görülebilir. Baidu ve Tiktok bu başarılardan sadece birkaç tanesidir. 

5. Los Angeles, ABD 

startup-kurmak-icin-en-iyi-sehirler
@fi.co

Los Angeles, geçen seneden bir basamak düşmesine rağmen, dünyanın ilk 5 ekosistemi arasında yer almaktadır. Boston ile karşılaştırıldığında LA, film ve medya, spor, güzellik ve havacılık savunması dahil olmak üzere şehirde büyüyen ana sektörlerle daha çok B2C’ye odaklanmıştır. 

Angeles’ın vergi indirimi çabaları, 2013 yılından bu yana yeni kurulan şirketlerin miktarında hızlı bir büyüme döneminin olmasının nedenlerinden biri olabilir. LA, ilk 5 ile diğer başlangıç ekosistemleri arasında önemli bir boşluğu temsil ediyor. LA’yi geçmek ve ilk 5’te yer almak oldukça zor bir başarıdır.

4. Boston, ABD

@michaelpage

2020’de Boston, dünyanın 4. en güçlü ekosistemi olarak Los Angeles’ı geride bıraktı. Boston’daki yeniliklerin büyük bir kısmı, yüksek kaliteli tıbbi cihazların (özellikle pandemiden bu yana aranan) ve derin teknolojinin geliştirilmesiyle ilgilidir. Bunun nedenleri arasında genç nüfusu ve dünyaca ünlü büyük üniversitelerini gösterebiliriz. 

3. Londra, Birleşik Krallık

startup-kurmak-icin-en-iyi-sehirler
@cityAM

Birleşik Krallık, küresel ekosistem raporunda 2. sırada yer alan ülke. Başarısının çoğu başkenti Londra’nın gücüne bağlanabilir. Şehir, Amerika Birleşik Devletleri dışında ilk 5’e giren tek şehirdir.

Brexit karşısında, Londra Ekosisteminin etkilenip etkilenmeyeceğine dair bazı endişeler var. Birçok şirket, diğer büyük Avrupa inovasyon merkezlerinde yeni ofisler seçmeye karar verdi. Buna rağmen, Londra daha yakın iş bağları için İngiltere dışındaki ülkelere baktığı için ekonomik bir güç olarak devam edecek gibi görünüyor.

2. New York, ABD

startup-kurmak-icin-en-iyi-sehirler

New York, San Francisco’nun ardından gelerek ikinciliğini uzun bir süredir devam ettiriyor. 

Şehir, 2020’de COVID-19’ dan ciddi şekilde etkilendi ve New York girişimleri, salgına karşı mücadeleye hizmet etmek için yeniliklerini hızla döndürerek ve uyarlayarak yanıt verdi. Örneğin, ön saflarda çalışanların korunmasına yardımcı olmak için ses geçirmez ofis kabinlerini test kabinlerine dönüştüren Room gibi.

1. San Francisco, ABD

startup-kurmak-icin-en-iyi-sehirler
@airseychelles

San Francisco Körfezi, başlangıç ekosisteminin neye benzemesi gerektiğiyle ilgili harika bir örnektir. Şehir, dünyadaki diğer tüm şehirlerden daha fazla girişim üretti ve yatırım, yetenek ve gerçekten hızlı bir büyüme arayan girişimciler için bir cennet haline geldi.

Bölge gerçekten benzersiz özellikler gösteriyor. Teknoloji dünyasında son 20 senede ismini duyduğunuz bir şirketin Silikon Vadisinden çıkmış olması oldukça muhtemeldir.

Girişimler için en iyi ekosistemleri sizin için yukarıda derledik. İlk 5’te 4 farklı Amerikan bölgesinin olması oldukça oldukça ilginçtir. Gelecekte bu liste değişir mi bilemiyoruz fakat belirli bölgelerin bu iş için gerçekten ideal olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar