Starlink Fiyatları – Elon Musk’ın Starlink’i Türkiye’de Tercih Edilir Mi?

Paylaşmayı unutmayın.

Starlink Fiyatları – Elon Musk’ın Starlink’i Türkiye’de Tercih Edilir Mi?– Kanada, İngiltere ve Amerika’da hizmet vermeye başlayan Elon Musk’ın uzaydan internet projesi Starlink, yıldızı parlıyor. Akıllarda bir sorular; Türkiye’de kullanılabilecek mi? Fiyatları ne olacak? Gibi bir çok soru gündemden düşmüyor. Diğer yandan Elon Musk’ın projeleri teker teker hayata geçerken Elon Musk’tan Starlink açıklaması gecikmedi. Starlink şimdilerde sadece Kanada, İngiltere ce Amerika olmak üzere sadece üç dünya ülkesinde hizmet veriyor. 2021 ile birlikte daha azla ülkede hizmet vermeye başlayacak. Elon Musk fiyatları konusunda tüm ülkeler için aynı fiyat tarifersinin geçerli olacağını belirtmişti. SpaceX’ uzaydan internet projesi Starlink için Musk,”Starlink’in fiyatı tüm ülkelerde aynı olacak şekilde tasarladı. Ancak “Yalnızca vergiler ve kargolama kısmında fark olacak.” diye aktardı.

starlink-fiyatlari-elon-muskin-starlinki-turkiyede-tercih-edilir-mi

Starlink Fiyatları

Peki Türkiye’ye Starlink Hizmeti Gelir mi?

Starlink’in Amerika’daki ücretleri, modem ve anten dahil başlangıç kiti için 500 dolar gibi bir fiyat talep etti. Aylık hizmet bedeli olarak ise 99 dolar istiyor. Ayrıca Kanada ve İngiltere’de de vergiler ve kargolama farklarıyla yerel para birimlerinde biraz daha farklı iyatlar ödeniyor. Starlink fiyatları konusunda bir çok görüş olsa da Elon Musk işini bilir gibi duruyor.

Türkiye’nin de Elon Musk ile ilişkiler doğrultusunda Starlink’in hizmet vermesi halinde aynı Amerika’da olduğu gibi 500 dolar yani yaklaşık 3500 TL başlangıç kiti satın almak ve aylık olarak da 710 TL gibi bir ödeme yapmak gerekecek. Ancak bu fiyatların KDV, ÖİV vergilerin de dahil edilmesi ile birlikte muhtemelen başlangıç kiti 4500-5000 TL gibi bir rakama aylık abonelik bedeli de 1000 TL gibi bir rakama çıkması tahmin ediliyor.

starlink-fiyatlari-elon-muskin-starlinki-turkiyede-tercih-edilir-mi

Türkiye’de Öncelik Lisans

Tahminde olsa Türkiye’de bu fiyatlar herkesin ödeyebileceği rakamlar değil. Ek olarak öncelikle SpaceX Starlink’in Türkiye’de hizmet vermesini sağlaması için lisans almak zorunda… Her ülkede var olan lisans prosedürlerinin farklı olması süreçlerinin uzamasına neden oluyor. SpaceX şu anda lisans çalışmalarını Yunanistan,Fransa, Meksika, Almanya, Arjantin, Şili, Avustralya gibi ülkelerde sürdürüyor. Ve neredeyse tamamlama evresine geldikleri belirtiliyor. Ancak Türkiye’de SpaceX’in henüz bu konuyla ilgili bir çalışması yok. Diğer yandan Japonya, Avusturya,   Kolombiya ve Brezilya’da ise süreçler daha başlangıç aşamasında… Aynı şekilde Karayipler, İspanya, İtalya, İrlanda, Yeni Zelanda, Hindistan, Filipinler, Güney Afrika bu ülkelerde de durum aynı… Önsipariş kabul edeceğini duyuran firma işleri hızlandırmakta kararlı. Ancak henüz tam randımanlı çalışmasa da önsipariş verenlere öncelik tanınacağını da belirtmek gerekiyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar