Spotify’da Olmayan Şarkıları Nasıl Eklenir?

Paylaşmayı unutmayın.

Spotify’da Olmayan Şarkıları Nasıl Eklenir? – Spotfiy’a müzik yüklemek özellikle son dönemlerde pek çok kullanıcının merak ettiği bir konu oluyor. Genel olarak Spotify uygulaması içerisinde bazı şarkıların bulunmaması kullanıcıları bu yönteme itiyor. Sanatçıların çeşitli nedenlerden dolayı uygulamaya aktarmadığı şarkılar ise yerel bir şekilde eklenebiliyor. Böylece Spotfiy’da olmayan şarkılar yerel bir şekilde yüklenerek direkt uygulama içerisinden dinlenebiliyor. Spotify’a müzik yüklemek isteyenler için herhangi bir şarkı sınırlaması da bulunmuyor. İstenildiği kadar şarkı uygulamaya yüklenebiliyor.

Spotify’da Olmayan Şarkıları Nasıl Eklenir?

Spotify’a Şarkı Yükleme Adımları

spotifyda-olmayan-sarkilari-nasil-eklenir
Photo by sgcdesignco on Unsplash

Spotify’a müzik yüklemek için öncelikle şarkıyı indirmiş olmak ve masaüstü uygulamasına sahip olmak gerekiyor. İşlemlerin büyük bir çoğunluğu masaüstü uygulamasında geçeceği için bilgisayar şart oluyor. Öncelikle istenilen şarkı Youtube ya da farklı bir platformdan MP3 olarak indiriliyor. Daha sonrasında ise Spotify masaüstü uygulamasına aktarılıyor. Buradaki işlemler tamamlandıktan sonra ise mobil uygulamaya geçiliyor. Spotfiy’a müzik yüklemek bu işlemler sonrasında tamamlanıyor. Her iki uygulama üzerinden de şarkılar sıkıntısız şekilde dinlenebiliyor.

Fakat bütün bu işlemleri yapabilme için Spotify üyeliğinin Premium olması gerekiyr. Şarkı yüklemek ve indirmek sadece bu hesaplar için geçerli oluyor. Dolayısıyla APK gibi yollara başvurmadan Premium üyelik alınarak işlemlere geçilmesi gerekiyor. Henüz Premium üyeliği olmayan kişiler de Spotify’ın sunduğu indirimli paketlerden yararlanabiliyor.

Şarkıyı Masaüstü Spotify Uygulamasına Aktarma

spotifyda-olmayan-sarkilari-nasil-eklenir
@polimats

Spotify’a müzik yüklemek için öncelikle şarkının bilgisayara indirilmesi gerekiyor. Daha sonrasında ise şarkı belirli bir klasör içerisine atılıyor. Spotify’a yüklenmek istenen bütün şarkılar bu klasörde toplanıyr. Şarkılar indirildikten sonra da Spotify masaüstü uygulaması üzerinden profil ayarlarına geçiliyor. Profil simgesinden “Ayarlar” sekmesine tıkladıktan sonra “Gelişmiş Ayarları Göster” butonuna tıklamak gerekiyor. Buradan yaları göster diyerek indirdiğiniz şarkıları görebiliyorsunuz. Bu işlemlerden sonra kitaplık içerisinden yerel dosyalar listesini açarak yüklediğiniz şarkıları dinleyebiliyorsunuz. Mobil uygulamada şarkıları görmek için de yeni çalma listesi oluşturmak gerekiyor.

spotifyda-olmayan-sarkilari-nasil-eklenir
Photo by Filip Havlik on Unsplash

Şarkıyı Mobil Spotify Uygulamasından Açma – Spotify’da Olmayan Şarkıları Nasıl Eklenir?

Spotify’a müzik yüklemek için son adım olan mobil uygulamadan şarkıları açma işlemi ise çok daha kolay oluyor. Öncelikle mobil uygulamadan kitaplık sekmesine geçilmesi gerekiyor. Buradan bilgisayarda oluşturulan listeye tıklanıyr. Daha sonrasında ise açılan listeden “İndir” butonuna tıklayarak şarkılar indiriliyor. Böylece yerel olarak yüklediğiniz şarkıları dinleyebiliyorsunuz. Uygulamada olmayan şarkılar için Spotify’a müzik yüklemek bu kadar pratik şekilde gerçekleşiyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar