Spotify Sosyal Medya Paylaşım Özellikleri Eklediğini Açıkladı

spotify-sosyal-medya-paylasim-ozellikleri-ekledigini-acikladi

Paylaşmayı unutmayın.

Spotify Sosyal Medya Paylaşım Özellikleri Eklediğini Açıkladı – Dünyaca tanınan dijital müzik platformu olan Spotify, bir-takım açıklamalarda bulunmuştur. Bununla birlikte bünyesine sosyal medya alanında güncel paylaşım hususları kattığını açıkladılar. Spotify, beğendiğimiz müzikleri, ‘Podcast’  neşriyatlarını ‘IOS’, ‘Andoroid’ üzerinden primitif şekilde paylaşım yapmamızı sağlıyor. Bununla birlikte bu özellikler de 10 Mayıs’tan beridir kullanıma açıktır.  

Evrende seri şekilde yayılan salgın, çokça devlette yoğun kapanma ve izolasyon yapımına sebep oldu. Bununla birlikte, salgının tesirlerinin doruklara tırmandığı 2021’de paylaştıklarımız önceki zamanlara oranla daha mühim duruma geldi. Spotify,  bu düşünceyi göz önünde bulundurarak ‘Grup Oturumları’, ‘Ortak Çalma Listeleri’ tarzında özellikleri kullanıcılarla tanıştırdı. 2020 Haziranından itibaren; gün bazında ‘Grup Oturumları’ kullanımının, ortalama olarak 290’nın üstünde artış gösterdiğini gördük.

Şirket, kullanıcıların isteklerini yerine getirmek için kullanıcıların tecrübelerini devamlı olarak iyileştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte evren genelindeki bütün kullanıcılar için en kullanışlı dinleme tecrübesini göstermek için çalıştığını belirtti.

Spotify Sosyal Medya Paylaşım Özellikleri Eklediğini Açıkladı

Spotify’ın kullanıcılarla tanıştırdığı özellikler şu şekildedir:

Bu bölümü mutlaka dinlemelisin:

Öncelikle ‘podcast’ kısımlarının belli bir lahzasını paylaşmamız mümkün. Böylelikle dinleyicilerin, çevresine tam olarak beğendikleri kısmı dinletmeniz mümkün. Bahsettiğimiz özelliği kullanmak için dinleyicilerin ‘postcast’ yayınını beğendiklerini bir kısmı dinlerken ‘Paylaş’ kısmına dokunmanız lazım. Bununla beraber ‘paylaşım başlangıcı’ özelliğini kullanmanız da gereklidir. En sonunda da içeriği hangi platformda göstermek istedikleri konusunda seçim yapmanız gereklidir.

spotify-sosyal-medya-paylasim-ozellikleri-ekledigini-acikladi
Photo by Fixelgraphy on Unsplash

Canvas özelliği yeni platformlara da geliyor:

Öncelikle, öncesinde ‘Instagram Hikayeleri’ ‘nde kulandığımız ‘Canvas’ özelliğini başka yerde de kullanmamız mümkün. Yani kullanıcıların Snapchat ve Facebook platformlarında da bu ‘canvas’ özelliğini kullanma şansları mevcut. Bununla beraber öğrendiğimiz ayrıntılara ilişkin şunları söylememiz mümkün. Tamamiyle yeni bir dinleme tecrübesi gösteren Canvas, durgun şarkı sayfasını video-art oyununa çevirmeyi sürdürecek.

Paylaşım kolaylaşıyor:

Mobildeki güncel paylaşım tecrübesi bir-takım şeyler ifade ediyor. Bununla beraber dinleyicilere Instagram hikayeleri, Snapchat, Facebook öyküleri üstünden gerçekleştirecekleri paylaşımlarının önizlemesini gösteriyor.  Sonuç olarak da kullanıcıların hikayelerinin nasıl gözükeceğini kavramalarını elde ediyor.

Spotify Abone Sayısı – Spotify Sosyal Medya Paylaşım Özellikleri

Spotify’a abone olanların sayısı düzenli bir biçimde artış göstermektedir. Bununla beraber resmi açıklamaya göre Spotify’ın ücretli abone sayısı 158 milyonu geçmiş şekildedir. Bununla birlikte servisin aylık faal kullanıcı sayısıysa 356 milyon düzeyindedir. Bunun yanında Spotify’ın en güçlü rekabetçisi Apple Music, uzun vakittir aboneliklere ilişkin bilgi aktarımı yapmıyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar