2019’un En İyi 10 iOS Oyunu

ios-oyunlari

Paylaşmayı unutmayın.

2019’un En İyi 10 iOS Oyunu – Yeni uçtan uca ekranlı iPhone’ların çıkmasıyla artık Apple cihazları oyun oynamak için harika bir platform haline geldi. App Store’dan indirebileceğiniz görünüşte bitmeyen oyunları da bu platformu daha da çekici hale getiriyor. İster aksiyon oyunları sevin isterseniz bulmaca çözmeye bayılın App Store’da mutlaka kendi zevkinize uygun bir oyun bulabilirsiniz. Baktınız bulamıyorsunuz biz aşağıda sizin için en beğendiklerimizi derledik. İşte karşınızda 2019’un En İyi 10 iOS Oyunu!

En iyi 10 iOS Oyunu

10. Alto’s Odyssey 

Zengin, sakin bir müzikle harmanlanmış mükemmel tasarımıyla Alto’s Odyssey size bambaşka bir koşucu oyunu deneyimi vadediyor. Bir çoban olan Alto’ya dünyadaki dağlık arazilerde kayağıyla gezerken eşlik ederken başka oyunculara meydan okuyabilir ve açılabilir karakterleri toplayarak oyuna renk katabilirsiniz. Ayrıca şimdiye kadar duyduğunuz en rahatlatıcı oyun müziğiyle karşılaşmaya hazır olun! 

9. Donut Country 

Daha önce Katamari Damacy gibi oyunlar oynadıysanız ve hoşunuza gittiyse bu oyun tam size göre olabilir. Donut Country’de her şeyi dipsiz deliğinize çekebilirsiniz! Oyunda devasa bir deliği bir yöneterek Donut Country’deki herhangi bir nesneyi içinize çekip yok edebilirsiniz. Bazı nesneler birleştiğinde oldukça etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabiliyor, bu nedenle dikkatli olun! 

8. Oceanhorn 

Legend of Zelda oyununu oynayıp sevdiyseniz Oceanhorn tam size göre bir oyun olabilir. Oceanhorn şu anda gerçek bir Zelda oyununa en yakın şeydir diyebiliriz. Özellikle iPhone XS’ler için özel olarak optimize edilmiş Oceanhorn;  renkli grafikleri, eğlenceli dövüş stillleri ve zorlu bulmacalarıyla size bambaşka bir Zelda deneyimi sunuyor. Oceanhorn’nun bir diğer özelliği de hikayesinin oldukça uzun olması. Bu şu anlama geliyor: Bu oyun sizi oldukça uzun bir süre meşgul edebilir, dikkatli olun!

7. Into the Dead 2 

Into the Dead oyununu duymuşsunuzdur. Zombiler tarafından istila edilmiş bir dünyada elinizdeki çeşitli silahla kaçarak ve gerektiğinde ateş ederek hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. İşte bu oyun ilk versiyonunun kat ve kat geliştirilmiş versiyonu. Artık sadece sonsuza uzanan bir yolda en yüksek mesafeyi yapmaya çalışmayacak, oyunun hikayesini yaşayacaksınız. James’i ailesine ulaştırmaya çalışırken  bunun için her türlü fedakarlığı göze alacaksınız. Sonuç olarak farklı bir koşucu oyunu arıyorsanız tam aradığınız adrestesiniz.

6. Reigns 

Eski kral öldü ve artık kral sizsiniz. Yapacağınız seçimler hem sizi hem de krallığınızı etkileyecek, bu yüzden dikkatli olun. Reigns sizi yapacağınız her seçimde bir adım öteye taşıyarak kaderinizi belirleyecek. Sonunda krallığınız çökecek mi yoksa tüm dengeleri kurabilecek misiniz? 

Reigns temel olarak bir “kendi hikayeni kendin seç” oyunu. Ekrana gelecek sorunlarda belirli kararlar verip ( sağa ve sola kaydırarak ) kendi kaderinizi kendiniz çizeceksiniz. Tekrar tekrar başlayabileceğiniz Reigns’de binlerce farklı sonu keşfedebilir hikayenizi tekrar tekrar yaşabilirsiniz. 

5. The Witness

Eğer zorlu ve güzel bir şekilde tasarlanmış açık dünya oyunu arıyorsanız The Witness tam size göre seçim olabilir. Nerede ve kim olduğunuzu bile bilmeden gizemli bir adada uyanıyorsunuz. Tek seçeneğiniz etrafınızdaki adayı keşfetmek ve neden orada olduğunuza dair ipuçlarını ortaya çıkarmak. Keşfedilecek engin bir ada ve çözülmesi gereken 500’den fazla bulmacasıyla The Witness sizleri bekliyor!

4. Old Man’s Journey 

Old Man’s Journey, Broken Rules stüdyolarından çıkmış harika bir göster-ve-tıkla oyunudur. El çizimi grafikler ve çarpıcı detayları ile Old Man’s Journey size görsel bir şölen sunar. Tüm bunların dışında bu oyunu harika yapan şey ise hikaye anlatımıdır. Tüm hikaye kahramanın hiç konuşmayacağı şekilde hazırlanmıştır ve size en derin duyguları anımsatacaktır. Sizde Old Man’s Journey’nin derin hikayesinde kaybolmak istiyorsanız hiç beklemeyin hemen indirin!

3. The Machines 

Apple’ın yeni AR kitinden faydalanmak isterseniz The Machines’ten daha iyi bir oyun bulamazsınız. Telefonunuzun arka kamerasını kullanarak, siz ve arkadaşlarınız artırılmış gerçeklik arazisinde savaşırken herhangi bir düz yüzeyi bir savaş bölgesine dönüştürebilirsiniz.  Tüm seviyeyi görmek için telefonunuzu fiziksel olarak hareket ettirmeniz ve düşmanlarınıza saldırı başlatmak için en iyi yerleri bulmanız gerekecektir. The Machines ile birlikte gerçekliği arttırılmış bir savaş deneyimine hazır olun!

2. Battleheart 2 

Tüm zamanların en sevilen iPhone RPG oyunlarından olan Battleheart’ın devamı niteliğinde olan Battleheart 2’de kahramanlar ve tehlikeli yaratıklara karşı kendi kahramanlarlarınızla birlikte hızlı ve çılgınca bir savaş deneyimine devam etmeye hazır olun. Piyasada binlerce RPG oyunu dururken neden Battleheart diye soracak olursanız yanıtımız çok basit: Savaş sistemi. Battleheart’ta karakterler sıraysa saldırmak yerine eş zamanlı olarak birbirleriyle dövüşürler. Ekrana dokunarak karakterlerlerinizi yönetin ve bir sürü beceri ve sınıf arasından dilediğinizi seçerek maceraya devam edin. Eğer sizde bir RPG hayranıysanız o zaman Battleheart 2’yi kesinlikle kaçırmak istemezsiniz. 

1.Holedown

Minimalist tasarımı ve benzersiz oynanış stiliyle Holedown aşırı bağımlılık yapan bir arcade bulmaca oyunu. Bu oyunda amaç ise çok basit: Topları fırlatarak blokları kıracak ve gezegenlerin merkezini kazacaksınız. Kulağa oldukça kolay gelse de hiç de düşündüğünüz gibi değil. Her turda belirli sayıda topunuz ve kırılacak belirli bloklar bulunur. Bu sebeple herhangi bir stratejiniz olmadan rastgele ateş etmeye başlarsanız muhtemelen oyunu kaybedersiniz. Sizde klasik top fırlatma oyunlarından sıkıldınız ve daha zorlu bir bulmaca arıyorsanız Holedown’ı şiddetle tavsiye ederiz!

App Store’da binlerce oyun var ve bu oyunlar arasından seçim yapmak oldukça zor olabiliyor. Kimi oyunlar beklediğimiz gibi çıkmıyor kimileriyse verdiğimiz paranın karşılığını veremiyor. Biz de bu yazımızda size 2019’da oynadığımız ve oldukça beğendiğimiz 10 oyunu yazdık. Mobilde oyun oynamayı seviyor ve aradığınız oyunu bir türlü bulamıyorsanız işe yukarıdaki listemizden başlayabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar