Sosyal Mesafeye Dikkat Çeken Markalar

sosyal-mesafeye-dikkat-çeken-markalar0

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Mesafeye Dikkat Çeken Markalar – Çin’in Wuhan eyaletinde başlayan korona virüs (salgının etkileri ve bizi öğrettikleri hakkında ki makalemiz için) salgını, hızlı bir şekilde dünya genelinde yayılım gösterdi. Mart ayında da Türkiye’de salgın ile karşılaştı. Salgın ile ilgili ilk vakadan günümüze kadar yoğun bir şekilde tedbir uygulamaları ve sosyal çalışmalar yapıldı. Ayrıca yapılmaya da devam ediyor. Bu konuda sokağa çıkma yasakları, işletmelerin kapanması, eğitime ara verilmesi gibi birçok karar alındı. Özellikle günlük yaşamda ise insanlar arasında sosyal mesafenin belli bir orana çıkarılması ve korunması gibi bir uyarı gerçekleştirildi. 

Sosyal mesafe, her ne kadar Türk milleti tarafından uygulanması zor bir tedbir olsa da Türkiye halkı bu duruma giderek alışmaya başladı. Pazar yerleri, süpermarketler, banka kuyrukları, posta kuyrukları veya belediye otobüsü gibi birçok farklı alanda sosyal mesafe kurallarına uyum sağlanıyor. Bu durum dünyanın önemli markaları tarafından da bilinçli bir şekilde göz önünde bulundurularak, özellikle marka bilincini oluşturan logolar üzerinde görsel hale getirildi. 

Sosyal Mesafeye Dikkat Çeken Markalar

Mercedes-Benz

sosyal-mesafeye-dikkat-çeken-markalar-3
@cnn

Ağır vasıta araçları ile dünyanın bilinen en büyük markalarından biri olan Mercedes-Benz, sosyal mesafe kuralına dikkat çekmek açısından logosunda değişiklik gerçekleştirdi. Eski Mercedes-Benz logosunda üç köşeli pervane halka içerisindeki kenarlara değerken, hazırlanan yeni logoda pervane halkanın merkezinde kalıyor ve köşeleri çembere değmiyor. Mercedes-Benz bu yeni logo tasarımını sessiz sedasız şekilde diğer markalardan farklı olarak kullanıma aldı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında güncellenmiş logo kullanılmaya başlandı. 

Volkswagen

sosyal-mesafeye-dikkat-çeken-markalar-2
@cnn

Yine dünyanın en büyük Alman otomotiv markalarından biri olan Volkswagen tarafından da logo değişikliği gerçekleştirildi. Marka bu konuda bir video yayınlayarak, logo değişimi ile ilgili yapılan çalışmayı halka tanıttı. Volkswagen markası logodaki harfler üzerinde bir oynama yapmayı tercih etti. Yayınlanan videoda, logoda bulunan “W” harfini oluşturan iki görsel parçanın birbirinden bir miktar uzaklaştığı görülebiliyor. Yapılan görsel değişikli bir animasyon video olarak yayınlanırken, aynı zamanda video içeriğinde “sosyal mesafenizi koruduğunuz için teşekkürler” tarzında bir mesaj paylaşımı gerçekleştirildi. 

Audi

sosyal-mesafeye-dikkat-çeken-markalar-1
@cnn

Volkswagen ile aynı şirket bünyesinde yer alan ve büyük Alman otomobil markalarından biri olan Audi tarafından da benzer bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmanın tanıtımı için gerçekleştirilen video paylaşımında da yine Volkswagen ile benzer şekilde bir animasyon yer aldı. Klasik olarak birbirine geçmiş olan 4 halkanın birbirinden ayrıldığı görülebiliyor. Animasyonun gerçekleştiği sırada, “mesafeyi koruyalım, birbirimize destek olalım” tarzında bir mesaj veriliyor. 

McDonald’s

@cnn

Dünyada fastfood restoran zinciri açısından en büyük markalardan biri olan McDonald’s özellikle Brezilya şubesi üzerinden sosyal mesafe konusunda dikkat çekici bir logo paylaşımı gerçekleştirdi. Bu paylaşım sırasında McDonald’s’ın bilinen klasik logosunu oluşturan altın kemerler, yani “M” harfinin iki parçası birbirinden ayrıldı. Yine video şeklinde yayınlanan bu paylaşım ile birlikte aynı zamanda “hep birlikte olabilmek için bir süreliğine ayrıldık” tarzında bir mesaj yayınladı. Oldukça iyi bir reklam çalışması olmuş.

Coca Cola

@cnn

Çok uzun yıllardır dünyanın en çok tüketilen ve bilinen içecek markalarından olan CocaCola tarafından da yine bir reklam panosu hazırlandı. Özellikle salgının çok yüksek etkiler gösterdiği Amerika’da New York şehri Times Meydanında bulunan bir dijital reklam panosu kullanıldı. Pano üzerinde kullanılan dikkat çekici marka görseli bağlamında C-O-C-A ve C-O-L-A harflerinin birbirinden uzaklaştığı fark edilebiliyor. Ayrıca yine hazırlanan yeni logo ile birlikte “ayrı kalmak, bir kalmanın en iyi yoludur” mesajı paylaşıldı. 

DHL

https://www.instagram.com/p/B-Wj4zApOqY/?utm_source=ig_web_copy_link

Dünyanın bilinen en büyük lojistik firmalarından biri olarak Alman lojistik şirketi tarafından da benzer bir çalışma gerçekleştirildi. Klasik bir logo tasarımında sahip olan DHL, logosunda yer alan üç harfi birbirinden ayırarak, sosyal mesafe üzerinde dikkat çekici bir paylaşım sağladı. Aynı zamanda sosyal medya üzerinde yapılan bu paylaşım ile birlikte “sosyal mesafenizi koruduğunuz için teşekkür ederiz” tarzında bir mesaj paylaşımı da yapıldı. 

Bonus: Sosyal mesafeye dikkat çeken markalar ve takipçilerini uyarmanın bir yolunu bulmuş çok fazla firma vardır. Kimi animasyon, kimi yazı, kimi ise logoları ile…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar