Sosyal Medya Pazarlaması için En İyi Kullanabileceğiniz 5 Araç

sosyal-medya-pazarlaması

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medya Pazarlaması için En İyi Kullanabileceğiniz 5 Araç – Son 20 seneye baktığımız zaman iletişim şeklimizi büyük ölçüde değiştiren platformları görüyoruz. Sosyal medyanın yol açtığı bu değişimin pazarlama ve reklamcılık sektöründe de büyük değişikliklere sebep olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu yeni platformlarla birlikte gelişen pazarlama sektörü büyük ölçüde sosyal medyanın ağırlığına ayak uydurabildi. Fakat bunu yapmak hiç de kolay olmadı. Mesajlarını değiştirdiler, tepkileri ölçtüler ve sürekli kendilerini yenilediler. 

Sosyal Medya Pazarlaması
@itv

Peki tüm bu süreçte sosyal medyanın hızına nasıl yetiştiler? Analizlerini nasıl yaptılar? Tüketim hızının bu kadar yüksek olduğu bir dünyada milyonlarca insana ulşamayı nasıl başardılar? 

Tabiki yardım alarak! Gerek zamandan kazanmak gerekse işleri kolaylaştırmak için bu işler için özel olarak üretilmiş araçları kullandılar. Şimdi gelin bu araçlar nedir bir göz atalım. Karşınızda 

Sosyal Medya Pazarlaması için En İyi Kullanabileceğiniz 5 Araç

5. Edgar 

Sosyal medyadaki Influencer’lar eski içeriklerini nasıl sürekli paylaşıyorlar? Tabiki Edgar ile!

Hem içeriğinizi yeniden paylaşmayı hem de sosyal trafiğinizi optimize etmeyi sağlayan bir sosyal medya yönetim aracı olan MeetEdgar, çok kullanışlı bir otomatik içerik yöneticisidir. Facebook, Twitter ve LinkedIn profillerinizle senkronize bir şekilde çalışarak profillerinizi sürekli dolu ve aktif tutmanıza yardımcı olan Edgar aynı zamanda etkileşimi artırırak ve yatırım getirisini hesaplayarak içeriğin yeniden paylaşımını planlamanıza ve trafiği izlemenize olanak tanır. 

@crushcrowdfunding

Edgar’ı kullanarak paylaşım trafiğinizi hızlı ve organize bir şekilde yönetebilirsiniz. Aynı zamanda otomatik doldurma kuyruğuyla yayınlarınızı sürekli aktif tutmuş olursunuz. 

4. Adobe Spark 

@whoishostingthis

Sosyal medya pazarlamasında görsellik önemlidir. Kullanıcıya mesajı iletmek için önce kullanıcının dikkatini çekmek gerekir. Pazarlamacılar bu amaçla çeşitli görseller,grafikler, tablolar ve videolar oluştururlar. 

İşte tüm bunları yapmanın en kısa yolu da Adobe Spark’tan geçer. Adobe Spark, fikirlerinizi çarpıcı görsel hikayelere dönüştürmek için harika bir araçtır. Spark’ın içerisindeki araçlar kullanıcı dostu olup, grafik tasarım becerisi olmayanların bile hızlı ve kolay bir şekilde güzel grafikler ve videolar oluşturmasını sağlar. Platform aynı zamanda tasarımınızda size yardımcı olacak binlerce şablon ve taslak içerir.

Spark’ın bir diğer özelliği de hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışabilmesidir. Böylece dilediğiniz her yerde harika görsel hikayeler oluşturabilir, bunları anında sosyal medya platformlarınızda paylaşabilirsiniz. 

3.BuzzSumo

 2012 yılında kurulan BuzzSumo, içeriğinizin performansı hakkında derinlemesine bilgi veren bir araçtır. Aynı zamanda web sitenizin derinlemesine analizini yaparak size markanız için oldukça kritik bilgiler verir. 

Örneğin BuzzSumo’nun içerisinde bulunan araçlardan biri olan İçerik Analizi, size websitenizin Facebook, Twitter, Pinterest ve Reddit paylaşımları da dahil olmak üzere, sayfalarınızdan hangisinin en fazla sayıda etkileşime ulaştığını söyler. 

BuzzSumo ayrıca size popüler kelimeleri bulup anahtar kelime listesi çıkartabilir, popüler konuları listeleyebilir, hangi şirketlerin websitenizin linklerini paylaştığını bulabilir ve paylaşımlarınıza gelen yorumları analiz edip tavsiyelerde bulunabilir. 

BuzzSumo her şeyi bir arada isteyen pazarlamacılar için çok kapsamlı ve bütün bir araçtır. Stratejilerini yenileyen ve daha etkili pazarlama için mükemmel bir başlangıç noktası olabilir.

2. AgoraPulse

Sosyal medya yönetimi için tam bir paket mi arıyorsunuz? AgoraPulse size istediğiniz her şeyi verecektir. 

AgoraPulse, içeriğinizi organize etmenize, rapor oluşturmanıza ve takipçilerinizle etkileşime girmenize yardım ederek size oldukça fazla zaman ve para kazandırır. 

17.000’den fazla sosyal medya yöneticisinin aktif olarak kullandığı AgoraPulse size oldukça fazla araç sunar. Örneğin Sosyal Kutu’yu kullanarak hesaplarınıza gelen yorumları ve mesajları filtreleyerek analiz edebilirsiniz. Tek bir tuşla ROI analizi yapabilir, stratejik raporlar oluşturabilirsiniz . Gerçek zamanlı kullanımı sayesinde takım arkadaşlarınıza taslak hazırlayabilir, bir proje üzerinde aynı anda birkaç kişi çalışabilirsiniz. Zaman çizelgesi sayesinde planladığınız içerikleri belirli aralıklarda paylaşabilir, paylaşımların hangi hesaplardan yapılacağını önceden ayarlayabilirsiniz. 

Tüm bu özelliklerin yanında AgoraPulse aynı zamanda oldukça ayrıntılı Facebook ve Twitter analiz araçları da verir. Bir sosyal medya pazarlamacısının kullanabileceği tüm analiz ve çözüm araçlarını bir arada bulunduran AgoraPulse sosyal medyaya ciddiye alan her şirket için vazgeçilmez bir araçtır. 

1. Buffer

Sosyal Medya Pazarlaması için En İyi Kullanabileceğiniz araçların en başında Buffer yer alıyor. Temiz ve sade ara yüzü ve oldukça kullanışlı analiz araçlarıyla Buffer, sosyal medya araçları arasında oldukça öne çıkıyor. 75.000’de fazla müşterisi bulunan Buffer, size sosyal medya paylaşımları yapmanıza, bu paylaşımlara yanıt vermenize ve analiz etmenize olanak tanıyan harika planlara sahiptir. Buffer’ı farklı yapan diğer özelliklerden biri de sadece ihtiyacınız olanı seçebilmenizdir. Analize ihtiyacınız varsa sadece analiz paketini alabilir paylaşım ve yanıt paketlerini es geçebilirsiniz. Ya da hepsini aynı anda alıp tüm paketi kullanabilirsiniz. Kısacası kullandığınız kadar öder, boşuna para vermezsiniz. 

Buffer 3 farklı planda paketler sunar.

Paylaşım: Bu planda içeriklerinizi oluşturup planlı bir şekilde Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn dahil olmak üzere birçok sosyal medya kanalından paylaşım yapmanıza olanak sağlar. 

Yanıt: Bu paketler yorumlara ve sohbetlere yanıt vermenizi sağlayarak harika bir müşteri destek hizmeti sunmanıza yardımcı olur. 

Analiz: Bu plan sosyal medya performansınızı ölçerek size rapor ve öneriler sunar. Sosyal medyada büyümek ve derinlemesine bilgi edinmek için en önemli araçlardan biridir.

Kişiye özel çözümleri, kullanışlı araçları ve basit ara yüzüyle Buffer, birçok sosyal medya pazarlamacısının tercih ettiği bir araçtır.

İçerik oluşturmak ve yayınlamak , geri dönüşleri analiz edip raporlamak, yeni fikirler bulmak pazarlamacılar için oldukça sıkıcı bir işe dönüşebilir. Neyse ki, yardımcı olabilecek harika sosyal medya araçları bulunuyor. Biz burada size en kullanışlı bulduğumuz 5 tanesini derledik. Sosyal medyada bir adım öne çıkmak istiyorsanız, bu araçlara bir göz atmanızı tavsiye ederiz! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar