Sosyal Medya Pazarlama Fikirleri

sosyal-medya-pazarlama-fikirleri

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medya Pazarlama Fikirleri – Sosyal medya pazarlama fikirleri ile ilgili plan yaparken ilk önce: sosyal medyadan ne istediğinizi genel olarak anlamanız gerekir. Çünkü bir sosyal medya planı oluşturmak akılda bir oyun bitirmek demektir. Bu, mevcut sosyal varlığınızdan daha fazla dolar ve sent veya yeni takipçilerle erişiminizi artırmak anlamına gelir. Önemli olan gerçekçi sosyal medya hedefleri belirlemektir. Sosyal çabalarınızı hem makul hem de uygun fiyatlı bir şekilde ölçeklendirmenize izin veren daha küçük hedeflerle başa çıkmanızı öneririz.

@subpng

Sosyal Medya Pazarlama Fikirleri

Bilinirliği Arttırmak

Marka bilinirliğini artırın. Orijinal ve kalıcı marka bilinirliği oluşturmak için yalnızca tanıtım mesajları yayınlamaktan kaçının. Bunun yerine, önce kişiliğinizi veya değerlerinizi vurgulayan içeriğe odaklanın. Örneğin yeni takipçileri bir araya getirmek, markanızı daha önce duymadığınız kişilere tanıtmanın yollarını bulmak anlamına gelir. Bir soru sormak kadar basit bir şey bile katılım oranınızı artırabilir. Yeter ki dikkatleri üzerinize çekecek kadar orijinal, hatta absürt olsun. Memnun ettiğiniz sürece müşterileriniz en iyi amigolarınız olabilir.

@yahoo

Markanızı Büyütün

Olası satışlar ve satışlar oluşturun. İster çevrimiçi ister mağazada olsun, takipçiler yanlışlıkla sosyal alışveriş yapmazlar. Kitlenizi büyütmek aynı zamanda işiniz ve sektörünüzle ilgili en önemli konuşmaları keşfetmek anlamına gelir. Sosyal kanallarınızda arama yaparak, belirli anahtar kelimeleri, kelime öbeklerini veya hashtag’ leri kullanarak verimli sosyal medya hedeflemesi sayesinde çekirdek kitlenize çok daha hızlı ulaşırsınız.

Topluluk katılımını artırın. Mevcut takipçilerinizin dikkatini çekmenin yollarını bulun. Bu, mesajlaşma ve içerikle deneme yapmak anlamına gelir. Örneğin, markanız kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği ve hashtag’leri tanıtıyor mu?

Twitter

Eğer Twitter takipçilerini gerçekten çarpmak istiyorsanız, biraz utanmaz olmaktan korkamazsınız. Bir konferansta mı konuşuyorsunuz? Twitter tanıtıcısını slayt gösterisine yerleştirin . Mesela #ThrowbackThursday gibi haftalık hashtag temalarına katılın.

sosyal-medya-pazarlama-fikirleri
@pazarlamasyon

“Aşağıdaki sosyal medyalarınızı oluşturmak istiyorsanız, toplulukta aktif bir katılımcı olmanız gerekir.” Gibi şartlar belirleyin. Bu, düzenli olarak yayın göndermek ve aynı zamanda sadık bir kitleye sahip eğlenceli haftalık sosyal medya geleneklerine katılmak anlamına gelir.

Sosyal Medya Pazarlama Fikirleri – Pinterest

Kendi resimlerinizi ve diğer resimleri sabitleyin. Bu resim paylaşım sitesinin değerini küçümsemeyin. En güçlü görsel varlıklarınızı (şablonlar, Infographics vb.) Pinterest’ te yayınlayın ve ciddi bir trafik için bunları web sayfalarınıza bağlayın. Kadınlar, Pinterest’teki erkeklerden büyük ölçüde fazladır ve sosyal alışveriş yapan kullanıcılar için en yüksek ortalama sipariş değerine sahip olduğu belirtilmektedir.

sosyal-medya-pazarlama-fikirleri
@googleplay

Facebook

Sosyal sekmeleri rakiplerinizde tutun – Facebook işletme sayfaları , İzlenecek Sayfalar özelliği aracılığıyla diğer hesapları takip etmenizi sağlar . Rakiplerinizi takip edin ve yayınladıklarını ve hangi yayınlarının en fazla paylaşım ve beğeni aldığını görün. Neyin işe yaradığını görün ve liderliklerini takip edin. Facebook ve YouTube, kısmen yüksek kazançlı kullanıcı tabanları nedeniyle reklamlar için başlıca yerlerdir. LinkedIn’in kullanıcı tabanı iyi eğitimli olup, Facebook veya Twitter’da gördüklerinizden daha karmaşık olabilecek derinlemesine, sektöre özgü içerik için bir merkez haline getirir.

sosyal-medya-pazarlama-fikirleri

Sosyal Medya Pazarlama Fikirleri – Instagram

İnkar edilemez gerçeklerden biri son 5 yılda instagram en önemli reklam ve pazarlama aracı haline gelmiştir. İnstagram’ ın bu kadar çok tercih edilmesinin sebeplerinden biri şüphesiz kullanıcıların ürün hakkında açıkça fikir beyan etmeleri ve ürün hakkındaki soruların kısa sürede cevaplanabilmesidir.

@haberturk

 Instagram Feed’inizi “Shoppable” yapın. Bu özellik, markaların mağazalarınızda bulunan ürünleri etiketlemesine olanak tanıyarak kullanıcıların bunları doğrudan uygulama üzerinden satın almalarını sağlayarak Instagram’ı çoğu çevrimiçi işletme için mükemmel bir çözüm haline getirir. Kullanıcılar genellikle fotoğrafı tıkladıklarında, etiketler, ürün açıklaması ve “şimdi satın al” gibi CTA (harekete geçirici mesaj) içeren bir ürün sayfasına yönlendirilir. Daha sonra, onları ayrı bir açılış sayfasına götürecek işlemi tamamlamayı seçebilirler.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar