Sony Playstation Oyunları Mobile Geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Sony Playstation Oyunları Mobile Geliyor Playstation oyunları konusunda sektörün en güçlüleri arasında yer alan Sony, mobil platformlara açılıyor. Geçtiğimiz aylarda Sony’nin vermiş olduğu bir iş ilanı ortaya birçok söylentinin çıkmasına neden olmuştu. Söylentiler, 26 Mayıs tarihinde resmileşti. Bu konuda Sony tarafından resmi açıklama yapıldı. Sony, klasik Playstation oyunlarını mobil dünyaya taşımak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Kısa bir süre içerisinde Sony’nin ilk projesiyle sektöre giriş yapacağı tahmin ediliyor. 

Sony Playstation Oyunları Mobile Geliyor

sony-playstation-oyunlari-mobile-geliyor
Photo by Aleks Dorohovich on Unsplash

Sony, Playstation için tasarlanmış oyunları birkaç deneme haricinde mobil dünyaya taşımadı. Firmanın mobil oyun sektörüne giriş yapmak için oldukça geç kaldığını söyleyebiliriz. Halihazırda Sony tarafından geliştirilmiş The Last Of Us, Gran Turismo, Uncharted ve God of War gibi birçok oyun mobil oyun dünyasında hayli ses getirecektir. Şirket bu oyunları mobil platformlara sunark milyon dolarlar, hatta milyar dolarlar kazanabilr. 

Mobil oyun sektörünün oyun pazarındaki payı, takdir edersiniz ki hayli yüksek. Sony’nin de bu sektörde pay sahibi olmak istemesi son derece mantıklı bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de pandemi etkileriyle birlikte, mobil oyun sektörünün patlama yaşadığı su götürmez bir gerçek. Diğer yandan mobil cihazların çok güçlü hale gelmiş olması da sektördeki gelişimin önemli bir nedenini oluşturuyor.  

Playstation oyunları mobil sürümleri ile sektöre giriş yapacak olan Sony, ‘hazır olun’ mesajını verdi. Kısa bir süre içerisinde yeni duyuruların gelmesi beklenyor. Mobil oyun dünyası da Sony’nin bu girişimini merakla takip ediyor. 

sony-playstation-oyunlari-mobile-geliyor
Photo by Aleks Dorohovich on Unsplash

Sony’nin Playstation Oyunları İçin Alternatif Planı

Sony Playstation oyunları için alternatif bir plan daha geliştirmiş durumda. Bilindiği gibi Sony’nin Xbox Game Pass benzeri bir sistemi gündemine aldığı haberleri çıkmıştı. Yani Sony, Playstation platformu için abonelik temelli hizmetler geliştirmeyi hedefliyor. Fakat abonelik sisteminin mevcuttaki oyunlar için mi yoksa farklı bir oyun kategorisi oluşturulup, hayata geçirileceği henüz bilinmiyor.

Ayrıca firmanın bu süreçte üçüncü parti firmaları çekmesi de gündemde olan konulardan. Kısacası, oyun sektörü içerisindeki güçlü aktörlerden olan Sony; farklı projeleri hayata geçirmek için çabalıyor. Şirket özellikle de mobil oyun sektöründeki gelişimden payını almak istiyor.  

Diğer yandan Avrupa’da PS5 krizi büyüyor. Yok satan bu ürün sayesinde Sony elini iyice güçlendirmiş konumda görünüyor. Tüm bunlar olurken bir de mobil oyun, yeni abonelikler, yeni anlaşmalar ile elini oldukça güçlendirmeye her kanattan saldırmaya devam ediyor. Steam’in yeni oyun konsolu çıkarak haberlerine karşın bu denli saldırgan hareketler daha anlam buluyor. Umarız Steam başarılı olur ve rekabetin getirisi ile son kullanıcı olan tüketiciler bundan faydalanır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar