Son Yılların Trendi – Video Pazarlama İstatistikleri

video-pazarlama-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Son Yılların Trendi – Video Pazarlama İstatistikleri – Video pazarlama, müşterilere hitap etme ve onları etkilemek noktasında oldukça etkilidir. Etkili olmasının yanı sıra akıllı telefonlarda, şirket türü veya kaynakları ne olursa olsun uygulanması ekonomik ve kolaydır. Bu video pazarlama istatistikleri, diğer şirketlerin müşterileriyle kalıcı ilişkiler kurmak ve satın alma kararlarını etkilemek için video ortamını nasıl kullandığına ilişkin bilgi sağlar.

Tüketicilerin %50’sinden fazlasının video içeriğini, e-postalar, sosyal medya ve bloglar gibi diğer içerik biçimlerine tercih ettiğini biliyor muydunuz?

Video Pazarlama İstatistikleri

Ürün Videosu

% 62’si Facebook hikayesinde gördükten sonra bir ürünle daha fazla ilgilendiklerini söyledi. (Marketing Land, 2018)

 Pazarlamacıların% 92’si halihazırda sahip olduklarıyla video yapıyor. (Animoto, 2017)

Sektör profesyonellerinin %87’si videoyu pazarlama aracı olarak kullandıklarını söylüyor. Ürün videolarının satın alma işlemlerini %144 arttırdığını göz önünde bulunduracak olursak ürün videosunun pazarlamada önemlı olduğunu söyleyebiliriz. Her 5 tüketiciden 4’ü demo videolarının faydalı olduğuna inanıyor.

Sosyal Video

İşletmelerin video yoluyla ürünlerini veyahut hizmetlerini pazarlayabilmesi için en iyi üç sosyal platform Facebook, YouTube ve Instagramdır. Bu noktada farkındalığı olan pazarlamacılar bu platformlardaki yetkinliklerini arttırmaya çalışırlar. HubSpot 2018 verilerine göre pazarlamacıların %41’i gelecek yıl içerik stratejilerine Facebook videosu eklemeyi planlıyor. Kare videolar, Facebook’taki yatay videolardan daha etkilidir gibi konuyla ilişikli unsurlardan haberdar olan pazarlamacılar içeriklerini buna göre oluşturabilir. Tüketicilerin% 64’ü Facebook’ta bir pazarlama videosu izlemenin geçen ay kendi satın alma kararını etkilediğini söylüyor. Tercih edilebilecek bir diğer platform olan Instagram ise, satın alma işlemlerini arttırmak için video içeriğini kullanarak en hızlı büyüyen platform haline gelecek. Bu noktada YouTube’un da çok önemli olduğunu bilmekte fayda var. Milenyum kuşağının (bir diğer adıyla y kuşağı) %75’i günlük olarak sosyal medyada video izliyor. Bu demekki YouTube müşteriye ulaşabilmek için potansiyel bir platform. Pazarlamacıların % 93’ünün sosyal medyadaki video nedeniyle olası satışları ücretli bir müşteriye dönüştürdüklerini söylemesi bu durumu kanıtlar niteliktedir.

Video Analizi

Arama sonuçlarında video önizleme görseline sahip olmak, arama trafiğinizi ikiye katlayabilir. (Search Engine Journal, 2018)

Video, SERP’lerden (arama motoru sonuç sayfaları) gelen organik trafikte % 157’lik bir artış sağlıyor. (Wordstream, 2018)

Video (video pazarlamanın ABC’si) pazarlamacılarının, videoya odaklanmayanlara göre yıllık %66 daha nitelikli potansiyel satış elde ettikleri söyleniyor. Bunun farkında olan pazarlamacıların %81’i sosyal videolarını mobil görüntüleme için en uygun hale getiriyor. Video pazarlamacıları, kitle üyeleri arasındaki içerikleriyle marka bilinirliğinde %54’lük bir artış görüyor. Ayrıca öngörülüyor ki video, 2021’de tüm IP trafiğinin % 82’sini temsil edecek.

YouTube  

pixabay.com

YouTube’da aylık 1.9 milyar aktif kullanıcı var ve her gün ortalama 5 milyar YouTube videosu izleniyor. Yani YouTube, tüm İnternet kullanıcılarının %95’ine hizmet vermektedir. Bu platformun kullanıcılarının %62’si erkek. Ayrıca yetişkinlerin %75’i eğiticiler veya güncel etkinlikler yerine nostalji için YouTube’a başvuruyor. Üst düzey yöneticilerin ise %65’i, ilgili bir YouTube videosunu izledikten sonra bir siteye gider. Buradan YouTube’un etkisi yüksek bir sosyal ağ olduğunu çıkarımlayabiliriz elbette. Bu yüzden ki pazarlamacıların %45’i gelecek yıl YouTube’u içerik stratejilerine eklemeyi planlıyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar