Son 10 Yılın Google Arama Trendleri

arama-trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Son 10 Yılın Google Arama Trendleri – Hızına yetişemediğimiz teknoloji dünyasında bir çok uygulamalar, oyunlar, web siteleri hayatımıza girip çıkıyor. Bazıları çıktığı günden itibaren hayatımızda iken, bazıları anı olarak aklımızda. Son 10 yılda biraz nostalji havası taşıyan, arama motorunda en çok tıklanan veriler ile geçmişe dönüş yaşıyoruz.

2010 – Arama Trendleri

-Chatroulette

Chatroulette birbirini tanımayan insanları webcam aracılığı ile buluşturan bir web sitesidir. Sitede kullanıcı istediği an “sonraki” tuşuna basarak oturumu kapatır ve bir sonraki oturuma geçebilir.

-iPad

Apple, 2010 yılında ilk iPad’i tanıttı. Elbette daha önce başka firmaların tablet denemeleri oldu ancak hiçbiri iPad kadar ince, hafif ve kullanışlı değildi. 

@milligazete

-Justin Bieber

JB’ nin kariyeri ilk olarak Youtube’a koyduğu videoların 2008 yılında Scoot Braun tarafından keşfedilmesiyle başladı.  2010 yılı Amerikan Müzik Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı”, “Yılın Pop/Rock Albümü”, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ve “Yılın En İyi Pop/Rock Erkek Sanatçısı”, 2010 yılı MTV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ve 2010 yılı MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde “Yılın Erkek Sanatçısı” ödülünü kazanmıştır.

@gettyimage

2011 – Arama Trendleri

-Fukuşima

Fukuşima Nükleer Santrali kazaları, 2011 Tōhoku depremi ve tsunamisi sonrasında 11 Mart 2011’de Fukuşima I Nükleer Santralinde atmosfere radyoaktif madde salınmasına sebep olan olaylardır.

@cnnturk

-Myspace

Myspace sanal ortamda kullanıcı denetiminde iletişim ve arkadaşlıklar kurulabilen, kişisel profillerin, blogların, grupların, resimlerin, müzik ve videoların barındırılabileceği bir sosyal iletişim sayfasıdır.

@wannart

-iPhone 4S

@id.priceprice

2012 – Arama Trendleri

-Whitney Houston

İdol alınan şarkıcı dünyanın en çok ödül alan kadın şarkıcısı ünvânını alarak rekorlar kitabına girmiştir. 11 Şubat 2012 tarihinde bu büyük ses hayata gözlerini kapadı.

@NME

-Gangnam Style

Güney Koreli rapçi Psy’nin bir şarkısı ve müzik videosu dört ay içinde 730 milyondan fazla görüntülemeyle YouTube’da viral hale geldi.

@feber

2013 – Arama Trendleri

-Paul Walker

Eskiden modellik yapan aktör 2001 yapımı The Fast and the Furious filminde canlandırdığı polis memuru Brian O’Conner rolüyle üne kavuştu.  ABD’li aktör Paul Walker 2013 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybetti.

-PlayStation 4

@akakçe

-iPhone 5S

@cimri

2014 – Arama Trendleri

-World’s Cup

FIFA Dünya Kupası 2007’de ev sahipliği haklarını kazandıktan sonra 12 Haziran – 13 Temmuz 2014 tarihleri ​​arasında Brezilya’da gerçekleşti. Birçok taraftar Dünya Kupası’nın bu baskısının şimdiye kadarki en büyüklerden biri olduğunu düşünüyor.

@FIFA

-James Rodrigues

James David Rodríguez Rubio, orta saha mevkinde forma giyen Kolombiyalı futbolcudur. Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih ve Kolombiya millî takımında forma giymektedir.

@facebook

-Ebola

Ebola Virüsü, öncelikle tropikal ormanların yakınında bulunan Orta ve Batı Afrika’nın ücra köylerinde meydana gelmektedir. Salgınlarında ölüm oranı %90’lara kadar çıkabilmektedir.

@DW

-Ice Bucket Challenge (ALS)

ALS hastalığına farkındalık için yapılan “Ice Bucket Challenge” tüm dünyada trend haline gelerek amacına ulaştı. Başından aşağı bir kova buzlu su dökerek  araştırma için bağışları teşvik eder.

@time

2015 – Arama Trendleri

-Adele

Adele’in üçüncü albümü olan 25, tek başına, listede onu takip eden 86 albümün toplamından fazla sattı. 800 bin 307 adet satıldı. 25 bu satış oranıyla, ilk haftasında internetten 100 binden fazla kez indirilen ilk albüm de oldu.

@CNNturk

-Lamar Odom

Khloé Kardashian’ ın eşi Lamar, O ve Kardashian’ın da kendi gerçeklik dizileri Khloé & Lamar vardı . Ekim 2015’te, Odom bir Nevada genelevinde bilinçsiz olarak keşfedildikten sonra bir koma durumunda hastaneye kaldırıldı. Daha sonra uyuşturucu ve alkol bağımlılığı için tedavi aradı.

@tppfab

-iPhone 6S

@urun.n11

2016 – Arama Trendleri

-Pokemon GO

Pokémon GO Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokémon Company tarafından yayımlanan, iOS ve Android tabanlı artırılmış gerçeklik oyunudur.

@teknolog

-Freedom 251

Freedom 251, 4 dolarlık fiyatı ile dikkat çekmişti. Dünyanın en ucuz akıllı telefonu olarak pazarlandı.

@cepseyir

-Mohammed Ali

 Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir. 3 Haziran 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

@reelurbannews

2017

-Irma Kasırgası

Rüzgâraltı Adaları ve Porto Riko’yu etkileyen ve Küba ile Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğusunu tehdit eden son derece güçlü bir kasırgaydı. Karayipler ve Meksika Körfezi dışında Atlantik havzasında şimdiye kadar kaydedilen en güçlü kasırgadır. 

@milliyet

-iPhone 8 ve iPhone X

@sabah

-Nintendo Switch

Bir sekizinci nesil konsolu Nintendo’nun lansmanıdan itibaren ilk ayında yaklaşık üç milyon sevkiyat yapıldı. Bir yıl içinde dünya çapında satılan 14 milyondan fazla üniteye ulaştı ve Wii U’nun toplam ömür boyu satışını geride bıraktı.

@pocket-lint

-Poğaça

İlginçtir ki, 2017 yılının trend aramalarında ilk 5’e poğaça yapımı girmiştir.

@sabah

2018 – Arama Trendleri

-World Cup

4 Haziran – 15 Temmuz 2018 tarihleri ​​arasında Rusya’da gerçekleşti. Doğu Avrupa’da düzenlenen ilk Dünya Kupası, Avrupa’da düzenlenen 11. turnuva oldu. 14.2 milyar doların üzerinde bir maliyetle, en pahalı Dünya Kupasıdır.

@CNN

-Mac Miller

Ünlü rapçi Mac Miller’ in evinde bir şişe alkol ve reçeteli haplar bulundu ve kişisinde toz halinde beyaz bir madde bulundu. Ölüm nedeninin bu haplardan kaynaklı olduğu düşünülüyor.

@rollingstone

-Meghan Markle, Royal Wedding

Prens William ve Catherine Middleton’ın düğününün aksine, Prens Harry ve Meghan Markle’ın düğün günü banka tatili olarak ilan edilmedi. Düğün, Prens Harry’nin kardeşi William’ın düğünü FA Kupası Finali ile aynı tarihteydi.

@hellomagazine

2019 – Arama Trendleri

-Hindistan ve Güney Afrika

Güney Afrika, dünya nüfusunun yüzde 40’tan, küresel ekonominin ise yüzde 20’den fazlasını oluşturan BRICS ülkeleri arasında ekonomik bakımından en zayıf halka olmasına karşın grubun Afrika’ya açılan kapısı özelliği taşıyor. Güney Afrika’nın 1994’ten sonra yaşadığı demokrasi deneyimi ile bölgesel siyasi ve ekonomik etkisi BRICS’e önemli katkı sunuyor.

@sabcnews

-Cameron Boyce

Amerikalı oyuncu ve dansçı,6 Temmuz 2019’ da hayata gözlerini kapattı.

@merlininkazanı

-Karl Lagerfeld

20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri olan Karl, kanserden dolayı 2019 yılında hayata veda etti.

@haberturk

Kaynak: Google Trends ve Wikipedia

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar