Sıra Dışı Özellikleriyle Dünya Rekoru Kıran İnsanlar

Paylaşmayı unutmayın.

Sıra Dışı Özellikleriyle Dünya RSıra Dışı Özellikleriyle Dünya Rekoru Kıran İnsanlar – Herkesin mutlaka keşfetmediği bir yeteneği vardır. Bu yetenekleri bazı insanlar keşfederken, bazıları da denemedikleri için bilemezler. Fakat sık rastlanan yeteneklerin dışında milyonda bir rastlanan sıra dışı yetenekler bulunmakta. Sıra dışı yeteneklere sahip insanlar dünyada ender rastlanması ile birlikte insanların ilgisini çekmekte. Büyüleyici yeteneklere sahip olan insanların dışında doğanın aşırılıklarını kayıt eden ve her yıl yenisi yayımlanan Guinness Rekorlar Kitabı bulunmakta.

Guinness Rekorlar Kitabı, 1955’ten beri farklı kategorilerde kırılan rekorları kayıt eder. Guinness Rekorlar Kitabı dünyada en çok satılan kitap serisi rekoruna sahip olmasının yanında, Amerikan kütüphanelerinden en çok çalınan kitap olma özelliğini taşır. Her yıl yenisi yayımlanan bu kitapta sadece insanların sıra dışı özellikleri değil doğadaki aşırılıkları da içinde barındırır. Kırılan rekorları farklı kategorilerde sınıflandırır. Biz de size ilginç özellikleri ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş 7 sıra dışı insanı derledik.

Sıra Dışı Özellikleriyle Dünya Rekoru Kıran İnsanlar

1) Dünyanın En Uzun Adamı

@pinterest

Sultan Kösen 2 metre 47 santimetre boy ile yeryüzünün en uzun boylu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı. Mardin’de doğan Sultan Kösen ayrıca 36,5 santimetrelik elleri ile dünyanın en büyük ellerine sahip. Bununla birlikte 60 numara ayakkabısıyla dünyanın en büyük ayaklı insanı olarak da Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

2) Dünyanın En İnce Bele Sahip Kadını

@pinterest

Cathie Jung, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için yıllarca beline korse takmış. Ve sonunda çok çalışarak dünyanın en ince belli kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı. 38,1 santimetre olan beliyle kırılması oldukça zor olan bir rekoru kırdı.

3) Dünyanın En uzun Burunlu Adamı

sira-disi-ozellikleriyle-dunya-rekoru-kiran-insanlar
@pinterest

Mehmet Özyürek, 8,8 santimetrelik burnu ile dünyanın en uzun burunlu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Artvin doğumlu olan Mehmet Özyürek, 2010 yılının mart ayında yapılan ölçümler sonucu dünyanın en uzun burunlu adamı olarak seçildi.

4) Vücudunu Diliyle Taşıyan Kadın

sira-disi-ozellikleriyle-dunya-rekoru-kiran-insanlar
@pinterest

Oyungerel Luvsandorj, Moğolistan doğumlu olup elastik özellikleri ve denge yetenekleri ile tanınmış bir insan. Bununla birlikte kendi vücudunu 50 saniye boyunca sadece dili ile taşımış ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır.

5) Dünyada En Çok Parmağa Sahip Çocuk

sira-disi-ozellikleriyle-dunya-rekoru-kiran-insanlar
@pinterest

Hindistanlı Devendra Harne, toplamda 25 adet parmağa sahip. Bu özelliğinden dolayı Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en çok parmağa sahip olan çocuğu olarak yer almıştır.  

6) Dünyanın Yüzüne En Fazla İğne Saplayan İnsanı

sira-disi-ozellikleriyle-dunya-rekoru-kiran-insanlar
@pinterest

Wei Shengchu, Çin’de dünyaya gelen bir rekortmen. Kendisi acı hissetme duygularını aldırmış. Bununla birlikte yüzüne 2009 adet iğne saplayarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.

7) Dünyanın Gözünden En Uzak Mesafeye Sıvı Fışkırtan İnsanı

sira-disi-ozellikleriyle-dunya-rekoru-kiran-insanlar
@pinterest

Bir başka Türk rekortmen olan İlker Yılmaz, 2004 yılında gerçekleştirmiş olduğu rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmış. İlker Yılmaz’ı Guinness Rekorlar Kitabı’nda bulunmasını sağlayan yeteneği ise gözünden en uzak mesafeye süt fışkırtması. 2,79 metre uzağa gözünden süt fışkırtarak dünya rekoru kırmış oldu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar