Sınırsız İnternet Kullanımı İçin VPN Programları

vpn değiştirme programları

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük yaşantımızda birkaç kez bile olsa internete bağlanarak bilgisayar, tablet, telefon vs. aracılığıyla araştırmalar veya gezinmeler yapıyoruz. Peki bu gezinmeleri veya araştırmaları yaparken yeterince özgür olarak davranılabilir mi, diye hepimizin aklına geliyordur. Tabii bir de yaşadığımız ülkede yasaklanmış olan fakat ihtiyacımızı karşılayabilecek olan bazı web sitelerine girebilir miyiz, diye de düşünebiliriz. Belki bazılarımız VPN değiştirerek istediği siteye erişim sağlıyor olabilir fakat bu istediğimiz kadar yeterli olmayabilir.

Biz de bu konu üzerinde biraz araştırma yaptık; sizler için daha kolay ve birden fazla seçeneği derledik. İşte tam olarak bu yazımızda internet üzerinde gezinirken gizliliğimizi sağlayabilmek ve yasaklanmış olan web sitelerine girebilmek için bize yardımcı olacak programları inceleyeceğiz.

1- Private Internet Access VPN

En çok tercih edilen VPN uygulamalarından biri olan Private Internet Access VPN, yeni kullanıcılar veya ayarlarla uğraşmayı fazlasıyla sevenler için hazırlanmış herkese uygun olan bir programdır. Standart güvenlikli VPN hesabınızı şifreli Wİ – Fİ, P2P, IPv6 sızıntı koruması ve kullanabileceğiniz birçok özelliği bu program sayesinde elde edebilirsiniz.

Private Internet Access VPN Review

@updato

Özel internet erişimli VPN hizmetini kullanmak için aylık belirli bir ödeme yapmanız zorunludur. 1 ay (6,95$), 1 yıl (39,95$, 3,33$ / ay) ve 2 yıl (69,95$) olarak üç ayrı plandan ödemelerinizi yapmanız gerekiyor. Ayrıca tek bir hesapla aynı anda beş cihaza kadar çalıştırabilirsiniz.

2- PureVPN

Eğer VPN programınızın indirme hızınızı düşürmesini istemiyorsanız bu VPN’yi seçebilirsiniz. Çünkü genel olarak VPN programları sizin indirme hızınızı fazlasıyla düşürüyor.

purevpn

@cloudfront

Bu VPN, dünya çapında 140’tan fazla farklı ülkede 750’den fazla VPN sunucusuna sahiptir. Yani neresi olursa olsun kısıtlanmış olan bütün web sitelerine girebilirsiniz. Ayrıca gelişmiş kullanıcılar için verilerinizin nereye yönlendirileceğini (ISS veya VPN aracılığıyla) seçmenize olanak sağlayan bir bölüm bulunuyor.

PureVPN için ödememiz gereken aylık tutarlar yine aynı şekilde 3 plandan oluşuyor: 1 aylık (9,95 $), 6 aylık (ayda 47,70 $) ve 3 yıllık (68,76 $). Ayrıca PureVPN’de bir hesap aynı anda beş cihaza kadar çalışabiliyor.

3- NordVPN

NordVPN, tüm cihazlarınız arasında kurulum yapmak için en kolay VPN’lerden biridir diyebiliriz. Windows, Mac, Linux, IOS, Android ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli platformlarda çalışması mümkündür. Üstelik bu uygulamada sunuculara bağlanmak çok kolay, tek yapmamız gereken haritaya bağlanmak ve istediğimiz ülkenin üstüne tıklamak. Sonrasında gereken tüm işlemleri NordVPN bizim için yapabiliyor.

nordvpn

@extremetech

Ayrıca Nord, “CyberSec” adlı yerleşik bir reklam engelleyici program ile birlikte kurulabiliyor. Aynı zamanda CyberSec’in kötü amaçlı yazılım ve kimlik avından sizi koruması da özellikleri arasında yer alıyor.

NordVPN’in aylık ödeme planları, 1 aylık (11.95 $), 1 yıllık (ayda 69 $) ve 2 yıllık (79 $) şeklinde sunuluyor. Bu programda tek hesapla aynı anda altı cihaza kadar giriş yapabiliyoruz.

4- TunnelBear

VPN’lerde yeni iseniz ve bilgisayar arayüzleri sizi korkutuyorsa, bu VPN programı tam olarak sizin için yapılmış demektir. App sunucunuzun bağlı olduğu yeri gösteren bir dünya haritası oluşur ve bağlanabileceğiniz diğer ülkeleri o dünya haritası üzerinden seçebilirsiniz. TunnelBear’ın diğer VPN’lere göre oldukça basit ve kolay bir kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

tunnelbear

@vpnadviser

Bu programı test ettiğinizde fazla özelliğinin olmadığını da görebilirsiniz. Sunucularının olduğu ülke sayısı 20’dir ve bu oldukça az bir rakamdır. Ayrıca P2P’yi desteklemez ancak bu eksiklikler sizi rahatsız etmiyorsa kullanmamanız için herhangi bir neden bulunmuyor demektir.

5- TorGuard

Eğer ağır bir BitTorrent kullanıcısı iseniz, TorGuard sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. İnternet trafiğinizi maskelemek için normal VPN gibi çalışır, ayrıca AES-128, AES-256 ve Blowfish gibi birkaç şifreleme seçeneği içerir.

torguard

@darknetmarkets

TorGuard’ın aylık ödeme planları ise aylık 9.99$, üç ay için 19,99$, altı aylık 29,99$ şeklindedir. Tek bir oturum ile aynı anda beş cihaza kadar bağlanabilirsiniz. Ek olarak başka bağlantılara 1$ daha ücret ödemeniz gerekiyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar