Signal Nedir? Nasıl Popüler Hale Geldi?

Paylaşmayı unutmayın.

Signal Nedir? Nasıl Popüler Hale Geldi? – Geçtiğimiz günlerde bedava mesajlaşma uygulamaları arasında Android ve IOS kullanıcıları arasında bir numaraya yükselen Signal mesajlaşma uygulamasının bu kadar yükselmesinin üç nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi; Twitter ve Facebook’un Başkan Trump’a uyguladığı blok sayesinde Trump’ı destekleyen kişiler arasında başka platformlar aramasına neden oldu. Diğer sebep ise uygulamalardan bir diğer alternatif olan Parler’ in bazı gerekçeler ile Apple ve Google platformlarından kaldırdı. Son olarak ve tarafımızca en etkili olduğunu düşündüğümüz Whatsapp uygulamasının gizlilik politikasını değiştirmesi oldu.

Uygulamanın bazı verileri Facebook ile paylaşacağını duyurması ardından Elon Musk “Signal kullanın “ tweet’i ile tepki gösterdi. Bu sayede mesajlaşma uygulaması sadece 1 günde 1.5 milyondan daha fazla kullanıcı tarafından indirildi.

Signal Nedir?

signal-nedir-nasil-populer-hale-geldi
@pixabay

Signal uygulaması açık kaynaklı şifrelenmiş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu mesajlaşma uygulaması daha önce Whatsapp’ın kurulumunda yer alan “Brin Acton” tarafından kurulmuştur. Bu mesajlaşma uygulamasının diğer mesajlaşma uygulamalarından farkı mesajları hiçbir şekilde kayıt altına almıyor ve kullanıcının hesabı kurduğu tarih dışında başka veri yok. Eğer birisi şifrelenmiş mesaja ulaşabilse bile doğru güvenlik anahtarına ulaşamadan mesajlar göremez .Bu mesajlaşma uygulaması varsayılan olarak tüm konuşmaları şifreler.

Signal’in Yolu Uzun

signal-nedir-nasil-populer-hale-geldi
@pixabay

Whatsapp son olaylara rağmen 2 milyardan fazla aylık kullanıcı sayısı ile hala 1.sırada bulunuyor buna karşılık olarak Signal geçen yılın bitiminde 20 milyon yüklemeye ulaşabildi. Çeşitli kullanıcı gruplarının çok hızlı  bir şekilde uygulamayı indirmesinin nedeni daha önce yaşanan “Black Lives Matter” protestolarında gizlilik endişe duyun kişiler tarafından uygulamanın veriyi hiçbir şekilde depolamaması sebebiyle tercih edilmişti. Şimdi aynı durum sayesinde uygulama daha fazla kullanıcıya ulaştı.

Güvenlik Ön Planda

signal-nedir-nasil-populer-hale-geldi
@pixabay

Günümüzde çoğu şirket gerek parasal gerek davranışları incelemek için kullanıcılardan bilgi topluyor ve işliyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan Signal uygulaması veri toplamıyor reklam göstermiyor ve uygulamayı kullanmak ücretsiz. Eğer bu mesajlaşma uygulaması ilginizi çekti ise aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız .Aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Android

IOS

Websitesi

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar