Seyahat ve Konaklama Markaları Korona Virüse Karşı Nasıl Davranmalı?

seyehat-ve-konaklama-markalari-korona-viruse-karsi-nasil-davranmali?

Paylaşmayı unutmayın.

Seyahat ve Konaklama Markaları Korona virüse Karşı Nasıl Davranmalı? – Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi ve dünya ticaret ve liman merkezlerinden en kalabalığı. Yemek içmek konusunda çok çeşitli bir ülke ve pek çok insan bu yemek çeşitliliğine şaşırtmaktadır. Virüsün (korona virüsü ve dünya ekonomisi) Çin ülkesinden dünyaya yayılma sebeplerinden en önemlisi liman kenti olması ve bütün büyük markaların firmaların fabrikasının Çin ülkesinde olmasıdır. Iphone, Samsung, LG gibi telefon firmaları ve pek çok küçük aletin fabrikası bu ülkede bulunmakta ve ucuz şekilde dünyaya transfer olmaktadır. Dünyaya çok hızlı şekilde yayılan virüs, pek çok insanın uluslararası seyahat halinde iken ortaya çıktı. Hayatın her alanında çeşitli sonuçlara yol açan Korona virüs vakası, daha önceki dönemlerde ortaya çıkan virüs ve salgın hastalıklara karşı daha etkin ve daha güçlü şekilde ilerlemekte ve büyümektedir. Bu durum dünya genelinde çok ciddi kısıtlamalara neden olmaktadır.

Hangi ülke olursa olsun gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun ekonomik büyümesi ne olursa olsun karşılaşılmamış bir virüs karşısında kimsenin yapacağı hiç bir şey yoktu. Bu yüzden tatil, ulaşım, seyahat, alışkanlıkların kısıtlanması, alışveriş ağına seviye getirilmesi gibi alanlarda süzgeç uygulanması şarttır. Bu durum çok kısıtlamaya sebep olacak olsa da bu salgınında bir eşiği var. Bu eşik geçildikten sonra duraklamaya ve kontrol altına alınmaya başlanacaktır.

Seyahat ve Konaklama Markaları Korona virüse Karşı Nasıl Davranmalı?

@arksaglık.com

Sektörler Kritik Eşik

Ekonomi olarak sektörlerin bu olağanüstü duruma karşı nasıl davranmaları ve hangi önlemleri almaları gerektiği tam olarak net değil. Koronavirüs tüm dünyaya yayılmaya devam ettikçe, seyahat ve konaklama endüstrileri sarsılmaya devam etmektedir. Yapılan araştırmalara göre, Koronavirüs hastalığının pandemik duruma gelmesiyle yani tüm dünyada aktif yaygınlaşma potansiyeline sahip olmasıyla birlikte otellerin, seyahat acentelerinin, hava yolu firmaları ve diğer turizm acentelerinin milyarlarca lira zarara uğrayacağı tahmin edilmektedir.

@yenisafak.com

Koronavirüs: Seyahat Kısıtlamaları Borsaları Olumsuz Etkiledi

Tüm dünyada hızlıca ve kesintisiz şekilde gizlice yayılmaya başlayan ve sınır tanımayan virüs, tüm dünya kara parçalarında bazı yasakları da beraberinde getirmiştir. Bu yasaklar ülkeleri mecburi zorunlulukların hayata geçirilmesi için maddi kayıpları göz ardı etmeye sevap olacak kadar güçlü şekilde uygulanmaktadır. Bu yasaklar, ikamet sınırları dışına sadece 1 km’lik bir alanda seyir hakkı veren, sınırlar arası ülkeler arası seyahati yasaklayan hem kara yolu hemde hava yolunu kapsayan yasak şeklinde uygulanmaya konulmuştur. ABD başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerinden ABD ülkesine tüm seyahatleri kısıtlamaya gittiğini açıkladıktan sonra hem Avrupa hem de ABD borsalarında çok sert düşüşler yaşanmıştır.

Türkiye de ise ilk vakanın ortaya çıkmasından sonra Borsa İstanbul da %4,3’lük bir düşüş yaşanmıştır. Asya borsası bu vakalar karşısında günlük 3,5 luk düşüşle karşılık vermeye devam ediyor. Virüsün yaygınlaşması sadece borsayı değil sınırlar arasında seyahat engelini ortaya çıkardığı için petrol ihracatında da düşüşe sebep olmuştur ve varil fiyatlarında indirim ortaya çıkmıştır. İlaç sektöründe ise durum tam tersine işlemektedir. İlaç tüketiminin artacağı beklentisi ilaç şirketlerinde %14’lük bir artış göstermiştir.

Seyahat ve Konaklama Firmalarının Alması Gereken Tedbirler

@internethaber.com
  • Korona virüs nedeniyle pek çok ülkede eğitime uzun bir süre ara verilmesi, tatil amaçlı değil insanların evlerinde kalıp salgının geçmesi amaçlı uygulamaya konulmasına rağmen, bunu tatil fırsatı bilip konaklama ve seyahate yönelmesi, firmaların iştahını kabartmamalıdır. Sağlık açısından ve salgın açısından uygulanan kurallara riayet edilerek yasağın devamı sağlanmalı ve konaklamaya ara verilmeli, rezervasyonlar ileri tarihe kaydırılmalıdır.
  • Çeşitli önlem paketleri neticesinde kimsenin zarar görmemesi adına konaklama ve seyahat vergilerine uygulanan indirimi yeterli görüp, konaklamaya makul seviyeden fazlasına yol açılmamalıdır.
  • Seyahat yani ulaşım sektörü bu dönemde en önemli sektörlerden birisini oluşmaktadır. Çünkü eğitime ara verilmesi ile birlikte sabit ikametlerine dönmeyi amaçlayan kişiler için seyahat aşırı bir yüklenme profili yaratılmamalıdır.
  • En önemli tedbir konaklama alanında, sezonun geç açılarak rutin tatil ve konaklama faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar