Seyahatiniz için Para Ödeyen Şirketler

Kimlik Kartı İle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni bir şehirde dolaşmak veya farklı bir ülkeye seyahat etmek kişisel gelişimimiz için oldukça faydalı. Farklı perspektifleri deneyimler ve kendimizi daha yaratıcı bir şekilde ifade etme yeteneği geliştiririz. Ayrıca, yeni kültürleri öğrenmek ve farklı dilleri deneyimlemek, beyin fonksiyonlarını artırarak zihinsel esneklik de sağlar. Seyahat etmek ön yargılarımızı yıkmamıza da yardımcı olur. Peki hangi sıklıkla seyahat edebiliyoruz? Maddi kaygılarınız varsa bu yazının devamını mutlaka okuyun. Seyahatiniz için para ödeyen şirketler hangileri keşfedin.

Seyahat etmek ne kadar ufuk açıcı ve eğlenceli olsa da bazen bunun için yeterli bütçemiz olmayabiliyor. Buna rağmen hala umut tükenmiş sayılmaz! Çünkü gezmeniz için size para ödeyen şirketler olduğunu henüz bilmiyor olabilirsiniz.

İşte Seyahatiniz için Para Ödeyen Şirketler

1. Worldpackers

Derin bir kültürel deneyim arayanlar için seyahati daha erişilebilir hale getiren muhteşem bir kuruluştur. Çünkü işbirliğine ve dürüst ilişkilere dayalı bir topluluktur. Çevrimiçi bir platform aracılığıyla, becerilerini konaklama karşılığında değiştirmek ister misiniz? İşte burası o gezginleri dünyanın her yerinden gelen inanılmaz ev sahipleriyle buluşturuyor.

@F6S

Worldpackers, iki arkadaşın, Riq Lima ve Eric Faria’nın yaşam deneyimlerinden doğdu. Riq, az parayla ama yaratıcı bir zihinle 4 yıl boyunca dünyayı dolaşmak için yatırım bankacılığı işini bırakan bir ekonomisttir. Ayrıca sertifikalı bir muhasebeci olan Eric, başlangıçta İngilizce öğrenmek için ABD’ye gider. Ancak sonunda neredeyse dört yıla yakın orada kaldı. İlk iki yılını San Diego’daki USA Hostels’de resepsiyonist, temizlikçi ve turist rehberi olarak çalıştı. Burada becerilerini konaklama karşılığında takas ederek yardım ederek geçirdi. Daha sonra Kaliforniya’da bulunan ve personelinin tamamı gönüllülerden oluşan bir pansiyon zincirine dahil oldu. Yani International Travellers House’un kurulmasına yardımcı oldu. Worldpackers, seyahat etmeyi seven ve yaşayanlar tarafından gezginler ve ev sahipleri için oluşturulmuş bir platformdur! Bu nedenler Seyahat Ederken Para Ödeyen Şirketler listesinde 1. sıradadır.

2. Workaway

Üyelerin aile yanında konaklama ve kültürel değişim düzenlemesine olanak tanıyan bir platformdur. Gönüllülerin veya “İş Yolcularının”, konaklama ve yemekleri ev sahipleri tarafından karşılanıyor. Daha sonra önceden kararlaştırılan süreyle işlere katkıda bulunmaları beklenir.

@workaway

Ev sahiplerinin workaway.info adresine kayıt olmaları gerekiyor. Sonra kendilerini tanıtıyorlar. Gönüllülerin yapması gereken yardımı anlatıyorlar. Ardından ev sahibi sunduğu konaklama ve bekledikleri kişi hakkında bilgi veriyor. Bunun yanında  Workawayers, kişisel ayrıntıları ve sahip olabilecekleri belirli becerileri içeren çevrimiçi bir profil oluşturur. Ardından web sitesi aracılığıyla ev sahipleriyle iletişime geçebilirler ve olası bir değişimi tartışabilirler. Seyahat Ederken Para Ödeyen Şirketler listesinin en güvenilir sitelerinden biridir diyebiliriz.

Workaway, yerel ev sahiplerinin ihtiyaç duydukları yardımı sağlayabilecek benzer düşüncelere sahip insanlarla tanışmasına olanak tanıyor. Bir yandan da seyahat ettikleri ülkeye ve kültüre daha fazla dalmak isteyen bütçeli gezginleri ve dil öğrenenleri hedef alıyor. Ayrıca yabancı dil becerilerini geliştirmenin yararlı bir yolu olduğunu da unutmamak lazım. Hatta yetenekler geliştirme ve yerel gelenekler hakkında bilgi edinme fırsatı olarak da tanımlanmaktadır.

3. Contiki

Bu firma organize gençlik seyahatlerinde dünya liderleridir. 1962’den bu yana 18-35 yaş arası genç gezginlere harika seyahat deneyimleri sunuyor. Bir şeyi 60 yıldan uzun süredir yapıyor olsaydınız ne kadar iyi olacağınızı hayal edin. İşte Contiki tam olarak bu!

Contiki ile ilgili her şeyin kökleri, ‘Her Anı Değerlendirin’ ve ‘Biz İnsanlarla İlgiliyiz’ adlı iki değerimize dayanmaktadır. “Sadece konuşmakla kalmıyoruz, aynı zamanda yürüyoruz. Ve birbirimizle, ziyaret ettiğimiz destinasyonlarla, keyif aldığımız insanlarla bunu yapıyoruz.” Der. “Kültürlerle ve çevreyle birlikte seyahat etmek anlamına gelen ‘Travel.Together’ marka felsefemize göre yürüyoruz ve yaşıyoruz.” Diye de ekler.

@oneworld365

Contiki ile daha önce yol almadıysanız, seyahati hiç böyle deneyimlemediniz. 18-35 yaş arasındakilere odaklanmak, çok daha güçlü bir seyahat deneyimi bize sunuyor. Çünkü en iyi şenliklerin birleştiğini hissettirecek kadar eğlenceli bir seyahat programı uyarlamamıza olanak tanıyor.

Belirli yaşlara göre uyarlama, benzer düşüncelere sahip, sevimli insanları bir araya getirir. Kesintisiz ve basit bir sosyal seyahat deneyimi için akıllıca tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra şirket 350’den fazla Küresel seyahat sunmaktan gurur duyuyorlar.

4. Topdeck Travel

Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika, Mısır ve Orta Doğu, Avustralya, Yeni Zelanda ve Asya’da 18 ila 39 yaşları arasındaki kişilere geziler sağlayan bir tur operatörüdür. Topdeck, 65 ülkede 330 farklı tur sunuyor.

@topdecktravel

Şirket 1973 yılında kuruldu. Resmi olarak Argas Persicus Ltd adını aldı ve Topdeck Travel olarak ticaret yaptı. Kurucuların veterinerlik okulunda tanışmış olması nedeniyle isim hindi kenesine bir göndermeydi. Ulaşım Bristol K5 ve Lodekka çift katlı otobüsler tarafından sağlanmıştı. Daha sonra şirket, yolcuların otobüste uyuyabileceği karavan düzenine dönüştürdü. İlk gezi İspanya ve Fas’a yapıldı. 1974’ten 1990’lara kadar bu ‘güverteliler’ Avrupa’yı ve daha uzak Orta Doğu’yu ve hatta Londra ile Katmandu arasında karadan seyahat ettiler.

1980’lerin başında şirket, faaliyetlerini Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar genişletti. Ve burada Bristol Lodekka otobüsleri için Decker Homes adını aldı. Şirket ayrıca 1980’den itibaren Sidney’den Londra’ya geziler düzenledi. Hatta son bölümde dönüştürülmüş Sidney çift katlı bir araç kullanıldı. Antrenörler 1980’lerin ortalarında kış tatilleri için tanıttı. Bazıları 40 yaşın üzerinde olan yaşlı Lodekka’lar, 1990’ların başında çok sayıda emekli olmaya başladı. Birçoğu aktif emeklilik için yurtdışına gitti ve odak noktası, Avrupa kamp alanlarında kalarak kamp ve üstü açık gezilere kaydı. Daha sonra otel macera gezileri tanıttı. Bugün, eski Top Deck Lodekka’ları Fransa, İtalya, Hollanda, Yeni Zelanda ve diğer birçok yerde örnekleriyle dünyanın her yerinde görmek mümkündür. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar