Sektörlere Göre En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

en doğru sosyal medya paylaşım zamanları

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal medya her alanda hayata hükmetmeye başlamışken markaların sosyal medyadan uzak kalması veya kötü yönetmesi markaların geleceği adına kabul edilebilir bir durum değildir. Geleceğin mecrasında sadece var olmak da markalar için yeterli olmayıp, sosyal medyayı parlak bir gelecek için kullanmak oldukça önemlidir. Sosyal medya kullanımının bir markaya faydalı olması ise, doğru zamanda kullanılması ile doğrudan bağlantılıdır. Bir marka sosyal medya hesaplarını ne kadar profesyonel yönetirse yönetsin paylaşımları doğru zamanda yapmadığı sürece tam anlamıyla fayda göremeyecektir. Bu sebeple doğru sosyal medya kullanımı, sosyal medyayı doğru zamanda kullanmakla başlar. Bu yazımızda girişimcilere ve girişimci adaylarına yol gösterecek, sektörlere göre en doğru sosyal medya paylaşım zamanları hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

Sektörlere Göre En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

en doğru sosyal medya paylaşım zamanları
Görsel: Omar Gamil • Behance

Doğrudan Tüketiciye Satış Yapan Markalar İçin En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

Doğrudan tüketiciye satış yapan markalar için en doğru sosyal medya paylaşım zamanları tespit edildi. Bu tespit, Sprout Social, Later, Doğru Veri ve Hootsuite gibi araştırma şirketlerinin verileri doğrultusunda yapıldı. Bu sektör için Instagram üzerinde en doğru paylaşım saati hafta içi 08:00 ve 13:00’tür. Bu saatler, tüketimde en büyük rolü oynayan gençlerin en dinç şekilde sosyal medyayı kullandığı saatlerdir. Bu sebeple gördükleri her ürünün hafızalarında kalma süresi daha uzundur. Twitter paylaşımları için en doğru zaman hafta içi 08:00, 12:00, 19:00 ve 20:00 saatleridir. Facebook paylaşımları için en uygun saatler ise 09:00, 13:00 ve 17:00’dir. Hafta bazında ise en doğru zamanlamanın salı, perşembe ve cuma 12:00 olduğu düşünülmektedir.

sosyal medya
Görsel: Merve Bozkurt • Behance

Medya Şirketleri İçin En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

Medya şirketlerinin Instagram’da 9:00, 12:00, 15:00’te daha çok paylaşım yapması tavsiye edilmektedir. Twitter’da ise en yoğun saatler medya şirketleri için de en önemli saatlerdir. Bunlar 20:00 ve 22:00 saatleri. Medya şirketlerinin Facebook’ta ise 11:00 ve 18:00 saatlerini kullanması tavsiye edilmektedir. Gün bazında ise Salı ve Perşembe günleri, bu sektör için sosyal medyadaki en değerli günler. 

Medya Şirketleri İçin En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları
Görsel: Timo Kuilder • Behance

Sağlık Hizmetleri Sektörü İçin En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

Sağlık sektörü diğer iki sektöre göre biraz daha farklı bir sektördür. Bu sektör için reklamın tıklanması değil ürünün satışı daha önemlidir. Yani sağlık sektörü yayıncıları reklam tıklanmasına değil ürün satışına odaklanmalıdır. En iyi paylaşım saatleri ise bu sektörde, insanların sağlıklarını en çok düşündükleri sabah saatleridir. Genellikle sağlıkla ilgili atılan olumlu çoğu adımı insanlar sabah saatlerinde atar. Sağlık hizmetleri için, Çarşamba ve Pazar günlerinin uyanma saatleri hem Instagram’da hem de Twitter’da en iyi paylaşım saatleri olarak görülmektedir. 

Sağlık Hizmetleri Sektörü
Görsel: Intelligent

E-Ticaret Sektörü İçin En Doğru Sosyal Medya Paylaşım Zamanları

Alışverişe en çok ihtiyaç duyulan, en çok yapılan zamanlar e-ticaret sektörü için en doğru zamanlardır. Bu saatler de bilindiği üzere hafta içi işten çıkış ve hafta sonu akşam üzeri saatlerdir. Netleştirmek gerekirse de Perşembe ve Pazar 17:00 e-ticaret sektörünün sosyal medya paylaşımında bulunması adına en uygun saatler. Twitter’da bu saatlere Pazar 20:00’yi eklemek oldukça faydalı olacaktır.

E-Ticaret
Görsel: Pic Digital

Bu veriler, bu sektörlerin potansiyel müşterisi olan sosyal medya kullanıcıları baz alınarak hazırlanmıştır. Kullanıcıların en çok hangi günler ve hangi saatlerde bu paylaşımlara etkileşimde bulundukları da bu araştırmanın bir diğer kaynağı olmuştur.

👉 Amerikalıların Blu TV’ye Ortak Olması ve Blu TV’nin Yeni Projeleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar