Amerikalıların Blu TV’ye Ortak Olması ve Blu TV’nin Yeni Projeleri

Blu TV’nin Yeni Projeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital medya konusunda Türkiye’deki pazar payı bakımından zirvede olan Blu TV yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu yatırımcıların biri de ABD’li medya devi Discovery. Küresel anlamda dev bir medya ve eğlence şirketi olan Discovery, Blu TV hisselerinin %35’ini aldı. Doğan Holding’in sahibi olduğu Blu TV bu yatırımdan sonra bir yatırım daha aldı. Twozero Ventures adlı yatırım şirketi, Blu TV’nin %2.77 hissesini alarak ortak oldu. Bu iki yatırım da Blu TV’ye ciddi anlamda can suyu oldu diyebiliriz. Blu TV’nin kaynak üreterek daha fazla proje yaratma isteği ile eş zamanlı gelen bu yatırımlar, Blu TV’nin yeni projeleri konusunda katkı sağlayacak ve pazardaki payını daha da artıracak. Hatta Blu TV’yi Türkiye pazarının tek hakimi dahi yapacaktır.

Blu TV’nin Yeni Projeleri
Görsel: Youtube

Discovery & Blu TV Ortaklığı Neler Getirecek?

Türkiye’nin en fazla aboneye sahip dijital yayın platformu Blu TV, Discovery ile kurduğu ortaklık sonrası sayısız yeni içerik ile kütüphanesini donatacak. Bu içeriklerin en önemlileri Discovery’in klasik projeleri olacak. Hali hazırda Discovery kanallarında yayınlanan özel içeriklerin bir bölümü Blu TV’de de yer alacak. Bunlardan bazıları; Bilinmeyene Yolculuk, Emlak Avcıları, Çifte Kurtuluş, ED Stafford Yaban Macerası… Ayrıca Discovery’e ait bir marka olan Eurosport’un da içerikleri Blu TV’de olacak. Bu ortaklıktan sonra EMEA başkanı olan Kasia Kieli de bir açıklamaya yaptı. Kieli, yaptıkları bu stratejik ortaklığın, Türkiye OTT pazarına girişlerini temsil ettiğini aktardı. Ayrıca Türk yapımlarına dünya çapında daha kolay erişim sağlanacağı ve Discovery içeriklerine de Türk izleyicilerin daha rahat erişeceğini belirtti. Özetle, bu anlaşma iki platform arasında içerik alışverişini mümkün hale getirecek. Bu durum Blu TV’nin daha hızlı büyümesine ve hatta dünya pazarına açılmasına vesile olacaktır.

Blu TV’nin Yeni Projeleri
Görsel: Youtube

Blu TV’nin Yeni Projeleri Art Arda Gelecek

Blu TV aldığı bu iki önemli yatırımdan sonra içerik konusunda şaha kalkmayı planlıyor. 2020’de 10 bin saatlik yeni içerik yayınlayan Blu TV, bunu 2021’de 15 bin saate çıkaracak. Basına sızan yeni içerikler ise oldukça heyecan verici. Özellikle de çok konuşulacağa benzeyen ve ilk tanıtımı yayınlanan Yeşilçam adlı yeni dizi, ciddi anlamda heyecanlandırıyor. Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer alacağı Yeşilçam’ın yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturacak. 1960’lı yılların Yeşilçam’ında geçecek bu hikaye, 2021’e damga vuracak.

Sosyal medya fenomenleri yer alacağı, bir grup genci konu alan HİÇ: Ölümcül Günahlar da Blu TV’nin yeni içeriklerinden biri olacak. Yazar olmaya çalışan, sıkıntılarla boğuşan genç bir kadının küçük bir kıyı kasabasında başlayan gizli aşklarını konu edinen Saklı adlı dizi de Blu TV’nin yeni projeleri arasında öne çıkanlardan biri. Ancak en çok heyecan veren ve merakla beklenen proje Okan Bayülgen’den gelecek. Okan Bayülgen’in her bölüm farklı bir konuğu ile otelde hayatın anlamına dair sohbetler gerçekleştireceği Renkli Rüyalar Oteli adlı program ciddi bir merakla bekleniyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar