Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 BluTV Dizisi

mutlaka izlemeniz gereken 5 blu tv dizisi

Paylaşmayı unutmayın.

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Blu TV Dizisi – Online dizi ve film izleme platformlarının hızla yükseldiği yıl olan 2015’te, Doğan Holding çatısı altında kurulan Blu TV, kısa bir süre içerisinde JustWatch verilerine göre ülkemizde Netflix’i de geride bırakarak en çok kullanılan dizi ve film izleme platformu haline geldi. JustWatch’un 2020 üçüncü çeyrek verileri, bu alandaki pazar payının %43’ünün Blu TV’ye ait olduğunu, Netflix’in ise %24 pazar payına sahip olduğunu göstermektedir. Ciddi bir farkla zirvede yer alan Blu TV’nin, özellikle bazı yapımları oldukça ilgi gördü ve beğenildi. Youtube dizisi olarak yayın hayatına başlayan Sıfır Bir dizisini de bünyesine katarak üye sayısını bir hayli arttıran Blu TV, yayınladığı birbirinden muhteşem özel yapım diziler ile üye sayısını korumaya hatta arttırmaya devam etti. Bu yazımızda sizlere tanıtacağımız, Blu TV’ye üye olmanıza sebep olacak, mutlaka izlemeniz gereken 5 Blu TV dizisi verdiğiniz paranın karşılığını almanıza vesile olacak. İşte klasik Türk tv dizilerinin yarattığı kötü imajı bitiren, birbirinden efsane 5 Blu TV dizisi…

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Blu TV Dizisi

mutlaka izlemeniz gereken 5 Blu TV dizisi
Görsel: Futureist

1 • Alef (IMDb 8,1)

Listedeki beş dizi de oldukça başarılı diziler, bu sebeple listenin ilk sırasına hangi dizi yazılır bilemedik ama Alef’le başlamanın daha doğru olacağına karar verdik ki Alef, yalnız başına bir online dizi platformunu, en çok üyeye sahip platformlar arasına sokabilecek tarzda bir dizi. İlk bölümü 10 Nisan 2020’de yayınlanan Alef, May Prodüksiyon imzalı bir yapım. Tek sezon ve 8 bölümden oluşan dizi, 22 Mayıs 2020’de final yapmıştır. Polisiye türündeki dizinin başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan paylaşmaktadır. Blu TV ve FX yapımı Alef, hiç şüphesiz herkes tarafından mutlaka izlemeniz gereken 5 Blu TV dizisi arasında gösterilir.

2 • 7Yüz (IMDb 7,7)

Öncelikle belirtmekte fayda var, dizinin adı 7 Yüz şeklinde değil, 7Yüz şeklinde bitişik yazılmaktadır. Bu da Blu TV’nin diziyi markalaştırma yolundaki stratejilerinden biridir. Dizi markalaşabilmiş midir? Aslında, evet. Dizi listedeki diğer diziler kadar olmasa da ilgi görmüştür. Belli bir hayran kitlesine sahiptir ancak bu listeye eklememizdeki sebep, dizinin fikrinin orijinalliğidir. Tek sezon ve 7 bölümden oluşan dizi, kendi içinde başlayıp biten 7 hikayeyi konu almaktadır. 7Yüz’ün başrollerinde Genco Erkal, Melisa Sözen ve Tilbe Saran gibi ünlü oyuncular vardır. Her bir bölümü yaklaşık 60 dakika sürer. Dizinin IMDb puanı da adı ile uyumlu bir şekilde 7,7’dir. 

3 • Bozkır (IMDb 8,1)

Tek sezon ve 10 bölümden oluşan Bozkır, listemizde üçüncü sırada. Bozkır da etki yaratan internet dizilerinden biri olmuştur ki bu IMDb puanına da yansımıştır. Polisiye türünde bir dizi olan Bozkır’ın başrollerinde Yiğit Özşener, Ekin Koç ve Nur Fettahoğlu yer alır. 2018 yapımı bu dizi, gerek oyunculuk performansları ile gerekse de başarılı senaryosu ile en iyi 5 Blu TV dizisi arasına girebilmektedir.

4 • Masum (IMDb 8,5)

İnternet dizileri sektörüne bomba gibi bir giriş yapan, tüm dikkatleri üzerine çeken, büyük bir etki yaratan ve çoğumuzun illa bir şekilde duyduğu Masum dizisi de bir Blu TV dizisidir. 2017’de yayınlanan dizi, tek sezon ve 8 bölümden oluşur. Berkun Oya’nın Bayrak adlı oyunundan uyarlanan Masum, dram ve polisiye türünde bir dizidir. Başrollerinde usta oyuncular Haluk Bilginer ve Ali Atay vardır. Masum, o kadar beğenilmiştir ki daha sonra Netflix’e satılmıştır ve TV’de de yayınlanmıştır. Listemizin IMDb puanı en yüksek dizisi de Masum’dur. 

5 • Saygı (IMDb 8,3)

En iyi 5 Blu TV dizisi listemizin son sırasında Saygı adlı yeni bir dizi bulunmakta. Hala devam eden bir dizi olması sebebiyle özellikle izlemenizi tavsiye ederiz. Bir Ercüment Çözer dizisi sloganı ile yayına başlayan Saygı, tam anlamıyla bir suç dizisidir. Her anlamda, her şeye ve herkese saygıyı konu alan dizi, oldukça hassas toplumsal konulara değinir. Başrolünde usta oyuncu Nejat İşler’in yer aldığı dizinin, biz bu yazıyı kaleme aldığımız sırada beşinci bölümü yayınlanmıştır. 27 Ekim’den bu yana yayınlanan dizinin kaçıncı bölümde final yapacağı bilinmiyor. 

Blu TV’de ayrıca oldukça başarılı yapımlar olan Sıfır Bir, Sokağın Çocukları, Dudullu Postası gibi sıkça gündeme gelen özel yapımlar da mevcuttur. Bu dizileri genele değil de daha çok belli bir kesime hitap etmesi sebebiyle listemize eklemeyi doğru bulmadık. Ayrıca başta Westworld olmak üzere birçok yabancı diziyi de bünyesinde bulunduran Blu TV, hiç şüphesiz üyelerinden aldığı aylık 22,90 TL’lik ücretin hakkını vermektedir.

👉 National Geographic Kasım Ayının En İyi 7 Fotoğrafı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar