National Geographic Kasım Ayı En İyi 7 Fotoğrafı

kasım ayının en iyi 7 fotoğrafı

Paylaşmayı unutmayın.

National Geographic Kasım Ayı En İyi 7 Fotoğrafı •• Dünyanın en büyük kâr amacı gütmeyen bilim, kültür, sanat ve eğitim kuruluşu olan Nat Geo cemiyetinin, 132 yıldır kesintisiz basılan dergisi National Geographic’e ait web siteleri ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan en iyi karelerden derlediğimiz ayın 7 en iyi karesi listelerimize Kasım ayında paylaşılan en iyi kareler listemiz ile devam ediyoruz. İşte National Geographic fotoğrafçıları tarafından çekilmiş ve kasım ayında National Geographic iletişim kanallarından yayınlanmış en iyi karelerden seçtiğimiz Kasım ayının en iyi 7 fotoğrafı

National Geographic Kasım Ayı En İyi 7 Fotoğrafı

7 • Irak’ta Bir Balıkçı

Bu kareyi seçmemizin, karenin iyi çekilmiş olmasından ziyade başka bir sebebi daha var. Bu balıkçı, geçimini Razaza gölünde balıkçılık yaparak sağlamaktadır ve bu gölü besleyen en büyük nehir, Türkiye topraklarından doğan Fırat Nehri’dir. Türkiye’de birçok canlıya hayat veren Fırat Nehri, sınırlarımız dışında da birçok insanın geçim kaynağıdır. Fotoğrafçı Omar Hussein Ali, güneş ışığını iyi kullanarak, güzel bir kare yakalamış.

Yayıncı: National Geographic Arab

Fırat Nehri, balıkçı, fotoğraf
Görsel: National Geographic Arab

6 • Doğa ve İnsan

Yeni Güney Galler’de bulunan Claustral Kanyonu’nda çekilmiş güzel bir fotoğraf. Fotoğrafı güzelleştiren doğanın güzelliği. İnsanı adeta kendine çeken bir havası var bu kanyonun. Carsten Peter’ın çektiği bu fotoğraf, Kasım ayının en iyi 7 fotoğrafı listemizde altıncı sırada.

Yayıncı: National Geographic Australia

doğa ve insan
Görsel: National Geographic Australia

5 • Sınır Tanımamak

Üzerinde yürümek dahi imkansız gibi görünüyor olsa da bu karede bir de ev gizli. İnsanoğlu, bu yanardağ kraterinden oluşan küçük adaya dahi ev yapmayı başarmıştır. Bu ada uzaktan korkutucu görünse de, yakından muhtemelen dalga ve martı seslerinin huzurundan ibarettir. Fotoğrafçı Hörður Kristleifsson tarafından çekilen bu kare, kasım ayının en iyi 7 fotoğrafı listemizde beşinci sırada.⁣

Yayıncı: National Geographic Arab

Kasım ayının en iyi 7 fotoğrafı…
Görsel: National Geographic Arab

4 • Yıl 1909

Burası İstanbul, yıl 1909. Bu tarihi kareyi çeken; Edwin A. Grosvenor. Bu fotoğrafa bakarken salgın sebebiyle berberlerin dışarıda insanları tıraş ettiğini düşünebilirsiniz. Ancak durum öyle değil. O dönem sokaklarda hizmet veren sokak berberlerinin sayısı bir hayli fazlaydı. Bu karede sokak berberleri çalışırken görünüyor. 

Yayıncı: National Geographic Turkey

national-geographic-kasim-ayi-en-iyi-7-fotografi
Görsel: National Geographic Turkey

3 • Butan’da Eğitim

Butan’ın ücra bir köyü olan Jangbi’de çocuklar okulda ders başındalar. National Geographic İspanya kanallarından paylaşılan bu kareye, 2008’de Butan’da yaşanan devrim ile hükümetin 120 okul yaptırdığı ve bu okulun da onlardan biri olduğu bilgisi eklenmiş. Fotoğrafçı; Lynsey Addario.

Yayıncı: National Geographic Spain

national-geographic-kasim-ayi-en-iyi-7-fotografi
Görsel: National Geographic Spain

2 • Bir Bekçi ve Üç Gergedan Dostu

Kenya’da bulunan Lewa Vahşi Yaşamı Koruma Alanı’nda, bakımları ile ilgilendiği üç gergedan ile yan yana yürüyerek muhteşem bir görüntü yaratan bekçi, her gün bu hayvanları korumak adına canını gerçek manada tehlikeye atıyor. Ancak bu gibi fedakarlıklar doğanın ayakta kalmasını sağlamaktadır. Bu bekçi ve onun gibiler sayesinde gergedanların ve insanların avladığı diğer birçok türün daha soyu hala devam edebilmektedir.

Yayıncı: National Geographic USA

national-geographic-kasim-ayi-en-iyi-7-fotografi
Görsel: National Geographic USA

National Geographic Kasım Ayı En İyi Fotoğrafı

1 • Pozitif Bir Kare

National Geographic kanallarından paylaşılan kasım ayının en iyi fotoğrafına geldi sıra. Zirveye bu kareyi koymamızın sebebi, çok iyi bir zamanlama ve ışıkla çekilmiş, pozitif bir görüntü ortaya çıkarmış olmasıdır. Bu fotoğrafın insanı istemsizce gülümseten ve mutlu eden bir yanı var, bu çok aşikâr. Bu kare Slovakya’nın Parnica kentinde John Eastcott tarafından çekilmiş. Karede yaşlı bir kadın, ahırın penceresine tünemiş tavukları beslemektedir. 

Yayıncı: National Geographic Spain

national-geographic-kasim-ayi-en-iyi-7-fotografi
Görsel: National Geographic Spain

👉🏼 Gerçek yorumlarla hazırlanan komik afişler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar