Satış ve Pazarlama Ekiplerinin Faydaları – Satış İstatistikleri

Satış-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Satış ve Pazarlama Ekiplerinin FaydalarıSatış İstatistikleriPazarlama ve satış arasındaki güçlü ilişki, her işletmenin başarısı için kritik öneme sahiptir. Şirketinizin gelen satış teknikleriyle verimliliğini nasıl artırabileceğini öğrenerek, satış ekibinizin pazarlama ekibinize daha bağlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Satış ve pazarlama ekipleri arasında kuracağınız bu ilişki işinizle alakalı dönüşümleri ve satışları önemli ölçüde artırma gücüne sahiptir.

pixabay.com

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Satış görevlilerinin %23’ü manuel CRM girişlerini, mevcut CRM’lerini kullanırken en büyük zorluk olarak belirtmektedir. (HubSpot, 2017)

Satış görevlilerinin %17’si mevcut CRM’lerini kullanan en büyük zorluk olarak diğer araçlarla entegrasyon eksikliğinden bahsediyor. (HubSpot, 2017)

En popüler satış araçları CRM, sosyal arama, veri ve liste hizmetleri, e-posta etkileşimi, telefon ve satış ritmini içerir. Oysa satış görevlilerinin %18’i CRM’nin ne olduğunu bilmiyor. Fakat satış görevlilerinin %27’si her gün veri girişine bir saat veya daha fazla zaman harcıyor. 2025 yılına kadar CRM’in 80 milyar dolardan fazla gelire ulaşması bekleniyor.

Satış İstatistikleri

pixabay.com

Büyük satış fırsatlarının dağılmasının en temel nedeni bütçedir. (Yesware, 2020)

Başarılı temsilcilerin “bizi”, “biz” ve “bizim” gibi işbirlikçi kelimeler kullanma olasılığı 10 kat daha fazladır. (Zety, 2019)

Satışların %80’i satış elemanlarının %20’si tarafından yapılmaktadır. Şirketlerin %75’i daha fazla anlaşmaya varmanın en büyük satış önceliği olduğunu belirtirken satış görevlilerinin ise artık % 40’ı potansiyel müşterilerden yanıt almanın zorlaştığını söylüyor. Bu görevlilerin %30’u da anlaşmaya varmanın zorlaştığını belirtiyor. Araştırma, satış görevlileri için satış sürecinin en zor kısmıdır. Satış görevlilerinin %37’si en çok araştırmayla mücadele ediyor.  

Hizmet Düzeyi Anlaşması (SLA)

 Katılımcıların sadece %26’sının pazarlama ve satış arasında resmi bir SLA’sı vardır. (HubSpot, 2018)

Pazarlamacıların %52’si satış elemanlarına en iyi satış fırsatlarını sunduklarını söylerken, satış elemanlarının pazarlama kaynaklı satışları en üst sıralarda yer almaktadır. (HubSpot, 2017)

Bir SLA’ya sahip kuruluşların etkili olma olasılığı üç kat daha fazladır. Bunu destekler niteliktedir ki bir SLA’ya sahip pazarlamacıların %85’i pazarlama stratejilerinin etkili olduğunu düşünmektedir. Ayrıca satış elemanlarının sadece %7’si pazarlamadan elde ettikleri olası satışların çok yüksek olduğunu belirtti.  Yine satış elemanlarının sadece % 28’i pazarlamanın en iyi olası satış kaynağı olduğunu söyledi.

Sosyal Satış

On temsilciden dördü yakın zamanda sosyal medya nedeniyle iki ila beş anlaşmayı kapattı. (HubSpot, 2018)

Şirketlerin %28’i sosyal satışlara öncelik veriyor. Sosyal satış araçlarını kullanmak, kazanma oranlarını ve anlaşma boyutunu sırasıyla %5 ve %35 artırabilir. Ayrıca işletmeler için gelirin yarısı bilgisayar yazılımları, sağlık hizmetleri, pazarlama ve reklamcılık gibi 14 ortak sektördeki sosyal satışlardan etkilenmektedir. Sosyal satış kullanan satış görevlilerinin %65’i, kendi satış hatlarını doldurmayan temsilcilerin %47’sine kıyasla dolduruyor.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar