Şarkıdaki Sesleri Ayırabilen Yazılım – Melody Ml

Melody ML

Paylaşmayı unutmayın.

Şarkıdaki Sesleri Ayırabilen Yazılım – Melody Ml – Gelişen, değişen teknoloji ile makine öğrenmesi de her geçen gün ilerliyor ve büyüyor. Makine öğreniminin en büyük nimetlerinden birini günümüzde yaşamaktayız. İnsanlar, yapacakları her şeyi makinelere öğretip bir çok şeyden tasarruf edebiliyor. Yani insanlar makineler yardımı ile birçok işi çok daha hızlı ve çok daha profesyonel bir şekilde yapabilmekteler. Melody ML girişimi, şarkıdaki sesleri birbirinden ayırarak şarkının vokalsiz halini kullanıcılarına sorunsuz bir şekilde sunabiliyor. Bu girişimin en dikkat çekici özelliği ise ücretsiz olmasıdır.

melody-ml
Melodyml

MelodyML, şarkıdaki vokali makine öğrenimi kullanarak çıkarıyor ve şarkının vokalsiz halini herhangi bir değişikliğe uğratmadan kullanıcıya sunuyor.


MelodyMl

Youtube’da karaoke videosu arayanların pek çok şekilde karşılarına farklı tarzları çıkmaktadır. Şarkının orijinaline yakınını bulmak oldukça zordur. Bulduğunuz şarkıların büyük olasılıkla başkasına ait başka bir enstrümanla çalınmasını dinliyorsunuz ya da değişik tonlarını dinliyorsunuz. Ancak Melody ML girişimi dinlediğiniz şarkının orijinalliğini bozmadan vokalini çıkartabiliyor hem de ücretsiz.

Bu girişimi, şarkının içinde geçen vokali makine öğreniminden faydalanarak çıkartabiliyor ve şarkının vokalsiz halini dinleyicilere sunabiliyor. Yukarıda verdiğimiz karaoke örneği tabii ki Melody ML girişimi ile alakasız. Ancak buna rağmen karaoke işlemlerinizi dahi profesyonel biçimde yerine getirebiliyor. Amatör şarkıcıların birçoğu şarkının orijinalinden melodileri ve sözleri ayıra bilip kendi yorumları ile söyleyebiliyor. Ancak bu uygulama dakikalar içerisinde size sunduğu bu fırsat ile birebir. Hem hızlı hem ücretsiz oluşu ise bu tür kullanıcıları kendine çekiyor.

Melody Ml Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Uygulamanın şu an sadece web site üzerinden çalıştığını belirtmek isteriz. Melody ML’nin henüz mobil uygulaması bulunmuyor. Uygulamanın web sitesine giriş yaptığınız zaman sizden bir üyelik istenmiyor. Fakat şarkıları çevirdiğiniz zaman e-posta adresinize gönderiliyor. Sizden istenecek olan tek bilgi e-posta adresiniz. E-posta adresinizi girdikten sonra sağ kısımda bulunan “Upload MP3” butonuna tıklayın. Şarkınızı yükleyin, şarkınızın vokalinden ayrılmış hali 5 dakika içinde e-posta adresinize iletilecek.

Henüz çok yeni olan bu yazılım, kullanıldıkça veriler toplayıp kendini geliştirecek ve geliştirip, öğrendikçe daha iyi hale gelecektir. Artık stüdyo programları ile uğraşmadan direkt olarak internetten basit bir şekilde bu şarkıları ayırabileceğiz. Makineler dünyayı ele geçirecek mi bilinmez ama insanlığa faydası oldukça fazla olduğunu görüyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar