Samsung, Kullanılmayan Eski Akıllı Telefonları Akıllı Ev Cihazına Çeviriyor

samsung-kullanilmayan-eski-akilli-telefonlari-akilli-ev-cihazina-ceviriyor

Paylaşmayı unutmayın.

Samsung, Kullanılmayan Eski Akıllı Telefonları Akıllı Ev Cihazına Çeviriyor – Teknoloji ve teknoloji ürünlerine olan arz gün geçtikçe artmaktadır. Sanayi 2.0 devrimi ve bunu izleyen süreçle birlikte gelen sanayileşmenin devamına bakmak gerekir. Baktığımız zaman hızlı üretimdeki yükseliş, çok fazla ürünün hesaplı hale gelmesini sağladı. Bununla beraber teknolojik ürünlerin ucuzlaması, toplumun her kesiminin bu ürünleri tüketmesini sağladı. Uygun olan teknolojik ürün ve ürünlerdeki çokluk durumuna bağlı olarak elektronik atık, dikkat çekmeye başladı. Bununla birlikte önce elektronik atığın ne olduğunu öğrenmemiz lazım.

Samsung, Kullanılmayan Eski Akıllı Telefonları Akıllı Ev Cihazına Çeviriyor

Elektronik Atık Nedir?

Dayanıklı ev cihazları döneminde, hızlı üretimle birlikte piyasa ürünlere doymuştur. Bu yüzden de bu dönemin rafa kalktığını söylememiz pek şaşırtıcı değildir. Bununla beraber kullanmakta olduğumuz telefonların bile son kullanma tarihinin olduğunu söylememiz çok da abartılı değildir. Genel olarak elektronik cihaz kullanan insanlar defalarca bozulan cihazlarından, ürünlerin kalitesinden şikayet etmekte. Sonuç olarak elektronik cihazlardaki bu kalite düşüşü ve defalarca bozulma durumu bazı sorunları doğurmakta. Yani insan nüfusunu göz önüne aldığımızda önemli bir elektronik atık sıkıntısı oluşmaktadır.

samsung-kullanilmayan-eski-akilli-telefonlari-akilli-ev-cihazina-ceviriyor
Photo by Ashkan Forouzani on Unsplash

Bu duruma duyarlı olan bazı şirketler de atıkları önlemek için bazı çalışmalar ve programlar peşinde.

Teknolojinin en önemli isimlerinden birisi olan Samsung, bahsettiğimiz elektronik atıkları düzenlemek adına çalışmalar yapmakta. Bununla birlikte Samsung markasının müşterileri, Galaxy Upcycling programı ile elektronik atıklarla savaşıyor. Bu program sayesinde Samsung, müşterilerinin eski ürünlerine yeni bir yaşam vermesini mümkün oluyor.

Elektronik Atık Ve Geri Dönüşüm

Bunlarla birlikte elektronik atıkların diğer atıklardaki gibi basitçe toparlanması güç oluyor. Bu durumun çokça nedeninin olması mümkün. Ama başlıca nedeni teknolojik cihazları aldığımızda büyük meblağ veriyoruz. Bununla birlikte insanlar kullanmadığı teknolojik cihazları bir çeşit duygusal bağ nedeniyle evlerinde bulundurmayı sürdürüyor. Ya da bir-gün tekrar işe yarayacaklarını düşünüyorlar.
Konutumuzda bulunan atıl elektronik atıkların farklı alanlarda işe yarayacağını bilseydik, her şeyin farklı gelişmesi muhtemeldi. Belki de geri dönüşümü bu şekilde sağlardık. Bununla birlikte İşte Samsung belki de geri dönüşümü bu program ile gerçekleştirir.

samsung-kullanilmayan-eski-akilli-telefonlari-akilli-ev-cihazina-ceviriyor
Photo by John Cameron on Unsplash

Galaxy Upcycling at Home Nedir?

E atıkları direkt olarak müşterilerin tekrar kullanımına olanak sağlayacak biçimde tasarlanan program şu şekildedir. Samsung, müşterilerinin Galaxy akıllı cihazlarını materyallerin interneti dediğimiz IoT cihazlarına çevirmelerine olanak veriyor.

Şu anda sadece iki özelliği mevcut olan bu Samsung programı bazı durumlarda uyarı veriyor. Bebek ağlamasını, kedinin miyavlamasını veya kapı zilini duyduğunda uyarı vermektedir. Bununla birlikte karanlık olan bir ortamda, programda mevcut bulunan ışık sensörü otomatik olarak devreye girer. Ayrıca mevcut olan bütün cihazlar Samsung SmartThings sistemine bağlanmakta.

Bunun yanında SmartThings Başkan Yardımcısı Jaeyeon Jung bu Samsung uygulaması ilgili açıklama yaptı. Özet olarak insanların yararlanmadığı elektronik cihazların, konutlarını akıllı hale getirmede kilit noktada olduklarını vurguladı.

Samsung SmartThings’i Nasıl Kullanırız? – Eski Akıllı Telefonları Akıllı Ev Cihazına

Öncelikle Samsung uygulamasını edinip, ‘Labs’ kısmında bulunan IoT cihazını kurmak kafidir. Şimdilik yalnızca bazı modellerde bulunmakta. Bu modeller; Galaxy S, Note, Z serisidir. Bununla beraber bu Samsung programında şu anda ABD, Güney Kore, İngiltere’deki müşteriler iştirak ediyorlar.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar