Restoran Çalışanlarının En Çok Rahatsız Olduğu On Şey

servis yapan garson

Paylaşmayı unutmayın.

Her çalışanın işi zor ancak özellikle hizmet endüstrisinde çalışmak için zaman harcayan biri, müşterilerin taleplerini hızlı bir şekilde karşılamanın her zaman kolay olmadığını söyleyebilir. Bazı insanlar iş dünyasının çılgınca enerjisinden etkilenir ve konukseverlikle çalışmayı sever. Diğerleri ise sadece faturalarını ödemek ve ihtiyaçlarını gidermek için bunu yaparlar. Biz bugün hizmet endüstrisinde önemli bir yere sahip olan garsonlara değineceğiz.

İşte restoran çalışanları ile Quora‘da yapılan bir anket sonucu belirlenen on en kötü müşteri davranışı:

1- İsteklerimizi Tek Seferde Söylememek

Garsonu birkaç dönüş yapmaktan kurtarmak için ihtiyacınız olan her şeyi bir kerede söylemeye çalışın.

sipariş alan garson

@meditations

Quora kullanıcısı Kane Mantyla “Tam siparişi teslim ettikten sonra yeniden bir şey isteyen masalar olduğunda yeniden o masaya dönüş yapmak gerçekten çok rahatsızlık verici” demiş.

2-  Onlara Bir Garson Gibi Değil Bir Hizmetçi Gibi Davranmak

Onlarla kendinizi üstün görür gibi konuşmayın çünkü onlar da bizler gibi insan. Sizin olumlu bir yemek deneyimi yaşamanız için oradalar, onlara patronluk taslamanız ya da aşağılayarak konuşmanız  için değil. Quara kullanıcısı Cherly Lemanski “Size yiyecek sunan biri sizden aşağı değildir, yalnızca işi sizinkinden biraz farklı.” diyor.

hizmetçi

@Hans

3- Dikkatlerini Çekmek İçin Parmak Şıklatmak

Parmak şıklatmak kabalıktır, yapmayın.

restoran, garson ve müşteriler

@businessinsider

Bunun yerine farklı bir yöntem benimsemeliyiz.

4- Çocukların Restoranda Koşuşturmasına İzin Vermek

Bazı restoranlar çocuk dostu olabilir ancak eğer çocuklar oturup yemeklerini yemiyor, restoranda koşuşturuyorsa bu çalışanlar için işlerine eklenen yeni bir zorluktur.

restorandaki çocuklar

@businessinsider

Çocuklarınız ne kadar sevimli olursa olsun restoran oyun alanı olmadığı gibi garsonlar da bebek bakıcısı değiller.

5- Artan Yemekleri Almayı Unutmak

Kalan yemeklerinizi garsondan sarmasını istemek işlerini bölüyor, bu nedenle eğer böyle bir isteğiniz olduysa onları yanınıza almayı unutmayın. Quora kullanıcısı Lemanski “Onları almadığınızda neden rahatsız olduklarını şimdi anladınız mı?” demiş.

artık yemek paketi

@hubintertrade

6- Tabakları Düzensiz Bir Şekilde Yerleştirmek

Bazen kötü yardım çabalarının kötülükten daha çok zararı olur. Örneğin yemeğin ardından tabaklarınızı düzensiz bir şekilde yerleştirmek gibi.

kirli tabaklar

@chefkeem

Bu işi profesyonellere bırakın. Tom Wilson, “İnsanların işimi kolaylaştırmak için harcadığı çabaya minnettarım ancak düzensizce oluşturduğunuz yığını hepiniz beni izlerken yeniden düzenlemem gerekecek.” diyor.

7- Başka Müşterilerin Siparişini Alırken Onların Konuşmasını Bölmek

Restoranda tek kişi sizmişsiniz gibi hissettirilmesini istemek kolaydır ancak restorandaki tek müşteri siz değilsiniz. Bu nedenle garsonlar başkalarının siparişlerini alırken onların konuşmalarını bölme dürtünüze engel olun ve sıranızı bekleyin.

sırasını bekleyen müşteriler

@pexels

Quora kullanıcısı Megan Gietzen, “Üzgünüm ama ikinci ranch sosunuz iki saniye daha bekleyebilir, diğer misafirlerime karşı kaba olmayın.” diyor.

8-  Telefondan Başını Kaldırmamak

Restoran sahibi Barbara Oritz, “Bir masanın boşalması için  beklerken cep telefonları zaman geçirmek için harikadır ancak oturduğunuzda bir kenara bırakın, zira telefonunuza bakarken sipariş almaya çalışmak gerçekten sinir bozucu.” diyor.

telefona bakan kız

@stocksnap

Ayrıca sıra bekleyen diğer müşteriler için de masada telefonuna bakmaya devam eden, yemeğini bitirmiş müşteriler restoran için kazanç kaybıdır.

9- Kalemlerini Çalmak

Garsonlar adisyonları işaretlemek, siparişe ilişkin not almak ve sair işler için kaleme ihtiyaç duyabilir. Dolayısıyla kalemlerini almayın ki bir başka müşteri geldiğinde yeni bir kalem aramak zorunda kalmasınlar.

kalem çalmak

@delish

10- Onlara Kaba Davranmak

Onlara kaba davranmayın, bırakın işlerini huzur içinde yapsınlar.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar