Renault Logosu Değişti – İki Boyuta Geri Dönüş

Paylaşmayı unutmayın.

Renault Logosu Değişti – İki Boyuta Geri Dönüş – Otomotiv sektörünün en önemli markalarından biri olan Renault logosunu değiştirdi. Küresel firmalar son dönemde değişimle gündeme geliyorlar. Sadece otomobil değil her sektörde birçok firma logo değişimine gidiyor. Renault, elmas şeritli eski logosunu rekonstrüktif dokunuşlarla yenileyerek, konuşulan bir adıma imza attı.

Renault Logosu Değişti – İki Boyuta Geri Dönüş

Eski Logosu Neydi, Yeni Logosu Ne Oldu?

Renault logosu değişti. Marka eski logosundaki amblemi ters çevirdiğimizde her şey aynı kalıyordu. Amblemde bulunan eşkenar dörtgeni, tepetaklak ettiğimizde de ; geometrik formunu koruyordu. Hem de tam 75 yıldır. Bu şekil, modernliği simgeliyordu. Ayrıca Elmas formuna sahip olan ilk tasarımda yer alan yatay şeritleri, 1972’de marka kaldırdı.

renault-logosu-degisti-iki-boyuta-geri-donus
@planet1

Yeni logosuna baktığımızda da; Otomobil piyasasında yeni trend olan iki boyutlu tasarım etkisi görüyoruz. Ayrıca 1925’te markanın tanıttığı logonun esin kaynağı olduğunu da biliyoruz. Çünkü bu logo markanın geçmişte kullandığı ikonik logosuyla da benzeşiyor. Yani anlaşılacağı üzere radikal kararlardan bahsetmiyoruz. Logo tasarımcısı da tasarımı hakkında şu şekilde konuşuyor:

 ‘Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi.’Nihayetinde logoya karşı verilen mevcut dönütler markayı güzel yere taşıyacak şekilde duruyor.

Marka Hangi Modelde ve Hangi Yılda Logoyu Kullanıma Başlayacak?

ilk önce ZOE modelinde gördüğümüz modeli , Renault 2022 yılında kullanıma başlayacak . Ve sonra da bu logoyu 2024 yılından sonra markanın tüm otomobillerinde göreceğiz.

renault-logosu-degisti-iki-boyuta-geri-donus
@thesaxon

Otomobil Markaları Neden Yeni Logoya Geçiyor?

Küresel çapta, bir-çok alanda logo değişimini açıkça görmek mümkün . Ama spesifik olarak otomotil sektöründeki logo değişimleri aslında, salt logo değişikliği istemekten kaynaklanmıyor. Markaların logo değişimi istemelerinin sebebi , elektirikli otomobile geçiş olarak nitelendiriliyor. Çünkü otomobil markalarını incelemek gerektiğinde görüyoruz ki elektirikli otomobil çalışmaları ön plana çıkıyor. Renault logosunu analiz ettiğimizdeyse, bu değişime ayak uyduracak ideal bir tasarıma sahip olduğunu kavrıyoruz. Ki markanın tasarımcısı da bu durumu şu sözleriyle vurguluyor: ‘Elmas, dünyada ve otomobil dünyasında en çok tanınan şekillerden biridir. Yeni logo, markanın mirasının tanınması ile yeni bir çağa girmek arasında bir denge kuracak.”

Ayrıca logonun elektrikli otomobillerde işlevini daha iyi göreceği düşünülmüş. Çünkü logonun ışıkla aydınlatılacağı söz konusu. Sonuç olarak logo elektrikli otomobilden ilham aldı. Ve değişimi somut olarak gösteriyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar