Reklamcılıkta Başarılı Olmak İçin İpuçları

reklamcilikta-basarili-olmak-icin-ipuclari

Paylaşmayı unutmayın.

Reklamcılıkta Başarılı Olmak İçin İpuçları – Daha önce bu blog içerisinde birçok kez başarınızı arttıracak ipuçları paylaştık. Her alan gibi reklamcılık da sürekli güncellenen ve yenilenen bir sektördür. Her geçen gün büyüyor ve rakip sayısında oldukça fazla bir artış gözlemlenmiştir. Bu gözlemler ile rakip analizi yaparken onlardan nasıl daha iyi olunur konusunda da bize yardımcı oluyor. Reklamcılık sektörü her bir geçen gün büyürken, reklam bütçeleri de aynı oranda artıyor. Reklam sektörü artık milyar dolarlar ile bahsedilen büyük bir sektördür. Bu makalede reklamcılık alanında performansınızı arttıracak ipuçları bulunmaktadır. Sizlerde bu ipuçlarını uygulayarak çok daha güzel yerlere gelebilir ve performansınızı arttırabilirsiniz.

Reklamcılıkta Başarılı Olmak

Perspektif Bakmak

perspektif
@pexels.com

Dediğimiz gibi her sektörde olduğu gibi reklamcılık sektörü ve reklam pazarı her geçen yıl ve her geçen gün biraz daha farklılaşmaktadır. Rakiplerinizle aranızdaki durumu veya pozisyonunuzu anlayabilmeniz için rekabetçi ortamına geniş açı ile perspektif bakmak önemlidir. Reklam kampanyalarınız hakkında çok önemli kararlar alabilmeniz için resmin bütünü görmeniz büyük önem taşır.  

Piyasa İçerisinde ki Konumuzu Bilin

Her alanda yapılması gereken ilk iş piyasa, sektör içerisindeki yerini bilmek ve o segmentteki rakipleri tanımanız gerekir. Bununla birlikte rekabet ortamınızı da anlamanız gerekmektedir. Buradan elde edeceğiniz veriler size genel geçer stratejiler haricinde, kalıcı kişisel stratejiler de belirleyebilmenizi sağlar. Örneğin; pazarınızdaki toplam rakip sayısını bilmenizi sağlar ve böylelikle çeşitli stratejik sonuçlar ile hareket edebilirsiniz.

Büyük Balıkların Yakınındaki Küçük Balık Olun

reklamcilikta-basarili-olmak-icin-ipuclari
@immhub.ro

Kişisel gelişim alanında bir motto vardır; “fake it till you make it.” Yani “yapana kadar taklit et” bu birçok alanda olduğu gibi reklamcılık alanında da kullanılan ve kullanılabilir olan bir davranıştır. Rakiplerinizin reklamlarını inceleyebilir ve onlardan yararlanabilirsiniz. Ancak “esinlenmek” teriminin abartılmaması gerektiğini burada vurgulamak isteriz. Esinlenmek bir başlangıç olabilir ve burada birkaç adımı hızlıca almış olabilirsiniz. Böylelikle zaman tasarrufu da yapmış olursunuz.

Google ADS kampanyalarını kullanan firmaların sayısı her geçen gün, birçok sektör ile birlikte artıyor. Başarılı rakiplerinize ulaşabilir ve onların reklamlarını gözlemleyerek/inceleyerek fikirler edinebilir ve bu doğrultuda hareket edebilirsiniz. Örneğin; reklamların veya açılışı sayfalarının gözlemleyip başarılı olup olmadığını ölçebilir ve buradan faydalanabilirsiniz.

Güncelliği ve Yenilikleri Takip Edin

Piyasadaki reklamlarınızın alışveriş yapan kişiler için en iyi konuma getirmeniz gerekmektedir. Bu yüzden piyasadaki değişiklikleri gözlemleyip, öğrenerek verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Her geçen gün değişen ve gelişen dünya toplumlarının tüketim alışkanlıklarının da değişmesi her sektörü yenilenebilir ve güncellenebilir kılıyor. Örneğin geçtiğimiz birkaç yılda görüntülü reklamcılığın öneminin nasıl arttığına hepimiz şahit olduk. Bu gibi gözlemleri erken yaparak başarıyı yakalayabilirsiniz.  Aynı zamanda rekabet alanındaki değişiklikler piyasaları büyük ölçüde etkilemektedir. Bu durumdan reklam pazarlamacıları da olumlu veya olumsuz etkilenir. Örneğin; İnternet reklamcılığında alanınıza ait değerli anahtar kelimelerin rekabet içerisinden kurtarılması gerekmektedir. Küçük bir işlem ile rakiplerinizin arasından sıyrılır ve ilk sıralara tırmanabilirsiniz.

Reklamlarınızın Takipçisi olun

Yine internet reklamcılığını baz alarak yazacağım. Yeni oluşturulmuş reklam kampanyalar çoğu zaman beklenen karı sağlamaz. Karlı hale gelmesi için reklamlar için optimizasyon çalışmalarına ağırlık göstermeniz gerekmektedir. Hazırlanan reklam şablonlarının en çok dikkat çekeni hangisi, en çok tıklananı ve ziyaretçi çeken hangisi gibi sorular etrafında reklam şablonlarınızı test ederek tıklama oranlarını optimize edebilirsiniz. En fazla tıklama alan reklamlar size daha fazla ziyaretçi sağlayacaktır.

Reklamcılık da Kriz Yönetimi

Niş bir alana hitap ediyorsanız eğer zaman sizin için çok önemlidir. Kritik zamanlarda reklamcılığın farklılaştığını sezemezseniz eğer krizleri iyi yönetemezsiniz ve sadece reklam kampanyalarınız değil şirketleriniz de batabilir. Optimizasyon çalışmalarına, sektörünüzün hangi dönemde çok talep gördüğüne dikkat etmeniz gerekir. Aynı şekilde eğer bir krizden faydalanabilir ve yeni açılan (yeni dönüşmüş olan) pazara girmiş olursanız, başarı sizler kaçınılmaz bir son olacaktır. Burada reklamcılıkta başarılı olmak için ileri görüşlülük, krizi okuma ve yönetme gibi kabiliyetlerin önemini işlemiş oluyoruz.

  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar