Reklam ve Pazarlamanın Püf Noktaları

Paylaşmayı unutmayın.

Reklam ve Pazarlamanın Püf Noktaları – Reklam, tüketicileri belirli ürün markalarını satın almaya ikna etme girişimidir. Genellikle bu, iki tür kopya bilgisinin iletilmesini içerir. Bunlar ürün özelliklerinin kalitesi hakkında bilgi ve ürünün nasıl uygun şekilde kullanılabileceği hakkında bilgidir. Her iki tür bilgiyi de anlamak, tüketici hakkında  önceden fikir sahibi olmak demektir. Bu da bizi pazarlarda bir adım öne taşır.

Reklam ve Pazarlamanın Püf Noktaları

Nasıl?

@e-commercenation

Ürün kullanımıyla ilgili bilgilerin yorumlanması, yalnızca bir ürün sınıfıyla ilgili birikmiş deneyim gerektirir. Bununla birlikte, ürün özellikleriyle ilgili reklam bilgilerinin yorumlanması, bu özelliklerin ürün performansıyla nasıl ilişkili olduğu hakkında bilgi gerektirir. Deneyime dayalı veya bilgiye dayalı reklamcılık arasındaki bu ayrım, tüketicilerin ürünü kullanma deneyimi yaşayabileceği birçok ürün sınıfı için önemlidir.

Ürün Detayları

Bellekteki bilgi genellikle hem içerik hem de yapı açısından ele alınmaktadır. İçerik olarak, bir ürün sınıfı ve bellekte depolanan belirli markalar hakkında belirli bilgileri kastediyoruz; yapı derken, bilginin organize edilme biçimini kastediyoruz. Tüketiciler, belleklerinde hem deneyime dayalı bilgilere hem de bu deneyimle ilgili ürün öznitelik bilgilerine olabilir. Epizodik bilgi “foto-benzeri” demek. Yani epizodik bilgi bellekte algısal bir temsil olarak kabul edebiliriz. Olayların veya bölümlerin “fotoğraf benzeri” algıları orijinal olarak bellekte kodlanmış olsa da, benzer şeyleri çağrıştırmada iyi bir uyarıcıdır. Bununla birlikte, tekrarlanan deneyimler hatırlamanın en iyi yoludur.

Reklam ve Görsel Bütünlüğü

reklam-ve-pazarlamanin-puf-noktalari
@advotisa

Bir reklama gösterilen dikkat, bir reklamdaki marka bilgilerinin yorumlanmasına yardımcı olur. Çünkü bu yorumlama, önceki bilgilere atıfta bulunmayı içerir. Üstelik marka bilgisi ön bilgi ile örtüştüğünde, ön bilgi ile ilişkili değerlendirme yeni markaya aktarılır. Aslında bir nevi bir reklamın kopyası ile ön bilgi eşleşmesi olur. Bunun sonucunda, ürün uzmanlarının marka hakkında daha olumlu değerlendirmeler yapabiliyorlar. Ürün acemileri, bu akıl oyunundan sonra deneyimsel bilgilerle reklamı yapılan markalar hakkında daha olumlu değerlendirmeler yapacaktır.

“Reklamcı Olsam Ne Yapardım?”

@99designs

Bir reklam işi en etkili kampanyalar oluşturup yürütmek amacıyla yaratıcı bir bakış açısı gerektirir ve proje yönetimi ve pazarlama, bu kampanyaları hayata hangi yöntemlerdir. Radyo, televizyon, basılı medya, çevrimiçi medya ve reklam panoları gibi hangi medyada reklam verileceğini de içeren reklam kampanyaları planlarsınız. Bununla beraber bütçeler, sözleşmeler, pazarlama planları ve reklam medyasının seçimi üzerinde çalışırsınız. Yarışmalar, kuponlar veya eşantiyonlar gibi promosyon kampanyalarını düzenlersiniz. Ayrıca kampanyalarda kullanılan web sitelerini, uygulamaları ve reklamları değerlendirirsiniz. Pazar araştırması yapıp bulguları analiz edersiniz. Reklam ve pazarlama tavsiyesi sağlamak için müşterilerle temas kurarsınız. En önemli reklamcılık becerilerini içeren kategoriler yaratıcılık, iletişim, proje yönetimi, kişisel ustalık, medya ve pazarlamayı içerir.

Reklam, şirketler ve müşterileri ile etkili bir şekilde iletişim kurmanızı gerektirir. Eğer reklam ve pazarlama alanında ilerlemek isterseniz bu anahtar kelimeleri kullanın. Özgeçmişinizde “müşteri odaklı, işbirliği, iletişim, duyguları analiz etme, yüksek motivasyon” gibi kelimelerin olması oldukça önemlidir. İnce detayları kaçırmamak reklamcılığın gerekliliklerinden biridir, değil mi?

Proje Yönetimi – Reklam ve Pazarlamanın Püf Noktaları

reklam-ve-pazarlamanin-puf-noktalari
@digitalschoolformarketing

Kullandığınız özel proje yönetimi yazılım araçlarından bahsedin. Projeleri tasarlama, uygulama ve analiz etme becerilerinizi sergileyin. “Edinme kampanyaları, analiz, analitik, koordinasyon, problem çözme, proje yönetimi, araştırma, raporlama, yazılım” gibi anahtar kelimeler sizi yansıtıyorsa proje alanı tam size göre!

Kişisel Becerileriniz

@gyokuju

Dürüst olalım: reklam ve pazarlamacılık işinde girişken olmanız gerekir. Önünüze çıkan fırsatları her an değerlendirmeniz gerekir. “Reklam ve pazarlamada başarıya katkıda bulunan kişilerarası nitelikleriniz ve alışkanlıklarınız nelerdir?” Bu sorunun cevabını önce kendinize vermelisiniz. Ve genel olarak “liderlik, çoklu görev, odaklanma, girişim, yaratıcılık, hızlı düşünme” gibi anahtar kelimeleri taşımanız gerekir.

Bir Bütünün Parçaları – Reklam ve Pazarlamanın Püf Noktaları

Bir pazarlamacı  ayrıca hedef pazarın ihtiyaçlarını ve çıkarlarını şirkete açıklayabilmelidir. Başarılı bir pazarlamacı, satışları artırarak bir şirketin gelirini artırabilen kişidir. Reklam, pazarlamanın bir dalıdır. Ayrıca işin ucunda aşka dallar da vardır. Halkla ilişkiler, müşteri hattı, pazar araştırması, yazılım, istatistik analiz ve daha fazlası bu alanın parçasıdır.

reklam-ve-pazarlamanin-puf-noktalari
@learnadoperations

*Tavsiye: Her pozisyon için odaklanmış bir özgeçmiş ve ön yazı yazmak isteyecek olsanız da, kendilerini reklam işlerine ödünç verebilecek çeşitli becerilere sahip olduğunuzu göstermek iyi bir uygulamadır. İşverenler, tek bir beceri seti yerine büyüme potansiyeli olan birini arıyor olabilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar