Reklam Hileleri – Yemek Reklamlarında En Çok Kullanılan Hileler

Paylaşmayı unutmayın.

Reklam Hileleri – Yemek Reklamlarında En Çok Kullanılan Hileler – Yoğun geçen günün ardından kendinizi güzel bir yemekle ödüllendirmek istiyorsunuz. Reklam panolarında gördüğünüz yemekler iştahınızı oldukça kabartıyor. Mideniz bu güzel yemeğin beklentisiyle daha da gurulduyor ancak çoğu zaman önünüze gelen yemekle reklamlarda gördüğünüz yemek birbirini tutmuyor. Neden?

Birçoğumuzun aklına ilk gelen cevap: Tabii ki de teknolojinin vermiş olduğu pratiklik ile Photoshop! Ancak yemeğin iştah açıcı görünmesi ve dikkat çekmesi için sadece photoshop yetmiyor. Gıda ticareti ile uğraşan birçok firma, fotoğraf çekimlerinde stok gıda fotoğrafçıları, pervane stilistler ve gıda stilistlerinden yardım alıyor. Hem fotoğrafçılar hem de gıda stilistleri, yiyeceklerin pazarlama ve reklamcılık müşterileri için inanılmaz görünmesini sağlamak için birçok reklam hileleri kullanıyor.

Reklam Hileleri – Yemek Reklamlarında En Çok Kullanılan Hileler

Krep

Krepler gerçek şurubu fotoğraflamak için çok hızlı emer, böylece fotoğrafçılar motor yağı ile değiştirir. Başka bir hile, krepleri koruyucu bir tabaka oluşturması için su itici bir spreyle kaplanır.

@beiruting

Hamburger

Burger köftesi reklamda neredeyse çiğdir. Büyük ve sulu kalması için birkaç saniye kavrulur. Fotoğrafçılar ayakkabı boyasıyla renklendirir ve sıcak şişlerle ızgara izleri oluştururlar. Bazen et, olduğundan daha sulu görünmesi için yağa batırılır. Aynı şekilde tavuk da asla ızgarada pişirilmez. Minimum bir ısıl işleme tabi tutulur ve daha sonra boyanır. Hacim eklemek için fotoğrafçılar kağıt havlularla doldurur ve diker.

@birmingham

Erişte

Erişteleri pişirmek birkaç dakika sürer, ancak çabuk kururlar, bu nedenle fotoğrafçılar yemeği glikoz şurubu ile kaplar (Dipnot: Tatlılar için de yaygın olarak kullanılır).

reklam-hileleri-yemek-reklamlarinda-en-cok-kullanilan-hileler
@lezzet

Pasta

Canımızı çektiren o rengarenk kremalardan ve kat kat kekten oluşan pastaları kuru tutmak için, fotoğrafçılar onları kartonla aralar ve kürdan ile sabitler. Sandviç ve burger reklamlarında da aynı hile kullanılır.

Köpüklü Kahve

Kahve,süt veya bira resmini çekerken fotoğrafçılar sıvı sabun ekler. Bu sabun da doğal ve çekici görünen kararlı bir köpük oluşturur.

@pixiz

Dondurma

Dondurma sıcak stüdyo ışıkları altında çok hızlı erir. Bu nedenle, fotoğrafçılar renkli patates püresi veya nişasta, pudra şekeri, mısır şurubu, yağ ve diğer bileşenlerinden oluşan bir karışım elde eder. Benzer şekilde krem şantinin aksine, tıraş kremi erimez ve fotoğrafçıların tam da buna ihtiyacı vardır. 

@cookido

Buzlu İçecek

Buz da aydınlatma ekipmanı altında çok hızlı erir, bu nedenle fotoğrafçılar alkolsüz içeceklerde plastik küpler kullanır. Bu arada, kullanılan o küpleri dondurabilir ve gerçek hayatta kullanabilirsiniz. Soğuk içeceklerin fotoğrafları aslında soğuk değil. Bir gliserin karışımı ile bu şekilde görünmeleri için yapılmıştır.

reklam-hileleri-yemek-reklamlarinda-en-cok-kullanilan-hileler
@posta

Süt

Tahıl hızla süte batırılır ve dibe batar. Fotoğrafını çekmek istiyorsanız, sütü beyaz bir yapıştırıcı yani tutkal ile değiştirin. Tahıl yüzeyde kalacak ve orijinal şeklini koruyacaktır.

@sporcuyum

Dumanı Üstünde Tüten Yemekler

Reklamlarda yiyecekleri buharda pişirmek çok iştah açıcı görünüyor. Aslında, görünen yemekler sıcak bile değil. Photoshop’un yanı sıra fotoğrafçıların buhar oluşturmanın başka yolları da var. Mesela: Pamuk topları. Fotoğrafçılar onları nemlendirir ve bir mikrodalgaya koyar. Sonra onları bir yemeğin içine yerleştirerek birkaç dakika için buhar yaratırlar. Bunun dışında yemeklere sigara dumanı da üflenerek aynı efekti verirler.

reklam-hileleri-yemek-reklamlarinda-en-cok-kullanilan-hileler
@trpadvisor

Çikolata Şelalesi

Eritilmiş çikolata genellikle  çamaşır deterjanında bulunan kimyasal bir karışımdır. Yemek stilistlerinden gelen açıklamalarda “Bazen sahte çikolata kullanıyoruz … Balçık yapmak için kullanılan aynı jel.” İfadeleri kullanıldı. “Kahverengi gıda boyası ve kakao tozu ekliyorsunuz ve çikolataya benziyor, ancak soğuması veya erimesi konusunda endişelenmenize gerek yok. Sadece mükemmel kıvamda kalacak ve canınız çikolata çekecek. Bizim de amacımız bu.”

reklam-hileleri-yemek-reklamlarinda-en-cok-kullanilan-hileler
@pinterest

Peki Bu Etik mi?

Bazıları bu çekimlerin insan algısı ile oynadığından etik olmadığını düşünüyor. Bir müşteri olarak, gördüğümüz veya görmeyi umduğumuz ürün veya hizmet bizi satın almaya iter. Adil olmayan yollarla yemeklerin süslemesi bizim beklentimizi arttırırken, karşılaştığımız manzara da bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor. Bundan ötürü yemeklerin üzerinde oynama yapılmadan, olduğu gibi reklam afişlerine konması gerektiği savunuluyor.

Gıda stilistleri ve fotoğrafçıların açısından bakacak olursak: yemek şahane bir şekilde gelse bile saatler süren çekimlerden, fazlaca kullanılan spot ışıklarından dolayı zaman içinde deforme olacak ve güzel bir görüntü oluşmayacak. Görselliğin çokça önemli olduğu gıda sektöründe bu hareket riskli olabilir ve düşüş yaratabilir. Dürüst olalım: Kim kötü, deforme olmuş bir yemeği yemek ister ki?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar