Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları -3

tasarım ipuçları

Paylaşmayı unutmayın.

Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları -1 ve Reklam Çalışmalarımız İçin Tasarım İpuçları -2 yazılarımızın devamı olan, reklam çalışmalarınızda yaratıcılığınız ve özgünlüğünüzü kazanmanızı sağlayacak Tasarım İpuçları yazı dizimizin üçüncüsüne başlıyoruz.

Boşluklar İle İşlevsel Mesajlar Yakalayın.

Reklam çalışmalarınızda başvurabileceğiniz en yararlı araçlardan birisi de boşluklardır. Tasarımınıza nefes aldırırken aynı zamanda da düzgün ve düzenli durmasını sağlayacaktır. Boşluklar ile vermek istediğiniz mesajın basit ve temiz olmasına özen gösterin. Bunu vermek istediğiniz mesajı verdiğinizden tam olarak emin olarak yapın. Ne derler bilirsiniz “Less is more.”

minimalist reklamlar

@adsoftheworld

 

Hareket Yaratın.

Ürününüzün hızını, etkisini ya da hareketini mi göstermek istiyorsunuz? Bunu tamamen sıradan bir hikaye ile değil akılda kalıcı ve çarpıcı bir tasarımla vermeniz mümkün mü peki? Hareketli ve dinamik bir  çalışma ile bunu başarabilirsiniz. Tıpkı, Ajax ıslak mendillerinin yaptığı gibi.

etkileyici reklamlar

@adsoftheworld

 Mesajınızı Yeni Bir Şekilde Verin.

Ürününüzü pazarlarken büyük olasılıkla pazarınızdaki aynı ürünlerle hemen hemen aynı mesajları veriyorsunuz. Diğer markaların arasından sıyrılmanız ve tercih edilmeniz için mesajınızı yeni bir yolla inşa edin ve tüketiciye sunun. Daha önce yapılmış olan bir fikri tanıtmak için eski mesajların izinden gitmek yerine mesajınızı sunmanın yeni bir yolunu düşünün, tüketiciniz ile iletişime geçin ve mesajınızı vermek için yeni bir yol oluşturun.

reklam tasarımı ve iletişim

@adforum

Kendi Tarzınızı Yaratın.

Güçlü sözcükler ve güzel bir tipografi her zaman vereceğiniz mesajlar için büyük önem taşır. Bu önemli mesajı verirken markanıza ait bir tipografi oluşturmak, markanızı kendi rakipleri arasında daha kişisel ve özel bir konuma getirecektir. Bunun için ister el yazısı, ister ürününüz ile hazırladığınız bir yazı stili, ister daha farklı bir yol ile oluşturduğunuz bir tasarım olsun, kendinize has bir tarz yaratmanız sizi diğerlerinden farklı bir konuma getirecektir.

farklı tasarım örnekleri

@behance

Eğlenceli Tasarımlar İle Mesajınızı Verin.

Birçok tasarım bir sayfada olduğunu unutturmak üzerine ya da tek bir sayfaya sığamayacak gerçekliklere bürünerek yaratılıyor. Peki, sizin tasarımınız için tam da o sayfaya ihtiyacınız olduğu izlemini vermek sizce nasıl olur?

Algida’nın örneğinde olduğu gibi, düz ortama derinlik ve boyut katan tasarımlar yaratırken aynı zamanda eğlenceli ve basit bir şeyler yaratmak ve tüketiciyi de bu eğlenceli mesajın içine çekmek çok da zor değil.

Eğlenceli grafik tasarımları

@designboom

Öncü Çizgiler Kullanın.

En son gördüğünüz bir şema veya planı gözünüzün önüne getirin… Bazı yönlere çıkan işaretler ve okları hatırladınız mı? Bu çizgilere öncü çizgiler denir. Reklamcılıkta bu öncü çizgileri kullanmak, tüketicileri doğrudan görmesini istediğiniz yere yönlendirmek için muhteşem bir yoldur. Tasarımınızın her noktasının tüketici tarafından görülmesini istiyorsanız, tüketiciyi A noktasından B noktasına götürecek bazı öncü çizgiler ve şekiller kullanmayı ihmal etmeyin.

minimal reklam tasarımları

@behance

Duygusal Bir Mesaj Oluşturun.

Markanızın ürün veya hizmeti ile tüketicinize ne tarz duygular yaşatıyorsunuz veya yaşatabilirsiniz? Duygusal bir mesaj vermek açısından en güzel reklam örneklerinden birisi de UNICEF’in reklamı. Reklam sadece görsel olarak duygulara hitap etmek ile kalmıyor, kullanılan yazı tipi ile de ayrıca bir duygusal mesaj veriyor.

Öyleyse markanızın ne tarz bir mesaja sahip olduğunu, vermek istediğiniz mesaj ile ilgili olarak ne tarz düzenlemeler yapabileceğinizi ve tüketicilerinizden alacağınız tepkileri ölçün. Kendinize ait güzel bir mesaj ve markanız aklınıza geldiğinde tüketicilerde uyanacak harekete geçirici bir duygu yaratmak için çalışın.

ilgi çekici reklam tasarımları

@leherNGOinindia

Tekrarları ve Desenleri Kullanın.

Mesajınızı daha akılda kalıcı ve farklı bir şekilde vermek için tekrarlamalar yapmak, bir desen oluşturmak, parçalara ayırmak, vurgu yapmak, güçlü bir ileti oluşturmak yaratmak istediğiniz reklamda amacınıza ulaşmanız için oldukça etkili bir yoldur.

Luxor markasının “samanlıkta iğne aramak” adlı reklam çalışması, tekrarlamalar ve desenler ile yapılmış son derece akılda kalıcı ve eğlenceli bir tasarım olmuş.

yaratıcı reklam tasarım örnekleri

@twitter

Tasarım İpuçları yazı dizimizin son çıktısında görüşmek üzere!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar