Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları-2

etkili reklam tasarımları

Paylaşmayı unutmayın.

Reklamcılığın en önemli kurallarından birisi yaratıcı ve özgün düşünceye sahip olmaktır. Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları-1 yazımızın devamı olan, reklam çalışmalarınızda yaratıcılığınız ve özgünlüğünüzü kazanmanızı sağlayacak tasarım ipuçları yazımızın ikincisine başlıyoruz.

Simgesel Şekiller ve Figürler Kullanın.

İkonikleşmiş kişileri, nesneleri, yerleri, kavramları vb. verdiğiniz hizmet ile bir araya getirmek için yaratıcı bir yol bulmaya çalışın. İkonik ögeler ile yeni anlamlar yaratmak hem markanız adına yaratıcı bir adım olur hem de hedef kitlenizin ilgisini çeken ve akılda kalıcı bir mesaj vermiş olursunuz.

Reklam çalışmalarınızda simgesel şekiller ve figürler kullanın.

@pinterest

Ölçeklerinizi Vereceğiniz Mesaja Göre Ayarlayın.

Tasarımın temellerinden biri ölçektir, bazı nesnelerin boyutlandırılması her türlü efekti yaratabilir. Bu nedenle doğal olarak ölçek, reklamcılıkta önemli bir tekniktir. Tasarımınızda ölçek ile oynamak, yalnızca güçlü bir mesaj oluşturmak ile kalmayacak, aynı zamanda çarpıcı bir görsellik de oluşturacaktır.

Reklam çalışmalarınızda ölçeklere gerekli dikkati gösterin.

@pinsdaddy

Abartmaktan korkmayın.

Abartma, aldatıcı ve yanıltıcı bir şekilde kullanılmadığında reklamcılıkta muhteşem bir araçtır. Dikkat etmeniz gereken kısım abartmak ve aldatıcı olmak arasındaki ince çizgiyi iyi ayarlayabilmenizdir.

Reklam çalışmalarınızda abartıya aldatıcı olmadığına emin olduğunuz takdirde izin verin.

@sfw

Manipüleden Korkmayın.

Mesajınızı tamamlamak için garip, gerçeküstü ya da hatta imkansız bir etki yaratmak için görüntülerinizi biraz manipüle etmekten korkmayın. Ürününüzün mesajını basit ama gerçeküstü bir şekilde sunmanız, akılda kalıcı ve büyüleyici bir etki yaratacaktır.

Reklam çalışmalarınızda imkansız ve gerçeküstü bir etki bırakmak istiyorsanız manipüleye yer verin.

@fiveware

Göster, Söyleme.

Birçok yaratıcı düşünce okulunda, gösterebildiğiniz zaman hiçbir şeyi açıklamamayı ve reklamcılıkla ilgili olarak bu kuralın istisnası olmadığını belirten “Göster, Söyleme” genel kuralı vardır. Eğer ürününüz çok sayıda farklı marka tarafından hedef kitlenize sunuluyorsa, genelin dışına çıkmalı ve farklılığınızı göstermek için yaratıcı bir mesaj bulmalısınız. Bu ürününüzden bahsetmekten çok daha akılda kalıcı ve güçlü bir etki bırakacaktır.

Reklam çalışmalarında başvurulan bir diğer ipucu ise Göster söyleme taktiğidir.

@nevsepic

Etkileşimli Reklamlar Yapın.

Hedef kitleniz ile etkileşime geçebilmek ve dikkatlerini çekebilmek için onlar ile etkileşime geçebileceğiniz bir reklam ortaya çıkartın. Bu etkileşim sayesinde hedef kitleniz üzerinde markaya anlam kattığına ve markaya dahil olduğuna dair bir duygu oluşacaktır.

Reklam çalışmalarınızda müşterilerinizin de etkileşim içerisinde olacağı çalışmalar yapmak müşteri sadakati açısından önemlidir.

@reddit

Mesajınızı Kısa Tutun.

Günümüzde zaman çok değerli bir hal almaya başladı ve insanlar bilgiye en kısa şekilde nasıl ulaşabiliyorlarsa o yöne yönelmeye başlıyorlar. Aynı şekilde reklamlara da en kısa şekilde bilgi alabildiklerinde dikkat kesiliyorlar. Mesajınızı en kısa ve kesin şekilde nasıl verebilirsiniz bunu keşfedin.

Reklam çalışmalarınızda vereceğiniz mesajın kısa ve etkili olmasına dikkat edin.

@pinterest

Semboller İle İletişim Kurun.

Her gün uygulama simgelerinden, düğmelerden, yol işaretlerinden ve emojilerden yüzlerce hatta binlerce sembolle iletişim kurarız. Bu yüzden semboller anlam yaratmanın hızlı bir yoludur (pek çok dilde de!). Akılda kalıcı hatta evrensel bir mesaj oluşturmak için reklam çalışmanızda semboller kullanmayı düşünün.

Semboller ile iletişim kurun

@pinterest

Optik İllüzyonlar Kullanın.

Markanız ile vermek istediğiniz mesaja uyduğu takdirde optik illüzyon içeren reklamlar, dikkat çekici ve unutulmaz etkiler yaratabilirler. (Reklam çalışmanız ile elde etmek istediğiniz nihai amaç da bu değil mi?) Akne tedavisi markası olan Oxy, tüketicilerinden reklam görseline 20 saniye boyunca bakmalarını ister. Bu odaklanılmış 20 saniyede lekeler solar ve akne tedavisinin etkisini çarpıcı bir şekilde hedef kitlesine sunmuş olur.

Reklam çalışmalarınızda hedef kitlenizin dikkatini çekecek illüzyonlar etkileyici bir etkiye sahiptir.

@designschoolcanva

Renginizi İyi Seçin.

Renginiz, hazırladığınız reklamda oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Renkleri ilgi çekici, sarsıcı veya göz alıcı bir mesaj vermek adına kullanırken, yanlış renk kullanarak vermek istediğiniz mesajın dışına çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

Renk seçimleri markanız ve reklam çalışması için oldukça önemlidir.

@designschoolcanva

Tasarım ipuçları dizimizin bir sonraki yazısında görüşmek üzere…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar