Red Bull Akıl Almaz Bir Dünya Rekoru Kırdı!

Paylaşmayı unutmayın.

Red Bull Akıl Almaz Bir Dünya Rekoru Kırdı!Red Bull geçtiğimiz günlerde oldukça değişik bir proje gerçekleştirdi. Dünyanın en önemli pilotlarından biri olan Dario Costa ile birlikte Tunnel Pass projesi dünya rekoru kırdı. Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca Mevki T1 ve T2 tünellerinden akıl almaz bir uçuş gerçekleşti. Red Bull tarafından düzenlenen projede İtalyan pilot dünya havacılık tarihinde bir ilki başardı. Tünellerden tam 43.44 saniyede geçerek adını Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Red Bull Akıl Almaz Bir Dünya Rekoru Kırdı!

Uçak ile En Uzun Tünel Uçuşu Olarak Tarihe Geçti

Red Bull sporcusu olan Dario Costa 4 Eylül cumartesi günü son derece başarılı bir şekilde uçuşu tamamladı. Tam 43.44 saniyede tamamlanan uçuş saatte 245 km/s ortalama hız ile birlikte gerçekleşti. Tamamen kemerli beton duvarlar arasından muhteşem bir performans gerçekleştirdi. Ayrıca İtalyan pilot uçuş esnasında 1.6 metreden daha az bir irtifa ile tünelden geçti. Özel modifiyeli Zivko Edge 540 yarış uçağı ile birlikte proje tamamlandı. Ek olarak yaklaşık olarak 4 metrelik dar bir mesafede gerçekleşen uçuşta mesafeyi oldukça iyi bir şekilde yönetti. Böylelikle herhangi bir kaza olmadan uçuşu bitirdi.

Red Bull uçuşunun en zor kısmı ise ikinci tünele giriş yaparken gerçekleşti. Dario Costa dar ağızdan girmeye hazırlanıyor iken yandan gelen rüzgara maruz kaldı. Ancak yine de uçağın kontrolünü kaybetmeden en uzun tünel uçuşunu muhteşem bir performansla noktaladı.

red-bull-akil-almaz-bir-dunya-rekoru-kirdi
@or6

İtalyan Pilot Muhteşem Bir Performans Gösterdi

Red Bull sporcusu olan İtalyan Pilot uçuşun en zor kısmının tünelin sadece bir çıkışının olduğu söyledi. Bunun yanında daha önce hiç kimsenin tünelin içinde uçmayı denememiş olması heyecanını daha da arttırıyordu. Fakat yine de bu uçağın motorunu çalıştırdıktan sonra bu uçuşu hakkıyla yapması gerektiğini anladığını ifade etti. Tünele ilk girişte yandan gelen rüzgar nedeniyle uçağın sağa kayması ile birlikte çok korktuğunu dile getirdi. Ancak daha sonrasında uçağı yeniden eski konumuna getirerek uçuşuna devam etti. Diğer yandan Red Bull tarafından gerçekleşen uçuşun kendisi için çok duygusal ve gurur verici etkisi olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi. Toplamda 40 kişinin hayata geçirdiği proje için teşekkürlerini sundu.

Bitmedi! – Red Bull Akıl Almaz Bir Dünya Rekoru Kırdı!

Son olarak önceki gün kırdığı rekor ile yetinmeyen pilot; ertesi gün tekrar havalanarak semalarda cirit attı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde gösterilerine devam ederken, yeni rekorlara hazırlandığını işaret etti.

Buradan izleyebilirsiniz;

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar