Quibi Neden Kapandı? Quibi 6 Ay Gibi Kısa Bir Sürede Kapandı?

Paylaşmayı unutmayın.

Quibi Neden Kapandı? Quibi 6 Ay Gibi Kısa Bir Sürede Kapandı? 2020 yılı başından itibaren Quibi gibi internet üzerinden yayın yapan video platformları çok yoğun kullanılan platformlar haline gelmeye başladı. Ancak tüm bu duruma rağmen platform beklenmedik bir şekilde sadece 6 aylık bir süre içerisinde kapatmak zorunda kaldı. 

Quibi Neden Kapandı? Quibi 6 Ay Gibi Kısa Bir Sürede Kapandı?

Quibi Platformunda Sorun Neydi?

Aslına bakılırsa Quibi mobil platformlarda kullanılabilecek şekilde Hollywood kalitesinde ve kısa yani 10 dakikalık içerikler sunuyordu. Ancak işte tam bu noktada en temel sorunlardan birini de karantina sürecinde uzun ve daha fazla vakit arayacak içerikleri arayan kişilerin bu içerikleri beğenmemesi oluşturdu. 

quibi-neden-kapandi?-quibi-6-ay-gibi-kisa-bir-surede-kapandi?
@quibi

Takriben her biri 10 dakika gibi bir süre ile yayınlanan kısa bölümler Quibi platformunun en fazla ön plana çıkan özelliğini oluşturuyordu. Ancak her ne kadar bu içerikler kaliteli bir yapıya sahip olsa da platform kısa içerik formatı için ödeme yapmak istemeyen kullanıcılar nedeniyle 6 ay gibi kısa bir sürede kapanma noktasına geldi. 

Quibi Kapanma Öyküsü

Kısa bir süre önce Quibi hakkında gerçekleştirilen haberlere bakıldığında, mobil cihazlar için özel olarak hazırlanan bu dijital yayın platformunun Temmuz ayı civarlarında önemli derecede abone kazanmayı başardığı görülebilir. Fakat kısa süre önce kurucu Ortaklar Jeffrey Katzenberg ve Meg Whitman tarafından gerçekleştirilen açıklama ile Quibi platformunun kapanacağı duyuruldu. 

Ortaklar yaptıkları açıklamalarda; yeni nesil bir hikaye anlatma fikri ile yola çıktıklarını ve bu sayede platformun istedikleri noktaya ulaşma yolunda iyi adımlar attığını belirtti. Fakat bugün işi yavaşlatmak zorunda kaldıklarını da ifade ettiler. Açıklama devamında; yavaşlayan iş planı ile birlikte teknoloji ve içerik varlıklarını satmak istediklerini eklediler.

quibi-neden-kapandi?-quibi-6-ay-gibi-kisa-bir-surede-kapandi?
@techhive

Quibi Kapanma Süreci Nasıl İşleyecek?

Şirketin yönetim kurulu tarafından verilen kararlara bağlı olarak Quibi platformu için kapanma süreci bağlamında öncelikle şirketin kapatılma işlemi sağlanacak ve sonrasında kalan nakit kaynaklar yatırımcılara iade edilecek. Bir sonraki aşamada ise Quibi markasına ait olan ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. 

Daha öncesindeki aşamalarına bakıldığında ise platform 2020 Şubat ayında lansman öncesi 1 milyar dolar gibi bir yatırım elde etmişti. Nisan ayında lansman gerçekleştirilerek sadece ilk haftada 1.7 milyon indirme sayısı elde etmişti. Önemli yatırımlar sayesinde Jennifer Lopez ve Steven Spielberg gibi önemli isimler platformda toplanmaya başlamıştı. Ancak tüm bu desteklere rağmen 10 dakikalık kısa bölümler izleyiciler için yeterli olmadığından dolayı platform istenilen başarıyı elde edemedi. 

quibi-neden-kapandi?-quibi-6-ay-gibi-kisa-bir-surede-kapandi?
@quibi

Farklı bir noktada bakıldığında Netflix ve Disney+ gibi platformlar ile rekabet zorunluluğu bulunan Quibi platformu vasat yayınlar ortaya koyduğundan dolayı da sürekli bir şekilde eleştirildi. Hatta bu eleştiriler markanın içerik pazarlaması direktörünün işten ayrılması gibi bir sorunu da ortaya çıkardı. Yaşanan tüm bu ayrıntılar sonrasında da şirket sadece 6 ay gibi bir sürede sonucunda kapanma kararı aldı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar