Gelmiş Geçmiş IMDb Puanı En Yüksek Filmler

kara-şovalye-batman

Paylaşmayı unutmayın.

Puanı yüksek filmler olarak IMDB, kendi sitesinde IMDB top 100 listesini yayınlıyor. Genel olarak birçok film sever de bu listeye göre filmlerini seçerek izlemeye başlıyor.  Tamamen kullanıcılar tarafından oylanarak puanlanan bu sistem içerisinde listeler zaman zaman güncelleniyor. Özellikle dünya çapında takip edilen IMDB puanı yüksek filmler listesi yeni filmler ile birlikte yenileniyor. Fakat her ne kadar liste değişikliğe uğrasa da bazı filmler listedeki yerini korumayı başarıyor.

Gelmiş Geçmiş IMDb Puanı En Yüksek Filmler

1. Esaretin Bedeli (1994)

IMDB: 9,3

IMDB puanı yüksek filmler listesinde bulunan Esaretin Bedeli bir hapishanede geçiyor. İşlemediği bir suçtan dolayı Shawsank Hapishanesi’ne gönderilen Andy karakterinin hikâyesi anlatılıyor.

2. Baba (1972)

puani-yuksek-filmler-olarak-imdb-kendi-sitesinde-imdb-top-100
@batitrakya.org

IMDB: 9,2

Hemen ikinci sırada bulunan Baba serisinin ilk filminde de bir mafya ailesinin hikâyesine konuk oluyoruz. İtalya’da geçen film halen pek çok kişinin en sevdikleri arasında bulunuyor. Genellikle filmle ilgilenen herkesin izlemiş olduğu bu film listede 2. sırada.

3. Baba 2 (1974) – IMDb Puanı En Yüksek Filmler

IMDB: 9

Serinin ikinci filmi Baba 2’de de Vito Carleone’nin New York’a göç edip yükselmeye başlayışını izliyoruz. IMDB puanı yüksek filmler olarak Baba 2 tam 6 ödülün de sahibi oluyor. Böylece Baba 2 filmi ilk filmin ardından gelen 2. filmler arasında tarihteki en iyi filmlerden biri tanesi olarak akıllarda kalıyor.

4. Kara Şövalye (2008)

IMDB: 9

Çıktığı yıldan beri ününü koruyan Kara Şövalye, IMDB top 100 listesinde 4. sırada yer alıyor. Filmde ise Batman ve Joker’in epik çarpışmasını seyrediyoruz. Film gelmiş geçmiş en çok sevilen çizgi roman uyarlamalarından birisi. Bu yüzden listede 4. sırada.

5. 12 Öfkeli Adam(1957)

puani-yuksek-filmler-olarak-imdb-kendi-sitesinde-imdb-top-100
@fisloji.com

IMDB: 9

12 Öfkeli adam oldukça eski bir yapım olarak farklı bir konuya sahip oluyor. Cinayetten suçlanan bir genç için toplanan 12 jüri üyesinin karar verme süreci oldukça iyi şekilde anlatılıyor. Böylece 12 Öfkeli Adam listede 5. sırada.

6. Schindler’in Listesi (1993)

IMDB: 8,9

Listemizde 6. Sırada bulunan Schindler’in Listesi filmi 2. Dünya Savaşı zamanlarını anlatıyor. Özellikle filmin gerçek hikâyeye dayanması filmi çok daha özel kılıyor.

7. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

puani-yuksek-filmler-olarak-imdb-kendi-sitesinde-imdb-top-100
@filmw.net

IMDB: 8,9

Serinin üçüncü filmi olan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü listede yedinci sırada yer alıyor. Zamanında büyük etkiler yaratmış olan film halen pek çok kişi tarafından tekrar tekrar izleniyor. Bu yüzden en çok sevilen filmler arasında yer alıyor. Özellikle Kralın Dönüşü filmi serinin en sevilen filmlerinden birisi.

8. Ucuz Roman (1994)

IMDB: 8,9

IMDB top 100 listesinde sekizinci sırada bulunan Ucuz Roman kadrosun pek çok usta oyuncuyu barındırıyor. Birbirine aşık olan bir çift soyguncunun anlatıldığı film kalitesini halen koruyor. Bu yüzden hala Quentin Tarantino’nun en sevilen filmlerinden birisi.

9. İyi, Kötü ve Çirkin (1996)

puani-yuksek-filmler-olarak-imdb-kendi-sitesinde-imdb-top-100
@image.tmdb.org

IMDB: 8,8

Son olarak Amerikan İç Savaşı’nın anlatıldığı filmde 3 ana karakter var. Ayrıca İyi, kötü ve çirkin olarak adlandırılan bu karakterlerin birbirleriyle olan mücadelesi anlatılıyor. Böylece dünya klasikleri arasında bulunan film IMDB puanı yüksek filmler listesinde dokuzuncu sırada yer alıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar